Görüş Bildir
Haberler
Alternatif Tatil Rotaları Arayanlar İçin: Hem Gezip Hem Bilgi Sahibi Olabileceğiniz 11 Kültürel Tur

etiket Alternatif Tatil Rotaları Arayanlar İçin: Hem Gezip Hem Bilgi Sahibi Olabileceğiniz 11 Kültürel Tur

Begüm
19.07.2022 - 17:01

Gezerken bilgileneyim, bilgilenirken gezeyim diyenleri buraya alalım. İşte klasik tatil rotalarından sıkılanlar için dev hizmet: Alternatif rota olarak gidebileceğiniz en iyi kültürel turlar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Likya Yolu

1. Likya Yolu

550 km uzunluğundaki Likya Yolu'nun üzerinde pek çok antik kent ve sahil bulunuyor. Hem kamp, hem trekking yapabilir keyifle vakit geçirebilirsiniz. Bu turu sadece yürüyerek değil arabalar ile de kolay bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

2. Efes-Şirince Turu

2. Efes-Şirince Turu

Antik kent görmek ve küçük bir kasabada keyifle tatil yapmak istiyorsanız sizi Efes'in odluğu bölgeye alabiliriz. Efes Antik Kenti'nde tarihin izlerini keşfettikten sonra çok yakınında konumlanan Şirince'de sakince keyifli bir tatil yapabilirsiniz.

3. Kapadokya-Göreme Turu

3. Kapadokya-Göreme Turu

Peri bacalarına ev sahipliği yapan Kapadokya-Göreme bölgesinde pek çok tarihi yer de bulunuyor. Kapadokya'nın biraz dışında bulunan yer altı şehirlerini keşfedebilir, daha önce peri bacalarını yaşayan kişilerin hayatına bakmak için Kapadokya bölgesinde doğal parklara giriş yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra eşsiz mutfağını deneyimlediğiniz kültürel bir gezi planı oluşturabilirsiniz.

4. Galatya Turu

4. Galatya Turu

Ankara, Amasya ve Çorum'u kapsayan Galatya bölgesi tarihe kısa bir yolculuk imkanı sunuyor. Bölgede Osmanlı ve öncesi dönemlerden kalan yapıları keşfedebilir ve yeni bilgiler öğrenebilirsiniz.

5. Eski Roma Turu

Sanat ile tarihi birleştirmek istiyorsanız Eski Roma'yı kapsayan detaylı bir Roma gezisi yapabilirsiniz. İçerisinde pek çok müzenin, görülecek yerin, çeşmenin ve yapının bulunduğu Eski Roma turu çok keyifli geçecek bir rota.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İtalya Sahilleri

6. İtalya Sahilleri

Hem denize gireyim hem de İtalyan tarihini öğreneyim diyorsanız sizi İtalyan sahillerini kapsayan kapsamlı bir tura alalım. Tren, araba veya otobüs ile yapabileceğiniz bu turda bol bol İtalyan yemekleri de yiyebilirsiniz.

7. Balkanlar

7. Balkanlar

Makedonya, Arnavutluk, Sırbistan ve pek çok ülkeyi kapsayan Balkanlar turu yapabilirsiniz. Bölgede geçmiş dönemlerden kalan yapıları keşfederken yöresel yemekler yiyebilir ve kültürün tadını çıkarabilirsiniz.

8. GAP Turu

8. GAP Turu

Güneydoğu Anadolu bölgesini kapsayan GAP turu ile Mardin, Şanlıurfa, Diyarbakır hatta Adıyaman gibi bölgeleri gezebilirsiniz. Bu gezinizde yüzyıllar öncesinden kalma antik kalıntılar ve evlerle karşılaşarak yeni bilgiler öğrenebilirsiniz.

9. Marmaris-Datça Turu

9. Marmaris-Datça Turu

Mavi yolculuk veya araba ile yapabileceğiniz bu tur ile hem denize girebilir hem de bölgede yer alan doğal güzellikleri keşfederken antik dönemden kalma antik kent kalıntıları ve korunan alanları ziyaret edebilirsiniz.

10. Pamfilya Turu

10. Pamfilya Turu

Geniş bir şekilde Antalya'yı kapsayan Pamfilya bölgesi size sayısız antik kent ve antik kalıntı sunan noktalardan biri. Deniz ile antik kentleri birleştiren bu lokasyonda pek çok tarihi eser de görebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Karadeniz Turu

11. Karadeniz Turu

Pek çok yayla ve doğal güzellik ile birlikte Sümela Manastırı gibi önemli noktaları da görebileceğiniz Karadeniz seyahatinizde bol oksijen alabilir ve Karadeniz mutfağını keşfedebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın