Görüş Bildir
Haberler
İlk Defa Bir Kadın Yüzücü, Erkeklerden Daha İyi Derece Yaptı: 31. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışması'nda Neler Yaşandı?

etiket İlk Defa Bir Kadın Yüzücü, Erkeklerden Daha İyi Derece Yaptı: 31. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışması'nda Neler Yaşandı?

İstanbul Boğazı'nda yapılan 31. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışması tamamlandı. Organizasyonu erkeklerde Melikşah Düğen, kadınlarda ise Ilgın Çelik kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kanlıca İskelesi'nde başlayan yarış Kuruçeşme'de sona erdi.

Kanlıca İskelesi'nde başlayan yarış Kuruçeşme'de sona erdi.

AA'nın aktardığı bilgiye göre, 31. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışması tamamlandı. Yarışmada kadınlarda Ilgın Çelik, erkeklerde ise Melikşah Düğen ilk sırada geldi.

Yarış esnasında Boğaz gemi trafiğine kapatılırken, yüzücülerin herhangi bir sorun yaşamaması için parkur boyunca deniz araçları da hazır bulundu.

İlk defa bir kadın yüzücü erkeklerden daha iyi derece yaptı

İlk defa bir kadın yüzücü erkeklerden daha iyi derece yaptı

Ilgın Çelik, 47.19 ile Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nda erkeklerden daha iyi derece yapan kadın yüzücü olarak bir ilke imza attı. Çelik hedefinin daha çok başarı elde etmek olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

''Birincilik, çok büyük gurur. Geçen sene bu duyguyu biraz da olsa tatmıştım. Bu sene birinci oldum. Çok heyecanlıyım, büyük bir gurur benim ve antrenörüm için. Özellikle de ailem için, sabah akşam beni bekliyorlar. Hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Sabah akşam bizi çalıştırdılar. Anneme, sabah saat 05.00'te kalkıp beni götürüp getirdiği için teşekkür ediyorum. Zor bir yarıştı. Akıntı çok fazlaydı. Dalga vardı, sürekli zıpladık. Özellikle Galatasaray Adası beni zorladı. Geçen sene de böyle olmuştu. Bu sene biraz daha kötüydü.''

Melikşah Düğen: 'Hedefim 2024 olimpiyatları'

Melikşah Düğen: 'Hedefim 2024 olimpiyatları'

Yarışmanın erkeklerdeki şampiyonu Düğen ise hedefinin 2024 olimpiyatları olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Kendimle gurur duydum. Çok mutlu oldum. Bu, şu ana kadar katıldığım ilk yarışmaydı. Açık suya daha önce katılmadım, normal yüzücüyüm. Galatasaray Adası'na gelene kadar hiçbir şey hissetmedim. Çok güzel gidiyordu. Orada biraz akıntı vardı. Acı çekmeye başladım. Acı çektikçe yarışın farkına vardım ve keyif aldım. Arkama baktım, gelen var mı diye kontrol ettim. Benim için güzel bir deneyim oldu. Yine katılacağım. Hocalarıma teşekkür ediyorum. Normalde kafamda böyle bir şey yoktu. Mersin'den katılıyorum. Hazırlık yapmadım. Hiç beklemezken böyle bir şeyin olması beni çok mutlu etti.''

59 ülkeden 2400 yüzücü katıldı

59 ülkeden 2400 yüzücü katıldı

Dünyanın en büyük açık su yüzme organizasyonları arasında gösterilen etkinliğe, 59 ülkeden yerli ve yabancı 2400 yüzücü katıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
207
69
13
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
moondark

Tebrikler gençlere.