Görüş Bildir
Haberler
Afgan Kadınları Taliban Gölgesindeki İlk Günlerini Anlattı: 'Annemizi Yemek Pişirmediği İçin Öldürdüler'

etiket Afgan Kadınları Taliban Gölgesindeki İlk Günlerini Anlattı: 'Annemizi Yemek Pişirmediği İçin Öldürdüler'

Taliban'ın, Afganistan yönetimini ele geçirmesinin ardından kadınlar üzerinde kurduğu baskı gün geçtikçe artıyor. ABD merkezli CNN International, kaos ve korkuya sürüklenen toplumda kadınların yaşadıkları korkunç olayları sayfasına taşıdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD ve NATO askerlerinin Afganistan’dan çekilmesinin ardından Taliban, ülke yönetimini ele geçirirken, kadınlara yönelik baskı da her geçen gün artıyor.

ABD merkezli CNN International, bugün sayfasına taşıdığı bir haberde, ülkedeki kadınların karşılaştığı zorlukları da gözler önüne serdi.

Bir anneyi çocuklarının gözü önünde el bombasıyla öldürdüler

Bir anneyi çocuklarının gözü önünde el bombasıyla öldürdüler

CNN, Taliban’ın öldürdüğü bir anne ve ailesinin hikayesini sayfasına taşıdı. Taliban militanları, Kabil’i işgal ettikten sonra, İsmi Najia olarak paylaşılan anne  ve dört çocuğunun evini ziyaret etti. Kapıyı çalan militanlar anneye onlar için yemek pişirmesini istedi. Ancak Najia, ‘Biz fakiriz, yeterli malzememiz yok. Size nasıl yemek yapabiliriz?’ ifadelerinde bulundu.

Bunun üzerine çılgına dönen Taliban militanları 4 çocuk annesi Najia’yı öldürene kadar dövmeye başladı. Çocukları müdahale etse de başarılı olamadılar ve militanlar odaya bir el bombası atarak kadının ölmesine neden oldu.

Burka fiyatları 10 kat arttı

Burka fiyatları 10 kat arttı

Kabil’de yaşayan kadınlar hızlı değişen konjonktüre ayak uydurmakta zorlanırken, çoğu Taliban yönetimine ‘hazırlıksız yakalandılar’.

Ülkede Taliban yönetimine uygun kıyafetleri olmayan kadınlar çarşı ve pazarlara akın ederken, burka fiyatları 10 kat arttı.

İsmi açıklanmayan bir kadın yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

İsmi açıklanmayan bir kadın yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“Pazar günü Taliban’ın kente girmesiyle herkes bankalara akın etti. İlerleyen günlerde başımıza gelecekleri bilmediğimiz için son paramızı çekmek istedik. Ancak o kadar kalabalıktı ki saatlerce uğraştık ancak başaramadık. Kimse olayların bu kadar hızlı gelişebileceğini beklemiyordu. Şimdi yine eve kapanmak zorundayız. Yıllarca mücadele ettik ama başa döndük. Özgürlüğümüzün kısıtlanmasından endişe ediyoruz.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
294
190
39
12
8
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mert Karakaya

Bir Müslüman ülke gerçeği "Zor durumda neye ihtiyaç varsa onun fiyatının 10-20 kat artması" Günümüzde ortalama bir Yahudi veya Hıristiyanın yaşam içindeki h... Devamını Gör

ortalık karışık

cunku onların dını yok ama ahlakları var

kyle-reese

Olurmu hiç öyle şey,vatan partisi demedi mi taliban afganistanı özgürleştirecek bir harekettir,destekliyoruz diye??

nostradamus

Keşke ABD işgali devam etseydi...

msmayard

İslamı müslümanlardan değil kurandan öğrenmek lazım ayetleri bağlamından çıkarmadan kuranın tümüne bakarak okumamız lazım farklı farklı mealler ve tefsirler ... Devamını Gör

MağduruZ

İslamda da çok ters ve etik olmayan şey var. Kız çocuklarının ergenliğe giridkten sonra evlendirilmesi mesela caiz. İslam hukukunda dört kadın şahite karşılı... Devamını Gör