Görüş Bildir
Haberler
'Alevi Genç ile Sünni Kız Evlenemez' Demişti: Hayrettin Karaman'ın Kamuda Görevli Olduğu Ortaya Çıktı

'Alevi Genç ile Sünni Kız Evlenemez' Demişti: Hayrettin Karaman'ın Kamuda Görevli Olduğu Ortaya Çıktı

Batuhan
09.11.2021 - 08:13

Alevi yurttaşlara yönelik tepki çeken ifadelerde bulunan Hayrettin Karaman'ın kamuya ait Vakıf Katılım Danışma Komitesi Başkanı göründüğü ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni Şafak gazetesi yazarı Hayrettin Karaman, kendisine ait internet sitesinde, kendini Sünni olarak ifade eden bir kadının, “Alevi ile evlenilir mi” yönündeki sorusuna “Eğer bilerek Aleviliğini koruyorsa, Alevilere ait olup İslam ile bağdaşması mümkün olmayan inançları ve uygulamaları muhafaza ediyorsa o genç ile Sünni bir kız evlenemez” yanıtını vermişti.

"Geçiştirilemez"

Gazeteci Barış Terkoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hayrettin Karaman'ın kamuya ait Vakıf Katılım Danışma Komitesi Başkanı göründüğünü söyledi. Olayın  'sapkın-provokatif fetva' sözleri ile geçiştirilemeyeceğini belirten Terkoğlu, 'Karaman'a bu kurum ne danışıyor? Hangi mezheplere kredi verilmeyeceğini mi?' diye sordu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
27
12
9
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ercan

Bilmeyen arkadaşları tanıştıralım; kendisi siyasal islamcıların finans konusundaki fetvacısıdır. Kendi alanı dışından soru yanıtlamış.

cemarsnl

Alevi Olmakla Gurur Duyuyorum. Ve Bu Dinsizler Gibi İnsanları Ayırmıyoruz.

Ercan

Hocam bazı aleviler de çocuklarının mezhep dışı evlilik yapmasına izin vermiyor.. Kendilerince haklı kaygıları var tabi, asla eleştirmiyorum ama bazen kendil... Devamını Gör

Darth Vader

İşte bu ve bunun gibiler sayesinde insanları, insan ve insan olmayan andavallar diye ikiye ayırabiliyoruz....