Görüş Bildir
Haberler
Analitik Ne Demek? Analitik Zeka ve Analitik Düşünme Ne Demek?

Analitik Ne Demek? Analitik Zeka ve Analitik Düşünme Ne Demek?

Müge Kakşi
19.02.2021 - 18:33

Sözlük anlamı çözümlemeli, çözümsel olan şey şey anlamına gelen analitik kelimesi zeka türlerine de konu olmaktadır. 'Analitik zeka' zeka türleri arasında olan ve bir konu da veya bir olay karşısında hemen çözüm odaklı düşünen zekaya denilir. Peki Analitik nedir? Analitik zeka ve analitik düşünme nasıl olur? Detayları haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Analitik (sıfat, Fransızca analytique): Çözümlemeli, Çözümsel olan şey.

Analitik, verilerin veya istatistiklerin sistematik hesaplamalı analizidir. Verilerdeki anlamlı modellerin keşfi, yorumu ve iletişimi için kullanılır. Aynı zamanda etkili karar almaya yönelik veri örüntülerinin uygulanmasını da gerektirir.

Analitik Zeka ve Analitik Düşünme Ne Demek

Analitik Zeka ve Analitik Düşünme Ne Demek

Analitik zeka ve analitik düşünme birbirleri ile bağlantılı olan anlamlara sahiptirler. Analitik zeka demek bir konu da veya bir olay karşısında hemen çözüm odaklı düşünen zekaya denilir. Analitik düşünme ise çözümsel olarak düşünen ve olaylar karşısında çözüm üreterek düşünmeye denilmektedir.

Analitik düşünme hem iş hem de sosyal yaşam olmak üzere hayatın her alanında gerekli olan bir düşünce biçimidir. Tümden gelim yönteminin kullanıldığı analitik düşünmenin uygulanabilmesi için öncelikle konunun küçük alt başlıklara ayrılması gerekir. Daha sonra her bir alt başlık kendi içerisinde çözümlenmek suretiyle genel bir sonuç elde edilir. Bu şekilde küçük parçalardan bütüne varılmasıyla daha geniş açılı ve çok yönlü bir bakış açısı geliştirilebilir. Analitik düşünme sayesinde bireyler en karmaşık sorunların bile içerisinden kolayca mantık çerçevesinde sıyrılabilir. Özetle analitik düşünme nedir tanımı için tümden gelim ile en karmaşık sorunların içerisinden mantık doğrultusunda sıyrılabilmek denilebilir.

Hem genç hem de olgun yaştaki insanlar için yaşamın her alanında büyük bir öneme sahip olan analitik düşünme sayesinde hem öğrenciler derslerinde başarılı olabilir hem de yetişkin bireyler işlerinde yol kat edebilir. Bu nedenle analitik düşünme eğitimi küçük yaşlardan itibaren çocuklara kazandırılması gereken bir yaşam düşünme biçimi olmalıdır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
3
2
1
1
1
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın