Görüş Bildir
Haberler
'Sivil Öldürecek Olsak Cihangir'den Başlarız' Demişti: Akit TV Sunucusu Ahmet Keser'e 1 Yıl 3 Ay Hapis Cezası

etiket 'Sivil Öldürecek Olsak Cihangir'den Başlarız' Demişti: Akit TV Sunucusu Ahmet Keser'e 1 Yıl 3 Ay Hapis Cezası

FreiGeist
08.05.2019 - 16:17

Akit TV'de yayımlanan 'Gün Başlıyor' programında kullandığı ifadeler nedeniyle 'basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan yargılanan Ahmet Keser'e, 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Küçükçekmece 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Ahmet Keser'in avukatı katıldı.

Sanık avukatı, müvekkilinin davaya konu sözlerinin atılı suçun unsurlarını oluşturmadığını belirtti. Müvekkilinin sözlerinin şiddete çağrı olmadığını, aksine sivillerin öldürüldüğüne ilişkin bir yalanın mantıksızlığı ve haksızlığını ortaya koyduğunu savunan sanık avukatı, ceza kanunun aradığı açık ve yakın tehlike şartının oluşmadığını dile getirdi.

Sanık Keser'in cezası ertelenmedi.

Sanık Keser'in cezası ertelenmedi.

Toplumsal gruplara yönelik tahrikin söz konusu olmadığını belirten sanık avukatı, şunları kaydetti:

'Aradan geçen bunca zaman, müvekkilin kastının kin ve düşmanlığa tahrik olmadığının canlı şahididir. Toplum içinde, bu sözler nedeniyle kaygı duyan kesim olmadığı gibi şiddeti çağrıştıran herhangi bir eyleme de rastlanmamıştır. Müvekkilin eyleminin, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında kaldığı mütalaa olunarak beraatine karar verilmesini talep ediyoruz.'

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Keser'i 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Suç basın yoluyla işlediği gerekçesiyle cezayı yarı orada arttırarak 1 yıl 6 ay hapse çıkaran mahkeme, duruşmalara katılmasını lehe hüküm sayarak sanığın cezasını 1 yıl 3 aya düşürdü. Sanık Keser'in cezası ertelenmedi.

Ne olmuştu?

Akit TV’de ekrana gelen “Gün Başlıyor” programında sunucu Ahmet Keser 'Sivil öldürecek olsak Cihangir'den başlarız. Nişantaşı, Etiler... Değil mi yani? Bir sürü hain var. Türkiye Büyük Millet Meclis'i var' ifadelerini kullanmıştı. 

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı, Keser ve yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. 

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, konuya ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan soruşturma başlatmıştı. 

İddianamede, bu kapsamda şüpheli Keser'in 'basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Keser daha önce, Aladağ'da 12 kişinin can verdiği yurt yangını faciasına ilişkin 'O çocukları senin sarıldığın Cumhuriyet yaktı, Nişantaşı’nda Cihangir’de oturan Beyaz Türkler yaktı' sözleriyle gündeme gelmişti.

Keser daha önce, Aladağ'da 12 kişinin can verdiği yurt yangını faciasına ilişkin 'O çocukları senin sarıldığın Cumhuriyet yaktı, Nişantaşı’nda Cihangir’de oturan Beyaz Türkler yaktı' sözleriyle gündeme gelmişti.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
518
136
71
10
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hakan Bayram

Dün Fetö'nun malum yerlerini yalayanlar bugün AKP'nin malum yerlerini yalamaya devam ediyor. Profesyonel dansözlere ve porno yıldızlarına taş çıkartıyorlar.

Eski_id

Aynı sözü, muhalif bir kişi, akmhp ve seçmenine karşı seslendirseydi, altından girer üstünden çıkar, cezaevinden çıkamaz, çıksa bile ülkede barınamaz hale ge... Devamını Gör

Bozkurt

Ahmet Keser'in avukatı "Kusuruna bakmayın. Yapmış bir eşeklik" dese daha mantıklı bir savunma olurdu.