Görüş Bildir
Haberler
A Clockwork Orange Yıldızı: 'Filmi Tekrar İzlemeyi Midem Kaldırmıyor'

A Clockwork Orange Yıldızı: 'Filmi Tekrar İzlemeyi Midem Kaldırmıyor'

Ulaş
22.09.2021 - 21:00

A Clockwork Orange filminin başrolü Malcolm McDowell, yapımın 50. yılında konuştu. Usta aktör, Otomatik Portakal’ı tekrar izlemeyi kaldıramadığını itiraf etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kayıp Rıhtım'dan Devrim Beyaz'ın haberine göre, A Clockwork Orange (Otomatik Portakal) filminin yıldız ismi, Stanley Kubrick imzalı yapımın 50. yılında dikkat çekici açıklamalara imza attı. Malcolm McDowell, filmi bir kez daha izlemeyi midesinin kaldırmadığını itiraf etti.

Amerikalı yönetmen Stanley Kubrick’in 1971 yılında sinema dünyasına kazandırdığı önemli distopyalardan A Clockwork Orange, kaynağını Anthony Burgess 1962 tarihli aynı adlı kitabından alıyor.

Karanlık bir gelecek tasarısında geçen yapım, şiddet içeren sert sahneleri ve cinsel saldırı içerikli kısımları nedeniyle sık sık tartışma konusu yapılmıştı.

A Clockwork Orange yıldızı Malcolm McDowell, filmi tekrar izlemek zorunda olmamaktan memnun

A Clockwork Orange yıldızı Malcolm McDowell, filmi tekrar izlemek zorunda olmamaktan memnun

78 yaşındaki Britanyalı oyuncu, 1971’den günümüze yapımı 10 defa izlediğini ve bir kez daha izlemeye takati kalmadığını ifade etti. McDowell konu hakkında şöyle konuştu:

“Doğrusunu söylemek gerekirse filmi tekrar izlemeyi midem gerçekten de kaldırmıyor. Yani demek istediğim, bu konuda benim üzerime gelmeyin. O hâlâ aynı film. Göze biraz daha keskin gelebilir, renkler biraz daha parlak olabilir ama yine de aynı film.

Ama dinleyin, bunun bir parçası olduğum için hâlâ çok heyecanlıyım. Tanrım… Bu sinema tarihi. Pek çok aktör kariyerlerinde böyle deneyimleri yaşayamayız. Filmi son olarak 40. yıl dönümünü kutlarken Cannes Film Festivali’nde Warner Bros.’un yöneticileriyle birlikte izledim. Neyse ki artık Cannes’a gitmek zorunda değiliz. Yoksa orada filmi tekrar izlemek zorunda kalabilirdim.”

4 dalda Oscar adaylığı alan A Clockwork Orange, BAFTA’da da önemli kategorilerde yarışmıştı. Filmin başrolü Malcolm McDowell, Otomatik Portakal’dan sonra Time After Time, Star Trek: Generations ve Halloween gibi yapımlarda da oynadı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
5
4
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?