Görüş Bildir
Haberler
Adeta Birbirleriyle Konuşuyorlar! Apple Ürünlerinin Birbirleriyle Olan Etkileşimleri Sizi Çok Şaşırtacak!

Adeta Birbirleriyle Konuşuyorlar! Apple Ürünlerinin Birbirleriyle Olan Etkileşimleri Sizi Çok Şaşırtacak!

Radlands
13.10.2022 - 17:21

Bir kere bir Apple ürünü aldıysanız daha sonrasında bütün ürünleriniz Apple marka tercih etmeye başlıyorsunuz. Apple'ın pratikliği sizi anında içine çekiyor, özellikle satın aldığınız bütün Apple cihazlarının birbirine bağlanması, bir bütün olmaları markayı daha da arzulanır yapıyor. İşte bu etkileşimin ayrıntıları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İçeriğinizi evrensel pano ile kopyalayıp, diğer cihazınıza yapıştırın.

Devamlılık adı verilen özel bir dizi özellik sayesinde Apple aygıtlarınız arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapabilirsiniz. Evrensel Pano özelliği bu setin bir parçasıdır ve pano içeriğini Mac'iniz ve iPhone'unuz arasında paylaşmanıza olanak tanır. Bunun için handoff özelliğini her iki cihazda da etkinleştirmeniz yeterlidir. Bundan sonra, Mac'inizdeki içeriği kopyalayabilir ve iPhone'unuzdaki herhangi bir yere yapıştırabilir veya tam tersini yapabilirsiniz.

2. Handoff ile Görevlerinize diğer cihazlarınızda devam edin.

Handoff'u etkinleştirdikten sonra, görevleri bir aygıtta durdurup başka bir aygıtta devam ettirebilirsiniz. Bu, Mail, Safari, Notlar, Anımsatıcılar, Takvim, Keynote, Pages ve Notlar dahil olmak üzere Handoff ile çalışan tüm uygulamalar için geçerlidir.

3. AirDrop dosyaları, web sayfaları ve daha fazlasının paylaşımını yapın.

Mac'iniz ve iPhone'unuz arasında dosya paylaşmak için Apple'ın yerleşik dosya aktarım yardımcı programı AirDrop'u kullanabilirsiniz. Paylaşmak için her iki cihazda da Wi-Fi ve Bluetooth'u etkinleştirmeniz ve bulunabilir olduklarından emin olmanız yeterlidir. AirDrop ile yalnızca dosya ve klasörleri değil, diğer veri türlerini de aktarabilirsiniz. Buna web sayfaları, notlar, kişiler ve fotoğraflar dahildir.

4. Cihazlar arasında müzik, film ve TV şovları oynatın.

Cihazlar arasında müzik çalmanın çeşitli yolları vardır: Bir seçenek, iPhone'unuzdan Mac'inizdeki müziği bir Lightning USB kablosuyla çalmaktır. Apple Music arşivinizi aygıtlar arasında da eşzamanlayabilirsiniz. Spotify gibi birçok üçüncü taraf uygulaması, Apple'ın Handoff özelliğini de destekliyor. Apple TV uygulamanızdan tüm aygıtlarda yayın yapabilirsiniz. Apple cihazınızda oturum açtığınızdan emin olmanız yeterlidir.

5. İnternet bağlantısını paylaşabilirsin.

Mac'inizin internet bağlantısını bir Wi-Fi etkin noktasına dönüştürmek için yalnızca basit bir ince ayara ihtiyacınız vardır. İlk olarak, Sistem Tercihleri > Paylaşımı'na gidin ve İnternet Paylaşımı onay kutusunu etkinleştirin. Ardından onay isteminde Başlat düğmesine tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Apple klavyenizle bütün cihazlarınıza yazı yazın.

Yazdığınız bir iPhone uygulamasının Mac sürümü varsa ve iCloud eşzamanlamasını destekliyorsa, masaüstünüzdeki uygulamaya yazdığınız her şey yakınınızdaki Apple cihazlarda görünür ve bunun tersi de geçerlidir.

7. Apple cihazlarınızdan arama yapma ve arama alma

iPhone harici diğer cihazlarınızdan hem hücresel hem de FaceTime aramaları alabilir ve yapabilirsiniz. Bu özelliğin çalışması için cihazlarınızın aynı ağa bağlı olması ve aynı iCloud ve FaceTime hesabıyla giriş yapmış olması gerekir. Gerekli ayarları yaptığınızda artık telefonunuzda bir çağrı aldığınızda, Apple cihazınızda bunun için bir bildirim görürsünüz. Çağrıyı kabul edebilir veya reddedebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın