Görüş Bildir
Haberler
ABD, Suriye Konusunda Rusya ile Anlaştığını Açıkladı

ABD, Suriye Konusunda Rusya ile Anlaştığını Açıkladı

Onedio Medya
20.10.2015 - 22:09
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suriye'de ABD'nin başını çektiği koalisyon güçlerinden bağımsız olarak hava saldırıları düzenleyen Rusya ile anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Pentagon, Rusya ile yapılan anlaşmanın ayrıntılarının, Rusya'nın isteği üzerine açıklanmayacağını, Suriye hava sahasında iki ülkenin savaş uçakları arasında çatışma ya da çakışma yaşanması riskinin ez aza indirilmesi konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

ABD, geçen hafta iki ülkenin uçaklarının “aynı muharebe sahasına girdiğini” ve birbirlerine birkaç kilometre kadar yaklaştıklarını açıklamıştı. Eylül sonundan bu yana taraflar bu konuda bir uzlaşmaya varmaya çalışıyordu. 

Pentagon sözcüsü Peter Cook içeriğini açıklamadığı anlaşmanın, iki taraf arasında iletişim kurulmasına zemin hazırlayacağını söyledi.

'İstihbarat paylaşımı yok'

Cook bununla birlikte iki ülkenin, hedefleriyle ilgili olarak istihbarat paylaşmayacaklarını kaydetti. 

Batılı ülkeler ve Suriyeli aktivistler, Rus uçaklarının IŞİD dışı hedefleri vurduğunuı öne sürüyor. Rusya iddiaları reddediyor.

Rusya, hava saldırılarına müttefiki Suriye Devlet Başkanı Beşar Eşad’ın talebi üzerine başladığını söylüyor. Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Anatoli Antonov da mutabakat metninin ABD ve Rus uçakları arasında olay çıkmasını önlemeye yönelik bir dizi kural ve sınırlama içerdiğini belirtti.

Nafiz Albayrak / DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
9
4
3
2
2
0