Görüş Bildir
Haberler
Ajax - Fenerbahçe Maçı Öncesi Amsterdam'da Olaylar Çıktı

Ajax - Fenerbahçe Maçı Öncesi Amsterdam'da Olaylar Çıktı

Enver K.
05.11.2015 - 17:26
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe'nin Ajax ile oynayacağı maçtan önce Amsterdam'da olaylar çıktı.

Fenerbahçeli taraftarların akın ettiği Amsterdam meydanında sarı-lacivertli taraftarların bulunduğu kafede büyük gerilim yaşadı.

Maç öncesi Amsterdam sokaklarını dolduran Fenerbahçeli taraftarlar polisle yaşadığı arbedenin ardından şehrin farklı yerlerinde bu sefer Ajax taraftarlarıyla çatıştı.

Stadyuma gitmek için tramvayı tercih eden bir grup Fenerbahçe taraftarı, Amsterdam'da Ajax taraftarları ile aynı tramvaya binince arbede çıktı.

Çıkan arbede güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu güçlükle bastırılabildi.

DAM Meydanı da karıştı

Olaydan saatler önce Amsterdam'daki DAM Meydanı'nda sloganlar atan Fenerbahçeli taraftarlara polis gözaltı yapmak isteyince ortalık karışmış, taraftarlar polisle çatışmışt

Fenerbahçeli taraftarların bulunduğu kafede masa ve sandalyeler yerlere devrilirken; Hollanda polisi olayları yatıştırmakta zorlandı.

https://twitter.com/aysenurafyon/status/662275123098075136

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe'ye Irkçı Saldırı da Yapıldı

Ajax ile Fenerbahçe arasında oynanacak Avrupa Ligi maçı öncesi Hollanda'da sarı lacivertli temsilcimize yönelik ırkçı bir saldırı düzenlendi.

Hollanda'nın tek Yahudi kulübü olarak bilinen Ajax'ın holigan grubu VAK 410, Amsterdam'daki Fenerbahçe Derneği'nin duvarına ırkçı ifadeler ve tehdit içeren yazılar yazdı.

Dernek duvaruına Davud Yıldızı çizen holigan grup 'Ajax'ın yahudileri, Fenerbahçe'yi öldürecek' şeklinde tehdit içeren ifadelerle sarı lacivertli ekibe saldırıda bulundu.

Ajax'ın VAK 410 olarak adlandırılan holigan taraftar grubu daha önce de pek çok Avrupa şehrinde oynanacak maç öncesi ırkçı saldırılarda bulunmuş, grubun kimi üyeleri de adam yaralamaktan gözaltına alınmıştı.

Sporx & Fotomaç

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
16
10
5
4
4
0