Görüş Bildir
Haberler
3D Yazıcılar ile Kalp Ameliyatı Öncesi Pratik Yapmak Mümkün

3D Yazıcılar ile Kalp Ameliyatı Öncesi Pratik Yapmak Mümkün

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kalp ameliyatları cerrahlar ameliyat öncesinde hastanın kalbi ile pratik yapabilirse şüphesiz çok daha kolay olabilir.

MIT ve Boston Children’s Hospital tarafından geliştirilen ve 3D yazıcıları kullanan sistem tam da bu noktaya parmak basıyor. Hastanın MRI taramalarını kullanan sistem, bu verileri ameliyat edilecek olan kalbin prototipini 3D baskı ile üretmek için kullanılıyor. Üstelik üretim süreci 3 saat gibi kısa sayılabilecek bir süre içinde gerçekleşiyor.

MRI taramalarında hastanın kalbinin yüzlerce kesiti taranıyor. Bunu 3D baskı modeline dönüştürme problemini çözen araştırmacılar, bu sayede doktorun yararlanabileceği gerçek bir model üretebiliyor. Normal şartlar altında üç boyutlu baskı için gerekli olan MRI verisinin toplanması 10 saate kadar sürebilirken, araştırmacıların geliştirdiği algoritmada sadece 1 saat sürüyor. Bu teknik ile birlikte özellikle sıradışı bir kalp anatomisine sahip hastaların ameliyatlarında doktorların işi çok daha kolaylaşıyor.

Henüz yeni olan teknoloji yakında Boston Children’s Hospital’deki 7 cerrahın kullanımına verilecek. Yaygınlaşması durumunda ise çok fazla kalp hastasının hayatı kurtulabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0