Görüş Bildir
Haberler
Amerikalıların %15’i İnternet Kullanmıyor

Amerikalıların %15’i İnternet Kullanmıyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pew Araştırma Merkezi’nin son verilerine göre, Amerikalıların %15’i internet kullanmıyor. Bu, 2000 yılında Pew’in yetişkinlerin neredeyse yarısının internet kullanmadığını açıkladığı zamandan bu yana kullanmayanların sayısında bir düşüş olduğunu gösteriyor. İnterneti kullanmama sebepleri ise kullanımının zor olduğunu düşünenler, geniş bant erişimi ya da bilgisayarı olmayanlar, geniş bantı pahalı bulanlar ve bu hizmeti kullanmayı öğrenmek için çok yaşlı olduğunu düşünenler olarak birkaç ana başlıkta toplanabiliyor.

65 yaşından büyük kişiler internete girmeye en az eğilimli olan grup iken, yılda 30,000 dolardan az kazanan Amerikalılar da internet kullanmıyor; ama lise mezunu  olmayan yetişkinlerin üçte biri internet kullanıcısı.

Geçmiş araştırmalara göre daha fazla Amerikalı internet kullansa da, internet kullanıcıları ile kullanmayanlar arasında kaçınılmaz bir uçurum oluşuyor. Günümüzde iş bulmak, hükümet hizmetlerine erişmek, sağlık hizmetlerine ulaşmak, bilgi edinmek ve genç Amerikalıları yetiştirmek için internet önemli bir rol oynuyor.

Bazı hükümet programları internete erişimi olmayan binlerce çocuğa bu hizmeti düşük ücretle ya da ücretsiz olarak sunuyor. Federal İletişim Komisyonu, düşük gelirli ailelere telefon faturasında indirim sunarak aralarından uygun olanların geniş bant için başvuru yapabileceği bir reform yapmayı düşünüyor.

Kaynak: http://www.wired.com/2015/07/15-perce...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0