Görüş Bildir
Haberler
ABD'de Türk Bankasına ‘IŞİD'e Destek’ Davası

ABD'de Türk Bankasına ‘IŞİD'e Destek’ Davası

Onedio Medya
14.06.2016 - 13:38

Türkiye ABD'de açılan Reza Zarrab davasına odaklanmışken, yine ABD'de bir Türk katılım bankasına 'IŞİD terör örgütüne destek vermek' suçlamasıyla dava açıldı. 

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, söz konusu davayı, Suriye’de IŞİD tarafından öldürülen ya da topraklarından sürülen Süryaniler ve onların mirasçıları adına, ABD’nin Californiya eyaletinde kurulmuş, St. Francis Assisi adlı kar amacı gütmeyen bir yardım kuruluşu açtı. 

Davada, Türkiye’deki katılım bankası ve Körfez ülkelerinden birinde olan kardeş kuruluşu bankaya, “teröre destek, soykırıma göz yumulması ve finansal destek” gibi suçlamalarda bulunuluyor.

Dava dilekçesinde, Türkiye’deki katılım bankası ve onun yurt dışı iştirakçilerinin “Bilerek, doğrudan, terörist olarak kabul edilmiş IŞİD’e finans, mali hizmet sağladığı” iddiası yer alıyor.

Gazeteci Gürcanlı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada haberde mevzuat gereği banka isminin yer almadığını açıkladı.

Dilekçede, bu mali kaynakları kullanan IŞİD’in de, davayı açan St. Francis Assisi adlı kar amacı gütmeyen bir yardım kuruluşu üyelerinin de olduğu Suriye’deki Süryanileri “öldürdüğü, soykırıma uğrattığı ve topraklarından sürgün ettiği” suçlaması yapılıyor. 

Habere göre dava dilekçesinde ayrıca, BM tarafından “terör listesine” alınan Kuveyt vatandaşı Hajjaj Al-Ajmi’nin Türkiye’deki Körfez bağlantılı katılım bankasında hesap açıldığı, İŞİD bağlantılı Twitter hesaplarından da para bağışı çağrısı yapıldığı kanıtlarıyla yer alıyor. 

Dava dilekçesinde yardım dernekleri aracılığıyla, sadece IŞİD değil, El Nusra için de para topladığının ifade ediliyor.

California eyaletinde açılan davada, Türk katılım bankası ve yabancı iştirakçilerinin şu suçları işledikleri iddia ediliyor:

California eyaletinde açılan davada, Türk katılım bankası ve yabancı iştirakçilerinin şu suçları işledikleri iddia ediliyor:
  • Terörle mücadele anlaşmalarını ihlal.

  • Terörle mücadele yasasının ihlal edilmesine yardım ve yataklık.

  • Teröre finans sağlamak.

  • Soykırım eylemlerine yardım, yataklık, ortaklık.

  • İnsanlığa karşı suçların yapılmasına bilerek yardım ve yataklık etmek, veya işlenen suçları dikkatsizce gözardı etmek.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
25
24
16
14
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
_orca_

Kuveyt Türk mü HalkBank mı niye isim vermiyonuz?

The Devil Within

Bu kadar karıştırırsan yarın Orca Darbesi diye içeri alırlar bak :))

Naci Ekiz

Ne pislik bi site bu böyle sadece hükümete sallamıyor ki bu site. Tüm ülkeyi rezil ediyor. ABD mükemmel bi ülke de bizim ordaki bankamız ışid destekçisi. Önc... Devamını Gör

_orca_

Alın bunu kusacak bu.

Pasif Kullanıcı

yalan mi, hayir