Görüş Bildir
Haberler
ABD'de George Floyd Protestoları: 25 Şehirde Sokağa Çıkmak Yasaklandı, Trump 'Radikal Sol Kötü İnsanlar' Dedi

ABD'de George Floyd Protestoları: 25 Şehirde Sokağa Çıkmak Yasaklandı, Trump 'Radikal Sol Kötü İnsanlar' Dedi

ABD'de siyah Amerikalı George Floyd'un Pazartesi günü Minneapolis kentinde polis tarafından gözaltına alınırken ölmesinin ardından düzenlenen protesto gösterileri dün akşam da sürdü. Ülkede 25 şehirde gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Trump, 'Bunlar organize radikal sol gruplar' açıklamasını yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'nin Minneapolis kentinde polis şiddeti sonucu siyahi George Floyd'un hayatını kaybetmesi üzerine New York’tan Los Angeles’a ülkedeki birçok şehirde cumartesi gecesi de protesto gösterileri devam etti.

Bazı göstericiler hafif yaralandı

Bazı göstericiler hafif yaralandı

Bazı göstericiler çevrede bulunan çöp tenekelerini yakarken, polis göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Gece geç saatlere kadar devam eden olaylarda bazı göstericilerin hafif yaralandığı bildirildi.

8 eyalette Ulusal Muhafız birlikleri göreve çağrıldı

8 eyalette  Ulusal Muhafız birlikleri göreve çağrıldı

Cumartesi akşamı ülkedeki en az 8 eyalette, destek için Ulusal Muhafız birliklerinin göreve çağrıldığı belirtilirken 16 eyaletteki 25 şehirde gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Beyaz Saray çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı

Beyaz Saray çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı

Beyaz Saray önünde öğleden sonra başlayıp akşam saatlerinde de devam eden olaylarda, polisle yüzlerce gösterici arasındaki gergin anlar yaşandı.

Kentte Ulusal Muhafızların göreve çağrılırken, söz konusu muhafızların Beyaz Saray çevresinde konuşlanarak polisin yanında geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

"Floyd'un anısına saygısızlık yapıyorlar"

"Floyd'un anısına saygısızlık yapıyorlar"

Florida'ya hareketinden önce Beyaz Saray'ın bahçesinde basın mensuplarına gündemi değerlendiren ABD Başkanı Trump, Floyd'un ölümünden sonraki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Floyd'un ölümünün çok üzücü olduğunu ancak adaletin sağlanacağını dile getiren Trump, sokaklara dökülen göstericilerin Floyd'un anısına saygısızlık yaptıklarını savundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Köpeklerle karşılanacaklar"

"Köpeklerle karşılanacaklar"

Trump, 'Bunlar organize radikal sol gruplar, Floyd'un anısını kirletiyorlar. Onun anısı için şiddet son bulmalı. Bu kişiler, bu Antifa grubu, bunlar radikal sol kötü insanlar, bu şekilde hareket edemeyeceklerini onlara öğretmek gerek.' ifadelerini kullandı.

Trump, Beyaz Saray önünde dün toplanan göstericilerin yeniden toplanması ve güvenlik koridorunu aşması durumunda 'köpeklerle karşılanacaklarını' ve 'Gizli Servis görevlilerinin' göstericileri hızlıca dağıtacağını söyledi.

Floyd'un "Nefes alamıyorum" feryadı, polis şiddetini tekrar gündeme taşıdı

46 yaşındaki George Floyd, salı günü dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alınırken, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basması nedeniyle dakikalarca 'Nefes alamıyorum' diye yalvarmıştı.

Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken, yoldan geçen vatandaşların cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

Görüntünün yayılması Minneapolis başta olmak üzere birçok şehirde protestolara yol açmıştı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
152
16
13
10
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Abd'de bu kadar radikal sol grup olduğunu bilmiyordum demek ki bu zamana kadar pasif kalmamak için bir nedenleri yokmuş. Seçim yaklaşırken düşman yaratarak o... Devamını Gör

Murat

Ulan amerika olmakda zor adamlar çıkıp olaylar bunlar amerikan oyunu diyemiyor :D

Bozkurt

Tayyip Erdoğan'a tapınmanın gerekçelerinden birisi olarak "ABD Erdoğan'a karşı. O zaman Erdoğan doğru işler yapıyor." safsatasını öne süren biatçılar, "ABD s... Devamını Gör