Görüş Bildir
Haberler
ABD'nin Enerji Devinden Elon Musk Ortaklığıyla Bitcoin Müjdesi Geldi

etiket ABD'nin Enerji Devinden Elon Musk Ortaklığıyla Bitcoin Müjdesi Geldi

Merlot Vinho
05.07.2022 - 15:11

ABD merkezli en büyük 2. enerji şirketi olan Duke Energy, son dönemde kripto para sektörüne odaklanmış durumda. Şirketin strateji analisti Justin Orkney, geçtiğimiz günlerde Elon Musk'a tweet atarak Bitcoin madenciliği konusunu gündeme getirdi. Madencilikte karbonsuz bir üretim sistemi ve elektrikleşmiş bir ulaşım ağını hedefleyen şirket ilerleyen günlerde Elon Musk ile ortaklık kurabilir.

İşte detaylar...

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Duke Energy Bitcoin madenciliğinde yeni atılımlar yapmayı hedefliyor.

Duke Energy Bitcoin madenciliğinde yeni atılımlar yapmayı hedefliyor.

Justin Orkney, 26 Haziran'da düzenlenen bir Bitcoin Enerji ve Çevre podcast'inde yer aldı ve yaptığı açıklamalarla şirketin yeni atılımlara imza atmayı hedeflediğinden bahsetti. Kripto para yatırımcılarını heyecanlandıran bu açıklamalar şirketin Bitcoin madenciliğine yönelik başlattığı araştırmaları doğrular nitelikteydi. Orkney ayrıca bu araştırmaların madencilikte şebeke elektriği kullanımına dair yeni bir keşif olduğunu da bildirdi.

Şebeke sorunlarının çözümünde Bitcoin'e odaklanılabilir.

Yenilenebilir ve sürdürülebilir bir düzen için şebeke sorunlarına çözüm olarak Bitcoin'e odaklanılabileceğini söyleyen Orkney, resmi Twitter hesabından Elon Musk'ı etiketleyerek paylaştığı bir gönderide şu ifadelere yer verdi:

'@elonmusk - Bitcoin madenciliğinin şebekenin karbondan arındırılmasına ve ulaşımın elektrifikasyonunu nasıl kolaylaştıracağına dair notlar paylaşmak isterim. Hatta Tesla çatı güneş enerjisini daha hızlı benimsemeye izin vermek de isterim. Çalışanlarının çalışanlarımı aramasını sağla.'

Kripto para madenciliğine yönelik istekler test çalışmaları üzerinde etkili.

Kripto para madenciliğine yönelik istekler test  çalışmaları üzerinde etkili.

Duke Energy yetkilisi, resmi raporu henüz yayınlamadıklarını fakat şirketin madencilere yönelik test çalışmaları başlattığını ve bu sayede sistemin seviyeler halinde denendiğini aktardı. Genel müşteri istekleri ile ihtiyaçlarını araştırdıklarını da bu açıklamaya ekleyen Orkney, Bitcoin madenciliğini daha işlevsel hale getirmeye odaklandıklarını bildirdi. Müşterilerin son dönemde Bitcoin madenciliğine yönelik daha fazla istekte bulunduğunu ve bu isteklerin sektörü geliştirmeye yardımıcı olduğunu da açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yapılan yeni atılımlar Bitcoin madenciliğini ve piyasasını iyileştirmede kullanılacak en iyi yöntemler arasında.

Yapılan yeni atılımlar Bitcoin madenciliğini ve piyasasını iyileştirmede kullanılacak en iyi yöntemler arasında.

Yapılan açıklamalar ışığında, bu yönlü bir çalışmanın madencileri enerji şebekesine dahil etmede kullanılacak en iyi yöntem olduğu söylenebilir. Madencilik tesisisin etkisini ölçmek için farklı enerji kaynaklarını test eden Duke Energy, halihazırda ABD'de küçük ölçekli madencilere elektrik gücü sağlıyor. Ancak gelecekte yapmayı planladığı bu sistemle şebekeye bağlanma kesintilerini azaltmayı ve güç kaynağını iyileştirmeyi hedefliyor. Amaçlanana göre gelecekte Bitcoin piyasası için daha güçlü bir kaynak sunulabilir.

Tesla gelecekte güneş enerjisiyle çalışan bir madencilik tesisi kurulmasına yardımcı olabilir.

Tesla gelecekte güneş enerjisiyle çalışan bir madencilik tesisi kurulmasına yardımcı olabilir.

Bütün bunların yanı sıra; Elon Musk şirketi Tesla'nın da şu sıralar Bitcoin madenciliğiyle ilgili konulara odaklandığı, uzun süredir Block ve Blockstream ile birlikte çalıştığı biliniyor. Finansal hizmet şirketi Block ve Kanada merkezli blok zincir firması Blockstream tesislerine güç sağlayan Tesla'nın, gelecekte güneş enerjisi ile çalışan bir madencilik tesisi kurmaya yardımcı olabileceği düşünülüyor. Duke Energy'nin bu projeye dahil olmasının ise madencilik sektörü açısından önemli bir avantaj sağlayacağı ifade ediliyor.

Kurulan ortaklık sayesinde Bitcoin benimsenme oranı artabilir ve pariteler pozitif yönde etkilenebilir.

Kurulan ortaklık sayesinde Bitcoin benimsenme oranı artabilir ve pariteler pozitif yönde etkilenebilir.

Duke Energy Strateji Analisti Justin Orkney açıklamalarına göre, şirket sürdürdüğü çalışmalarla kripto para sektörünü değiştirecek adımlar atabilir. ABD'nin en büyük 2. enerji şirketi olmanın yanı sıra, dünya genelinde de tanınan Duke Energy ve Tesla gibi sektör devleri kurulan bir ortaklıkla Bitcoin'in ve altcoinlerin daha fazla benimsenmesine yardımcı olabilir. Ayrıca Bitcoin üretimindeki en büyük sorunlardan olan enerji verimliliğinin sağlanması, BTC paritelerini de olumlu yönde etkileyebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın