Görüş Bildir
Haberler
AİHM'den Demirtaş Kararı: Derhal Serbest Bırakılmalı

etiket AİHM'den Demirtaş Kararı: Derhal Serbest Bırakılmalı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili kararını açıklayarak, derhal tahliye edilmesi yönünde karar verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Dairesi, 4 yıldır tutuklu olan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili 2018 yılında verilen 'Serbest bırakılmalı' kararına ilişkin yapılan temyiz başvurusunu karara bağladı.

AİHM, Demirtaş'ın tutukluğunun Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin beş maddesini ihlal ettiğine ve Demirtaş'ın derhal serbest bırakılması gerektiğine karar verdi.

Avukatı: Bu karar kesin ve emredici

Avukatı: Bu karar kesin ve emredici

Selahattin Demirtaş'ın avukatı Mahsuni Karaman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada AİHM'in kararının kesin olduğunu vurgulayarak Demirtaş'ın derhal serbest kalması gerektiğini belirtti. Karaman şunları kaydetti:

'1- Aihm Büyük Dairesi, olması gerektiği gibi, Sn Demirtaş ile ilgili ağır ve tarihi bir karar ile derhal tahliye kararı vermiştir. Bu kararla, müvekkilimiz hakkındaki tüm suçlamalar boşa çıkmış, müvekkilin 4 yıldır siyasi sebeplere bağlı rehin tutulduğu gerçeği tescil edilmiştir.

2-Aihm Daire kararından sonra “karar kesin değil” bahanesi ortadan kalkmıştır. Bu karar kesin ve emredicidir. Türkiye yargısının, “karşı hamle yapar işi bitiririz” anlayışına prim vermeden Sn. Demirtaş’ı derhal serbest bırakması gerekmektedir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP: "Demirtaş ve tüm seçilmiş siyasetçiler derhal serbest bırakılmalı"

AİHM kararının ardından HDP'den de bir açıklama geldi. Partinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda 'AİHM Büyük Daire, Demirtaş’la ilgili geçen yıl yaptığı duruşmaya yönelik verdiği kararı açıkladı. Bu kararın gereği olarak Demirtaş ve tüm seçilmiş siyasetçiler derhal serbest bırakılmalıdır. Seçilmişleri rehin tutma suçu daha fazla sürdürülemez' denildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
370
363
199
105
28
10
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ImlikeWOW..

Yorumlarda yok ocalani destekleyen pkk yi destekleyen tavirlari sozleri var yazan arkadaslar o zaman kirmizi bultenle aranan ocalanin kardesini tv ye cikaran... Devamını Gör

Raoden Kvothe

Aşağıdaki yorumlardan birisi de benim ve bahsettiğiniz gibi demirtaşın apo heykel meselesi yüzünden eleştirdim. Bunu yaparken cumhur ittifakına oy vermiş bir... Devamını Gör

Raoden Kvothe

Kimse kusura bakmasın Selahattin Demirtaş teröristtir. Apoyu başkanı olarak gören ve heykelini dikeceğini söyleyen biri serbest bırakılamaz.

Dogukanm

Oldu ya Aihm dedi ya hemen serbest kalacak. Adam terörist bunun nesini anlamıyorlar. Heykelini dikeceği başkanı kurtarsın onu...