Görüş Bildir
Haberler
Almanya 5 Milyar Euro Bütçe Fazlasını Nereye Harcayacağını Tartışıyor

Almanya 5 Milyar Euro Bütçe Fazlasını Nereye Harcayacağını Tartışıyor

Onedio Medya
23.08.2015 - 21:11

Almanya geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bütçe fazlası bekliyor. Bütçedeki fazlanın nereye harcanacağı ise tartışma konusu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Spiegel’e göre Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schaueble (CDU) bu yıl bütçeyi 5 milyar euro artı ile kapatmaya hazırlanıyor. 

Bütçe fazlasına ise istihdam piyasasındaki ve ekonomik büyümedeki olumlu gelişmelerin yanı sıra mobil frekansların satışlarının sebep olduğu belirtildi. 

Schaeuble'nin bu yılki hedefi bütçeyi denkleştirmekti. Almanya’nın 40 yıl sonra ilk defa bütçe oluştururken yeni borç almadığını ve böylece 40 yıllık hayalinin gerçekleştiğini söyleyen Schäuble, 'Bütçeyi denkleştirdik. Sadece gelirimiz kadar giderimiz olacak” demişti.

Mülteci sayısındaki rekor artışlardan dolayı bütçedeki fazlalığın belediye ve eyaletlere verilebileceği dile getiriliyor. Bunun yanı sıra devlet borçlarının ödenmesi de gündemde.

Saarland eyaletindeki belediyelerin borçları yüzde 11,9 oranında arttı. Baden-Württemberg’de ise bu oran yüzde 6,7. Federal düzeyin borçlanma oranı ise sadece yüzde 0,5.

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0