Görüş Bildir
Haberler
7 Maddede Işın Kılıcı Renkleri ve Anlamları

7 Maddede Işın Kılıcı Renkleri ve Anlamları

Erkut Erdinçler
27.07.2014 - 17:32 Son Güncelleme: 27.07.2014 - 19:12

Işın kılıcı renklerini herkes biliyor ama anlamlarını pek kimse bilmiyor. Altın, beyaz ve siyah renkleri neredeyse kullanan hiç kimse olmadığı için es geçtim. En çok kullanılan 7 rengi açıkladım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mavi

1. Mavi

Jedi muhafızlarının genel tericihi mavi renktir. Kılıç kullanmada ustadırlar ve amaçları sivilleri tehlikelerden korumaktır. Güç kullanımından daha çok kılıç sanatlarında kendilerini geliştirirler. Üstün kılıç yetenekleri ile savaşların vazgeçilmez kahramanlarıdırlar. Jedi'lar arasında en çok kullanılan renk mavidir. Mavi rengi veren kristal en çok Ilum gezeninde bulunur.

2. Yeşil

2. Yeşil

Jedi arabulucularının genel tercihi yeşil renktir. Kendilerini gücü etkin bir şekilde kullanmada ve güce düzen getirmek için eğitirler. Üst düzey önem gösteren diplomatik anlaşmazlıkları çözmek için arabulucu olurlar. Gücü etkin bir biçimde kullanmaları kılıç kullanmakta usta olmadıklarını göstermez, gerektiği zaman kılıçlarına davranmayı iyi bilirler. En çok kullanılan ikinci renk yeşildir. Bu rengi veren kristal de en çok Ilum gezegeninde bulunur.

3. Sarı

3. Sarı

Jedi nöbetçilerinin genel tercihi sarı renktir. Diğer Jedi'lardan farklı olarak teknolojiyi etkin bir şekilde kullanma, iz sürme, casusluk, bul ve yok et gibi görevler için kendilerini eğitirler. Neredeyse Jedi Tağınağı dışında hiç tanınmazlar. Diğer Jedi'lar arasında bile kimliklerini açıklamazlar. Çift taraflı ışın kılıcı genel tercihleridir. Ilum ve  Dantooine gezegenlerinde bulunan ancak daha nadir rastlanan bir kristaldir.

4. Turuncu

4. Turuncu

Turuncu renk Jedi'lar arasında nadiren görülür ve pek tercih edilmez. Daha çok uzlaşma ve savaş becerilerini eşit düzeyde olacak şekilde kendini eğitmiş Jedi'lar arasında kullanılır. Diğer kristaller gibi Ilum'da bulunur.

5. Gümüş

5. Gümüş

Gümüş renk, çok sakin ve ruh dinginliğine ulaşmış, yaşayan güce her yerde odaklanabilen Jedi'ların genel tercihidir. Nadir görülür, bu sıfata sahip olabilecek çok Jedi yetişmez. Diğer kristaller gibi Ilum gezegeninde bulunur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mor

6. Mor

Mor ışın kılıcı sadece gücün hem karanlık hem aydınlık tarafını iyi bilip etkin bir şekilde kullanan Jedi'ların tercihidir. Genelde ışın kılıcını ve gücü agresif bir şekilde düşman için yıkıcı olarak kullanırlar. Bu kristal de Ilum'da, ancak nadiren bulunur. Bilindiği üzere Sith'ler ilk zamanlarda ışın kılıçları için parlak mor kristaller kullanmışlar, ancak Ilum'un Jedi'ların eline geçmesiyle beraber kırmızı kristallere yönelmişlerdir. Bundan sonra bilinen bazı Sith'ler de mor ışın kılıcını kullanmaya devam etmiştir.

7. Kırmızı

7. Kırmızı

Ve elbette Sith'ler için vazgeçilmez tek renktir. Sith'lerin neredeyse tamamı kırmızı renk ışın kılıcı kullanır. Diğer kristaller gibi Ilum'da bulunmaz, kırmızı rengi veren kristal yapaydır. Gücün karanlık tarafının daha iyi kontrol edilmesini sağlar. Hatta bazen rakibinin ışın kılıcının elinde patlamasına sebep olur. Gücün karanlık tarafına geçen Jedi'lar da kırmızı renk kristal kullanır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
184
54
22
16
8
7
6