Görüş Bildir
Haberler
3 Büyükler Çanakkale Şehitlerini Andı

3 Büyükler Çanakkale Şehitlerini Andı

Batuhan
18.03.2015 - 11:58

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaraylı futbolcular Çanakkale Şehitlerini andı

Beşiktaşlı futbolcular Çanakkale Şehitlerini andı

Beşiktaş Futbol Takımı, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümünde BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde bir anma töreni gerçekleştirdiler.

Üzerinde 'Şehitlerimizi ve Gazilerimizi Saygı ve Minnetle Anıyoruz' yazılı pankartın önünde Türk bayrağı etrafında bir araya gelen Siyah-beyazlılar, Çanakkale Savaşı'nın 100. yılında şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, saygı ve şükranla andılar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbehçe ve Galatasaray'dan Çanakkale Zaferi paylaşımı

Fenerbahçe ve Galatasaray, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü için resmi internet sitelerinden açıklama yaptı.

Sarı-lacivertli kulüp resmi internet sitesinden yaptığı açıklamasında, 'Bir milletin topyekün verdiği destansı ve eşsiz bir mücadele ile, tarihin akışını değiştirdiği, gururla andığımız 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi'nin 100. yılını kutluyor; Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere hiçbir zaman unutulmayacak olan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyoruz' ifadelerini kullanırken giriş sayfasında bulunan resmi de Çanakkale Zaferi için değiştirdi.

Ayrıca Fenerbahçeli futbolcular idmandan önce bir anma töreni gerçekleştirdi.

Sarı-kırmızılı kulüp ise, 'Türk tarihinin dönüm noktalarından olan ve bağımsızlık savaşının temellerinin atıldığı Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, canlarını ortaya koyarak 'Çanakkale Geçilmez' dedirten kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran ve saygıyla bir kez daha anıyoruz' şeklinde paylaşımda bulundu.

Ayrıca idmana katılan futbolcular Metin Oktay Tesisleri'nde bir anma töreni gerçekleştirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beşiktaş Başkanı Orman'ın Çanakkale Mesajı

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kulübün internet sitesinde yer alan mesaj şöyle;

'18 Mart 1915... Dünya tarihinin önemli savaşları arasında yer alan ve her iki taraftan da binlerce insanın yaşamını yitirdiği Çanakkale Savaşı'nın üzerinden 100 yıl geçti.

Çanakkale Savaşı, Türk halkı için bir kahramanlık destanı olduğu kadar, aynı zamanda bir hüzün abidesidir. 'Çanakkale geçilmez' efsanesinin doğduğu bu savaşta kulübümüzün sporcuları da diğer askerlerimiz gibi canlarını ulusumuzun topraklarını korumak adına feda etti.

Çanakkale ve diğer cephelerde de savaşan ve şehitlik mertebesine ulaşan sporcularımız, Beşiktaşımız'ın gururu, onuru ve övünç kaynağı olmuşlardır.

Çanakkale Savaşı'nda kaybettiğimiz kulübümüzün sporcularının da aralarında bulunduğu çok sayıda vatan evladını saygıyla ve sevgiyle anıyorum...'

> DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0