Görüş Bildir
Haberler
Amerikalı Finans Devi Goldman Sachs Müşterilerine Ethereum Hizmeti Sunmaya Hazırlanıyor!

etiket Amerikalı Finans Devi Goldman Sachs Müşterilerine Ethereum Hizmeti Sunmaya Hazırlanıyor!

Merlot Vinho
14.03.2022 - 16:00

ABD yatırım bankası Goldman Sachs, müşterilerine Ethereum fonu sunmaya hazırlanıyor. Şirketin SEC başvurusuna göre Galaxy Digital aracılığıyla sağlanacak fonlar müşterilere ETH'ye yatırım yapma imkanı sunacak.

Detaylar içeriğimizde!

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

Goldman Sachs müşterileri ETH fonu alabilecek.

Goldman Sachs müşterileri ETH fonu alabilecek.

Finans devi Goldman Sachs, geçtiğimiz hafta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yeni bir başvuru yaptı. Başvuruya göre artık müşteriler Galaxy Digital'ın Ethereum fonunu satın alarak ETH yatırımı yapabilecek. ETH spot yatırımının önünü açan bu strateji, Galaxy Digital'ın aracılık ücreti aldığını raporlamasıyla ortaya çıktı.

Galaxy Digital Goldman Sachs ile fon anlaşması yaptı.

Galaxy Digital Goldman Sachs ile fon anlaşması yaptı.

Galaxy Digital, Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimlerine yatırım yapan şirketlerden biri. Bir nevi aracılık kuruluşu olan Galaxy Digital, diğer şirketlerin fonlarını kullanmasına izin veriyor. Aradaki fon anlaşmasına göre alınıp satılan fonlar üzerinden komisyon ücreti talep ediyor. Şirketin son dönemde bu fonları sunduğu isimler arasında Goldman Sachs da yer alıyor. Listedeki bir diğer ismin de bağımsız varlık yönetim şirketi CAIS Capital olduğu biliniyor, ancak bu şirketlerin ne kadarlık fon ödemesi yaptığı bilinmiyor.

ETH yatırım fonu dev şirketlerin ilgisini çekiyor.

ETH yatırım fonu dev şirketlerin ilgisini çekiyor.

Galaxy Digital kurucusu milyarder Mike Novogratz, 2021 son çeyreğinde şirketin yaklaşık 2,8 milyar dolar değerinde varlık üzerinde söz sahibi olduğunu açıklamıştı. Bu varlıklardan ne kadarının Goldman Sachs tarafından satın alındığı bilinmiyor, fakat yapılan anlaşmaya göre müşteriler 250 bin dolarlık üst limitle sınırlandırılıyor. Galaxy ETH Fonu'nun ilk başlatıldığı günden beri 50,5 milyar dolardan fazla satış yapması da dikkat çekiyor, bu durum şirketlerin kripto yatırımı yapmaya ilgi duyduğunu gösteriyor.

Galaxy Digital 16 bin BTC'yi kontrol altında tutuyor ancak ETH varlık miktarını açıklamıyor.

Galaxy Digital 16 bin BTC'yi kontrol altında tutuyor ancak ETH varlık miktarını açıklamıyor.

En fazla BTC bulunduran şirketler arasında üçüncü sırada yer alan Galaxy Digital, yaklaşık 16 bin BTC'yi kontrol ediyor. Listenin ilk sırasında 121 bin BTC ile MicroStrategy bulunurken, Elon Musk'ın Tesla'sı 48 bin BTC ile ikinci sırada yer alıyor. Bu şirketler BTC varlıkları hakkında detaylı bilgiler paylaşırken, Elon Musk da dahil olmak üzere ETH yatırımı yaptığı bilinen isimler net varlık miktarını açıklamaktan çekiniyor. Bu nedenle Galaxy Digital hesaplarındaki ETH bakiyesinin ne olduğuna dair net bir bilgi bulunmuyor.

Amerika'daki kripto para lobisi geçen yıla göre 4 kat büyüdü.

Amerika'daki kripto para lobisi geçen yıla göre 4 kat büyüdü.

Bütün bunlarla birlikte Amerika'daki kripto lobisi sadece 1 yıl içinde 4 kat artmış durumda. Kripto para madenciliği ve genişletilmiş borsa hizmetleri son yıllarda pek çok ABD'li şirketin ilgisini çekti. Amerika 2020'ye kadar madencilik konusunda Çin'i desteklemişken, bu yıl alanın lideri olmayı başardı. Amerika merkezli FTX, Coinbase ve Crypto.com gibi borsalar da kullanıcı sayısını katladı. Bu şekilde dev kurumsalların ve şirketlerin dahil olduğu milyonlarca dolar değerinde yeni bir sektör ortaya çıkmaya başladı.

Kripto para fonlarına dair yürütülen çalışmalar dünyanın pek çok yerinde hızlandırılıyor.

Kripto para fonlarına dair yürütülen çalışmalar dünyanın pek çok yerinde hızlandırılıyor.

Madencilik ve borsa şirketleri, özellikle hükümet organlarında çalışan eski bürokratların odaklandığı bir alan haline geldi. Bu tip kripto para hizmetlerine Trust fonları, ETF, ETN ve benzeri hizmetler eklenmeye başladı. Fon üzerinden kripto para yatırımı yapmayı sağlayan finansal araçlar kısa sürede benimsendi ve kripto lobisine katılımı hızlandırdı. Artık dev şirketler, klasik araçların yerine bu alanlara yatırım yapmayı tercih ediyor. Avrupa'da BTC, ETH ve ADA odaklı ETN hizmeti sunan VanEck, Kanada'da BTC ve ETH için ETF'ler sunuyor ve benzer hizmetleri Amerika'ya götürecek çalışmalar yürütüyor.

BTC'deki artan talep ve azalan arza bağlı olarak fiyat artışlarının gelmesi bekleniyor.

BTC'deki artan talep ve azalan arza bağlı olarak fiyat artışlarının gelmesi bekleniyor.

Goldman Sachs şirketinin dikkatini çeken bu hizmetlerin lobi genişlemesini artırması bekleniyor. Lobinin öncelikli hedefleri arasında kripto para düzenlemelerini hızlandırmak ve yapıcı kararlar alınmasını sağlamak yer alıyor. Bütün bu gelişmelerle ve devlerin lobiye girmesiyle birlikte BTC için 2022 fiyat verilerinin olumlu seyredeceği de düşünülüyor. Genel kanı BTC'de 50-100 bin dolar arası bir band oluşacağını savunuyor, ancak 42 bin dolar seviyesindeki önemli desteğin yukarı kırılmasının gerektiği söyleniyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın