Görüş Bildir
Haberler
Altın Günlerinin Kraliçesi Olmak İsteyenleri Böyle Alalım! Tam Kıvamında Kekin Püf Noktaları

Altın Günlerinin Kraliçesi Olmak İsteyenleri Böyle Alalım! Tam Kıvamında Kekin Püf Noktaları

R.G.
08.12.2020 - 13:02

Kek yapmak, aslında çok basit gibi görünür. Ama yapıp da hayallerdeki gibi kabarmayınca ya da içi “puf puf” olmayınca insan bir üzülüyor… Aslında pilav yapmak gibi biraz, tutturması zor ama bir kez öğrenince bir daha unutmuyorsunuz! İşte eltinizi bile kıskandıracak, kabarmaktan fırından taşacak kekler yapmak istiyorsanız, sizi böyle alalım…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fırını ısıtmayı ihmal etmeyin!

Fırını ısıtmayı ihmal etmeyin!

Kekin doğru pişmesi ve kabarması için aslında en önemli nokta, fırını ısıtmak! Kek yapmaya başladığınızda fırınınızı tarifte belirtilen derecede ısıtmayı unutmayın. Hanımlar beyler, soğuk bir fırına koyduğunuz kekin sonu, hüsrandır!

Oda sıcaklığı hassas noktamız!

Oda sıcaklığı hassas noktamız!

“Tereyağını oda sıcaklığında kullanın.” Bu ifadeyi eminiz hemen her tarifte duymaya alışıksınızdır. İşte, herkesten duyamayacağınız bir tüyo daha: Kek yaparken yalnız tereyağının değil, bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Özellikle yumurta soğuk olursa, karıştırırken tanecikler halinde kalır ve kabarmayı zorlaştırır. Keki yapmaya başlamadan 15-20 dk öncesinde bile çıkarsanız, yeterli olur.

Kabartma tozunun yancısı: Karbonat!

Kabartma tozunun yancısı: Karbonat!

Tabii ki bir kekin kabarması için olmazsa olmazımız; kabartma tozu. Ama çoğu ev hanımı o yemelere doyamadığımız şahane kekleri yaparken içine biraz da karbonat koyuyor. Bu sayede kekler daha çok kabarıyor!

Üşenmeyin, eleyin!

Üşenmeyin, eleyin!

Kekinizin içine kuru malzemeleri eleyerek koyduğunuzda farkı siz de anlayacaksınız. Çünkü çok sık kullanılmadığında un bazen olduğu yerde nemlenip, topaklanabiliyor ve kekin içinde dağılmıyor. Haliyle kek de kabaramıyor! Peki ne yapıyoruz? Üşenmiyoruz, eliyoruz!

Miksere güzel bir bay bay!

Miksere güzel bir bay bay!

Bazı pasta şefleri kekin kabarması için malzemeleri hep aynı yönde karıştırmak gerektiğini söylüyor. Bilhassa yumurta ve şekeri çırparken bu taktiği aklınızdan çıkarmayın. Un, kabartma tozu, kakao gibi kuru malzemeleri koyduktan sonra ise alttan üste doğru, yani keki havalandırarak karıştırmak kekinizin fazlasıyla kabarmasını sağlayacak. Ve asıl önemli olansa kuru malzemeleri mikserle değil, spatula ile karıştırmak!

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk 30 dakika fırına yaklaşmıyoruz!

İlk 30 dakika fırına yaklaşmıyoruz!

Evet, kekimizi yaptık, attık fırına! En zoru beklemek ama bu aşamada fırının kapağını sürekli açıp kontrol etmek en büyük yanlışlardan biri! Eğer bunu yaparsanız kekinizin içi çiğ kalabilir ve kekiniz kabarmışsa da sönebilir. 30 dakikadan sonra, kürdanla kontrol edebilirsiniz. Ve fırını kapattıktan sonra da keki hemen çıkarmayın. Bırakın biraz dinlensin!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın