Görüş Bildir
Haberler
Abdülhamid'in Torunu İade-i İtibar İstiyor: 'Dünyada Nasıl Farklı Hanedanlıklar Varsa Ülkemizde de Olmalı'

etiket Abdülhamid'in Torunu İade-i İtibar İstiyor: 'Dünyada Nasıl Farklı Hanedanlıklar Varsa Ülkemizde de Olmalı'

2'nci Abdülhamid'in 4'üncü kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Osmanlı ile ilgili lokantalar, kafeler olduğunu işletmelerin arkalarına Osmanlı tuğraları astığını söyleyerek 'Buna rağmen Osmanlı'nın torunlarını görmüyorlar. Bu vesile ile iade-i itibar verilmeli' dedi. Osmanoğlu hanedanın ülkemize değer katacağını da iddia etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'nın haberine göre, Osmanoğlu, sinema filmi projesi için Düzce'ye gitti. Osmanoğlu, Osmanlı hanedanı mensuplarının yaşadıklarını 'Hanedan Sürgünü' filminde göstereceklerini söyledi.

'Milletimiz hanedanın nerede yaşadığını bilmiyor'

'Milletimiz hanedanın nerede yaşadığını bilmiyor'

Osmanoğlu, Osmanlı hanedan mensuplarının yaşadıklarını sinema filmi haline getirmek istediklerini vurgulayarak, 'Genelde yapmış olduğumuz bazı konferanslar var. Konferanslarda gelen soru şu, 'Siz hangi sarayda otuyorsunuz?' Vatandaşlarımız, milletimiz hanedanın nerede yaşadığını bilmiyor. Hangi ülkede, hangi şartlarda, neler yaşadılar, hangi zorlukları yaşadılar, bir şehzadenin bankta yatması, bir şehzadenin çöpten yemek yemesi, bir şehzadenin otel odasında hizmet görevlisi olarak çalışmasına kadar, Sultan Abdülhamid Han'ın eşi mutfakta bulaşık yıkayana kadar bunları bir çoğumuz bilmiyor. Biz de 'Hanedan Sürgünü' adlı projemizi bir sinema olarak başlamak istiyoruz. Çünkü hanedanın neler yaptığını anlatmamız gerekiyor. 3 Mart'ta sürgüne gitti ama aile nerelere gitti. Nasıl yaşadılar, neler yediler, neler içtiler? Paraya ihtiyaçları vardı ama el açmadılar' dedi.

'Hanedanlığın ülkemizde de olmasını düşünüyorum'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Torun Osmanoğlu Türkiye'de de bir hanedanlığın olması gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu:

'Osmanlı'yı biz sözde seviyoruz, özde sevemiyoruz. Bunlar acı gerecekler. Osmanlı ile alakalı lokantalar var, kafeler var, Osmanlı adına her şey var ama hatta arkalarına bile Osmanlı tuğraları asıyorlar, buna rağmen Osmanlı'nın torunlarını görmüyorlar. Bu vesile ile iade-i itibar verilmeli. Geç bile kalınmış bir şey ama bu hem ülkemiz için hem dünyada nasıl farklı hanedanlıklar varsa ülkemizde de olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bunun ülkemize bir değer katacağına inanıyorum.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2145
1238
474
164
52
35
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ufukdiyoki

Osmanlı torunuyum diyenler bu adama vergi versin, tatlıya bağlayalım. Hadi Osmanlıcılar pamuk eller cebe.

moondark

Ha yaşa!

orijinarius us

bulaşık yıkamışlar vah vah... sizin saraylarda cariyelerle zevki sefa sürdüğünüz zamanda yiyecek ekmek vermediğiniz halk sizi indirdi. Osmanlı da bu halka ai... Devamını Gör

U Efekent

bu da habire bişeyler istiyo. osmanlı torunu mu medine dilencisi mi belli değil. açıverin şuna bi nargileci.