Görüş Bildir
Haberler
Ağzınızdan Çıkan Her Kelimeye Dikkat Kesilecekler: Dudak Makyajında Kendinizi Aşmanızı Sağlayacak 10 Taktik

Ağzınızdan Çıkan Her Kelimeye Dikkat Kesilecekler: Dudak Makyajında Kendinizi Aşmanızı Sağlayacak 10 Taktik

Radlands
07.02.2023 - 15:10

Aradığın o mükemmel ruju bulsan bile onu kusursuz bir şekilde uygulamak neredeyse imkansızmış gibi gelebilir. Çünkü bir tarafın diğerinden daha kalın ya da orantısız olması dudakları doğal görüntüsünden uzaklaştırır. Sen de aşağıdaki taktikleri uygulayarak profesyonel bir şekilde ruj sürebilirsin!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dudak peelingi ile başlayın.

Dudaklara peeling yapmak ölü derileri temizlemeye ve dudaklardaki kan dolaşımını uyararak daha hacimli görünmelerine yardımcı olur. Aynı zamanda kuruluğu ve çatlamayı da önler.

2. Dudak nemlendiricisi uygulayın.

Kuru ve çatlak dudaklar rujun pürüzsüz durmasının önüne geçer. Peeling işleminin ardından dudaklarına nemlendirici uygulayıp emilmesini bekledikten sonra ruj sürersen gün boyu kusursuz dudaklara sahip olabilirsin!

3. Dudağınızın kendi rengini ortadan kaldırın.

Koyu renk dudaklara sahip olanlar toplansın çünkü uygulaması çok basit bir sır veriyoruz! Dudaklarının koyu olduğu için istediğin rengi dudaklarında göremiyorsan dudağına hafif bir kapatıcı ürün uygulayarak bu sorunu ortadan kaldırabilirsin.

4. Dudaklarınıza kontür işlemi uygulayın.

Dudakların doğal çerçevesini tam olarak netleştirebilmek için en iyi yöntem dudak kalemi kullanmak! Aynı zamanda dudak kalemi kullanarak rujun dudak çizgilerine akmasını veya bulaşmasını da önleyebilirsin.

5. Dudakların içini de dudak kalemiyle doldurun.

Dudağındaki rengin daha kalıcı ve yoğun bir renk bitişine sahip olmasını istiyorsan, rujunun rengine benzer bir renkte dudak kalemi kullanarak dudaklarının içini de doldurabilirsin!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dudak şeklinize göre çalışın.

Eğer ince dudaklara sahipsen, dudak rengine yakın bir dudak kalemini hafif taşırarak sürebilirsin. Ancak dolgun dudaklara sahipsen, dudağının doğal renginden daha koyu bir dudak kalemi veya daha koyu bir ruj kullanabilirsin. Ayrıca dudak şekli fark etmeksizin daha dolgun dudaklara sahip olmak istiyorsan, dudak parlatıcısı kullanmalısın!

7. Ruju dudakların merkezinden dışına doğru sürün.

Ruju dudaklarına içten dışa olacak şekilde uygulamalısın. Ayrıca ruju dudaklarında eşit dağıtamıyorsan senin için harika bir taktiğimiz var: Dudak kalemiyle bir  'X' çizerek dudaklarında orantılı bir çerçeve yaratabilirsin.

8. Keskin çizgiler oluşturmak için dudak fırçası kullanın.

Kusursuz bir uygulama için ihtiyacınız olan tek şey bir dudak kalemi ve sivri uçlu bir ruj fırçası! Tabii bunun biraz da el pratiği ve deneyim gerektirdiğini de söylemeden geçmeyelim...😅

9. Dudaktaki fazla ruju alın.

Dudağının üzerindeki fazla ürünü çıkarmak veya bulaşmasını önlemek için dudağına bir kağıt mendil ile hafifçe bastırıp üstündeki fazla ruju alabilirsin!

10. Ruju sabitleyin.

Rujun ilk sürdüğündeki rengini gün boyu koruyamıyorsa, üstüne yarı saydam bir pudra uygulayarak tüm gün aynı rengin dudaklarında kalmasını sağlayabilirsin! 💋

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
12
6
5
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın