Görüş Bildir
Haberler
Anadolu Efes Şampiyon Oldu, Micic Üçledi! Vasilije Micic Kimdir?

Anadolu Efes Şampiyon Oldu, Micic Üçledi! Vasilije Micic Kimdir?

Sunay Korkmaz
31.05.2021 - 08:42

THY Euroleague finalinde Barcelona'yı 86-81 yenen Anadolu Efes'te, Vasilije Micic bireysel ödüllerin sahibi oldu. Sırp basketbolcu, normal sezonun ardından Final Four'un da en değerli oyuncusu seçildi. Micic, final maçında takım arkadaşı Shane Larkin'le birlikte en değerli oyuncu unvanına layık görüldü. Peki, Vasilije Micic kimdir? İşte merak edilenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Efes'le bu sezon müthiş bir sezon geçiren Vasilije Micic, kariyerinin altın yıllarından birini yaşadı. 2020/21'de normal sezonu En Değerli Oyuncusu (MVP) olarak tamamlayan Sırp basketbolcu, Final Four'da da bu ünvanı kimseye bırakmadı. Micic ayrıca, final maçında da Shane Larkin'le birlikte MVP olmayı başardı.

Barcelona ile oynanan final maçında 25 sayı kaydeden Micic, lacivert-beyazlı takımın şampiyonluğa ulaşmasında önemli rol oynadı.

Vasilije Micic Kimdir?

Vasilije Micic Kimdir?

1994 doğumlu oyuncu 1.95 metre boyunda ve guard pozisyonunda görev yapıyor.

2016/2017 sezonunda ülkemizde Tofaş forması da giyen ve buradaki performansı ile Zalgiris Kaunas’a transfer olan Vasilije Micic, 2017/18 THY EuroLeague’de 36 maça çıktı ve yüzde 35.5 üçlük ile 7.7 sayı, 4.2 asist, 2.2 ribaunt ortalamaları yakaladı. Zalgiris Kaunas’ın şampiyon olduğu Litvanya Ligi’nde ise 40 maça çıktı ve 8.2 sayı 3.8 asist ortalamaları ile sezonu tamamlamıştı.

Litvanya Ligi final serisi 2. maçında Lietuvos Rytas ile Zalgiris Kaunas karşı karşıya geldiği maçta, Lietuvos Rytas taraftarı, kendisine yapılan faulün ardından saha dışına çıkan Zalgiris Kaunas’ın Sırp oyun kurucusu Vasilije Micic’i göğüsüyle itmişti. Micic, maç sonunda verdiği demeçte, bu ülkede başka takımın formasını giysem bile daha çok saygıyı hak ediyorum demişti.

Öte yandan 2015-16 sezonunda Kızılyıldız forması ile Sırbistan Ligi şampiyonluğu yaşayan Micic, 2016 yılında da Adriyatik Ligi şampiyonluğu sevinci yaşamıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın