Görüş Bildir
Haberler
40 Yıllık Ekran Serüveninde Çarkıfelek Programını Sunan Birbirinden Farklı 12 Sunucu

40 Yıllık Ekran Serüveninde Çarkıfelek Programını Sunan Birbirinden Farklı 12 Sunucu

Çarkıfelek ilk olarak 1975 yılında hem ABD'de NBC kanalında hem de Türkiye'de TRT 1'de yayın hayatına başladı.

Güner Ümit'ten tutunda Halit Kıvanç'a kadar tahmin bile edemeyeceğiniz ünlüler sundu. Tabii yarışmayı, Mehmet Ali Erbil kadar uzun soluklu sunan kimse yok dediğinizi duyar gibiyiz. Ama Mehmet Ali haricinde 11 kişi daha o çarkın başına geçti. Peki kimler çarkın başında bu programın sunucusu oldu? Merak ediyorsanız hep birlikte göz atalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Güner Ümit

1. Güner Ümit

Türkiye' de ilk olarak TRT 1'de 1975 yılından 1986 yılına kadar Güner Ümit sundu. Daha sonra program TRT 2'ye geçti.

2. Tarık Tarcan

2. Tarık Tarcan

TRT'ye geçtiğinde Güner Ümit bu kez koltuğu Tarık Tarcan'a teslim etti. Daha sonra program özel kanal olan Show TV'ye geçti.

3. Halit Kıvanç

3. Halit Kıvanç

Show TV ile anlaşamayan Tarık Tarcan sonrası program Halit Kıvanç'a teslim edildi. Show TV ve Cine5'de ortak yayınlanan yarışmadan, kısa bir süre sonra Halit Kıvanç da ayrıldı.

4. Yıldo

4. Yıldo

Halit Kıvanç'ın yerine 1996 yılında Yıldo'nun sunduğu çarkıfelek kısa bir süre içinde yayından kaldırıldı.

5. Muazzez Ersoy

5. Muazzez Ersoy

1997 yılında kanal değiştiren yarışma, bu kez Mehmet Ali Erbil ile tam 6 yıl boyunca Kanal D'de devam etti. Devamında ise TGRT yayın haklarını satın aldı ve bu kez Muazzez Ersoy sunucu olarak karşımıza çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tuğba Özay

6. Tuğba Özay

Muazzez Ersoy'un bir süre sonra ara verdiği program, Tuğba Özay ile birkaç bölüm ekrana geldi. TGRT 'de kısa bir süre yayınlanmaya devam etti. Sonra istenilen başarı elde edilemeyince tekrar yeni sunucu arayışına girildi.

7. Emel Müftüoğlu / Deniz Seki

7. Emel Müftüoğlu / Deniz Seki

2004 yılında TGRT, bu kez Mehmet Ali Erbil ile anlaştı. 1 yıl kadar devam eden program yayın hayatına veda etti. Daha sonra program ATV'de gündüz kuşağında Emel Müftüoğlu ve Deniz Seki ile tekrar ekrana geldi. İkili arasında çıkan kavga sonrası yeni sunucu arayışı başladı.

8. Arto

8. Arto

ATV, Deniz Seki ve Emel Müftüoğlu sonrası çareyi Arto 'da buldu. Bir süre Arto ile devam eden program yayından kaldırıldı.

9. Hamdi Alkan

9. Hamdi Alkan

Show TV'ye geri dönen program, bu kez Hamdi Alkan ile ekrana gelmeye başladı. Ekran ömrü Yarma Gül tiplemeleri ile çok uzun sürmedi.

10. Petek Dinçöz

10. Petek Dinçöz

2006 yılından 2011 yılına kadar Show TV, Kanal 1, FOX TV, Star ve TNT'de Mehmet Ali Erbil ile ekrana geldi. Daha sonraları TNT, Petek Dinçöz ile devam etmeye karar verdi. Ama ekran macerası uzun sürmedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İlker Ayrık

11. İlker Ayrık

2014 yılında Çarkıfelek'in yayın haklarını tekrar alan Kanal D, İlker Ayrık ile tekrar ekrana getirmeye başladı. 6 ay kadar devam eden program reytinglerde istenilen başarıya ulaşamadığı için yayından kaldırıldı.

12. Mehmet Ali Erbil

12. Mehmet Ali Erbil

Kim ne derse desin, ister sevsin ister sevmesin ama Çarkıfelek ile efsane olan isim Mehmet Ali Erbil. Çünkü başka alanda bu efsane program nedeniyle iş yapamaz oldu. Çarkıfelek'te en uzun süreli sunucu rekoru hala kendisinde. Yine son 2 yıldır Ramazan ve yaz döneminde ekrana gelen program, Mehmet Ali Erbil sunumuyla bu sezon da ekranda olur diye tahmin ediyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
133
86
28
15
15
15
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın