Görüş Bildir
Haberler
Afrodizyak Etkisine Sahip Oldukları İçin Tarih Boyunca Kullanılan Birbirinden Garip İksirler

Afrodizyak Etkisine Sahip Oldukları İçin Tarih Boyunca Kullanılan Birbirinden Garip İksirler

Almila
06.07.2021 - 07:45

Tarih boyunca insanlar sevdikleri kişilere kavuşmak veya onların sevgilerini kazanmak için aşk iksirleri yapmıştır. Bu listede solucan püresinden insan teriyle yapılan keklere kadar oldukça ilginç iksirler bulunuyor.

Kaynak: https://www.historyextra.com/period/a...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İspanyol sineği:

1. İspanyol sineği:

İspanyol sineği olarak bilinen bu ölümcül böcek, eski Yunanlılar zamanından beri aşk iksirlerinde kullanılmıştır. Yeşil olan bu böcek, şifalı otlarla ezilir ve sıvı hale getirilirdi. Vücutta sıcaklığı ve libidoyu arttırdığına inanılan bu böceğin aslında iltihaplanmaya sebep olduğu için insanları ısıttığı ortaya çıkmıştır. Oldukça zehirli olan bu böceğin kullanımı inanılmaz derecede tehlikelidir ve II. Ferdinand'ın ölüm nedeninin bu böcek olduğu söylenmektedir.

2. Kertenkele boynu:

2. Kertenkele boynu:

Hayvan parçaları yüzyıllardır tıpta ve büyücülükte kullanılmıştır. Kızılderililer aşk iksirlerinde kertenkele kuyruğu, geleneksel Nijerya büyülerinde kertenkele boynu kullanılırdı. Ancak bazı kültürlerde boğulmuş bir kertenkelenin aşk konusunda kötü şans getireceğine inanılıyordu. Kertenkele boynu dışında gergedan boynuzlarının da afrodizyak özelliklere sahip olduğuna inanılıyordu.

3. Çiçekler:

3. Çiçekler:

Çiçekler uzun yıllardır romantizmle ilişkilendirilmiştir, bu nedenle aşk iksirlerinde kullanılması pek şaşırtıcı değildir. En ünlü aşk iksirlerinden biri ise, sevdiğiniz kişinin yürüdüğü yerlere kadife çiçeği dikmek. Ayrıca datura bitkisinin de eski Hint iksirlerinde afrodizyak etkisine sahip olduğuna inanılıyor. Tarih boyunca çeşitli kültürlerde birbirinden farklı çiçeklerin aşk iksirlerinde kullanıldığını görmek mümkün.

4. Ezilmiş solucan ve şifalı otlar:

4. Ezilmiş solucan ve şifalı otlar:

17. yüzyılda New Mexico'da kullanılan en yaygın aşk iksirlerinden birinin içinde bu malzemeler bulunuyordu. Sevgisini kazanmayı umduğunuz kişinin göğsüne şifalı ot ve solucanları ezerek yaptığınız bir macunu sürmeniz gerekiyordu.

5. Kutsal ekmek:

5. Kutsal ekmek:

Roma Katolik Kilisesi'nde yapılan Eucharist ayini sırasında kutsal ekmeğin İsa'nın bedenine dönüştüğüne inanılır. Bu nedenle bazı insanlar bu kutsal ekmeğin büyülü güçleri olduğuna inanıyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Aziz Luke'a dua etmek:

6. Aziz Luke'a dua etmek:

Din ve büyücülük birbirlerine pek yakın olmasa da özellikle ortaçağda gerçek aşkı arayanlar böyle bir yönteme başvurmuş. Aziz Luke'a insanlar ruh eşlerini bulmak için 'Aziz Luke Aziz Luke bana karşı nazik ol ve rüyalarımda gerçek aşkımı görmeme izin ver.' diye dua ederdi.

7. Terden yapılmış kekler:

7. Terden yapılmış kekler:

Tarih boyunca kullanılan aşk iksirlerinden bazılarında pek iştah açıcı olmayan malzemeler de bulunuyordu. Bazı Ortaçağ tariflerinde keklerin içine ter, kan, saç, deri parçası ve çeşitli vücut sıvılarının koyulduğu bilinmektedir. Bu tarifler sayesinde insanlar aşık etmek istedikleri kişileri elde edebileceklerine inanıyorlardı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
3
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
martalias1

Solucanın türünü Aziz Luke'a sordum istihareye yatıp. Cevap gelir gelmez New Mexico vizemi alacağım inşallah.