Görüş Bildir
Haberler
TV
American Horror Story: Freakshow'la İlgili Bilmeniz Gereken 6 Şey

American Horror Story: Freakshow'la İlgili Bilmeniz Gereken 6 Şey

Brkymn384
26.04.2014 - 09:10 Son Güncelleme: 26.04.2014 - 13:20

Yeni Sezon Yeni Tema

American Horror Story fanlarının yeni sezonu merakla beklediğini bildiğinden olsa gerek dizinin yaratıcılarından Ryan Murphy Twitter hesabından yeni sezonun temasını duyurmuştu. Hale hazırda yeni tema kesinleşmişken aynı şekilde kesinleşen birkaç bilgiyi daha sizlere sunmanın yararlı olacağını düşündüm. İşte AMH Freakshow ile ilgili bilmeniz gerekenler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadrodaki yeri kesinleşenler;

Jessica Lange, Kathy Bates, Sarah Paulson, Evan Peters, Gabourey Sidibe, Frances Conroy, Emma Roberts, Jamie Brewer, Angela Bassett, Denis O’Hare, yeni sezonda dizide olacaklar. Ayrıca Jessica Lange Almanca kurs almaktaymış ve Sarah Paulson yeni ve iyi bir numara üzerine eğitim görmekteymiş, haydi hayırlısı.

Michael Chiklis bombası

The Shield dizisinden Vic Reyiz olarak da tanıdığımız Michael Chiklis diziye dahil edildi. Evam Peters'in babası ve Kathy Bates'in eski kocası rolünde olacak. Kadroya taze kan katıldığı ve Anti-Hero bir karakteri başarıyla canlandırmış bir oyuncu seçildiği için fanları sevindirecek bir haber olduğu kanaatindeyim.

Karnaval değil, Sirk değil, Ucube Gösterisi!

Ryan Murphy'nin üstüne basa basa dile getirdiği bir durum bu.Peki nedir ucube gösterisi? Söyledir ki;

16. Yüzyıl Avrupası'nda ortaya çıkmış, çeşitli anatomik bozuklulukları ve/veya farklılıkları olan, kimi zaman ciddi hastalıkları olan insanları sergilemek adına bulunmuş gösteri çeşididir. 19. Yüzyıl'da sömürgeciliğin de artmasıyla dünyanın dört bir yanından getirilen anatomik bozuklukları olan insanların da sergilenmesiyle iyice popüler olmuşlardır. Hatta 19. Yüzyıl'da ortaya atılan evrim teorisiyle bilim adamları tarafından desteklendiği söylenmektedir.

Siyam ikizleri, devler, cüceler, aşırı iri göğüslü ve/veya kalçalı kadınlar, birden fazla cinsel organı olanlar veya hiç olmayanlar, aşırı derecede skolyozlu gibi anatomik problemleri olanlar,  hirsutizm sorunları olanlar, ileri derecede cilt problemi olanlar ve tezahürü bu gösterilerde sıkça kullanılmışlar. 

Herhalde ortada sempati beslenecek bir durum olmamasını vurgulamaya çalışmış Ryan Murphy, nitekim bu ucube gösterileri 40-50'li yıllar arasında ırkçılığa karşı kamuoyu öfkesinin getirisi olarak popülaritesini yitirmiş, pek çoğo kaybolmuştur.

Peki bizi neler bekliyor?

4. sezon yine New Orleans'ta çekilecek. 1950'de Jessica Lane'in canlandıracağı basmakalıp bir Almanın yönettiği son Ucube Gösterilerinden biri 'Unusuals'ı konu alacak. Set Jüpiter, Florida'daymış. Yeni sezon Ekim 2014'te yayınlanmaya başlanacak. Bu arada son bir bonus bilgi; Zachary Quinto da 4. sezonda kadroya dahil edilebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
8
5
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Eliz Matur

son fotoğraf 3. sezon olan coven'dan.Marie Laveau delphine lalaurie'yi öldüremediği ve beyaz cadılardan intikam almak istediği için delphine lalaurie'nin kaf... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Ve ilk bölümü yayınlandı bile.