Görüş Bildir
Haberler
28 Grama Kadar Serbest: Meksika'da Esrar Kullanımı Yasal Oluyor

28 Grama Kadar Serbest: Meksika'da Esrar Kullanımı Yasal Oluyor

Ulaş
11.03.2021 - 13:50

Meksika parlamentosu, yasa dışı uyuşturucu ticaretini engellemek amacıyla esrar kullanımını yasak kapsamından çıkaran yasa değişikliğini onayladı. Senato’nun onayından sonra ülkede esrar yasal olarak satılabilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meksika'da, esrar kullanımının yasallaştırılmasına yönelik parlamentoda yapılan oylamada milletvekillerinin çoğunluğu ilgili kanun teklifini onayladı. 

DW Gündem'de yer alan habere göre Meksika Senatosu tarafından da onaylanması halinde Meksika, Kanada ve Uruguay'dan sonra esrar kullanımının serbest olduğu dünyanın üçüncü ülkesi olacak.

Buna göre, yetişkinler yetkili satış merkezlerinden yasal olarak esrar satın alabilecekler.

Buna göre, yetişkinler yetkili satış merkezlerinden yasal olarak esrar satın alabilecekler.

Ayrıca kullanıcılar üzerlerinde 28 grama kadar esrar bulundurabilecek. Bunun yanı sıra kişisel kullanım koşuluyla insanların evlerinde esrar yetiştirmesine de izin verilecek. Ancak bu sıkı denetimlere tabi olacak.

Yasanın savunucuları, esrarın serbest bırakılmasının uyuşturucu kaçakçılığının finansal temelini ortadan kaldırabileceğine inanıyor. Meksika'da 2017'den beri tıbbi amaçlar için esrar kullanımına izin veriliyor.

Solcu Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador da Senato'nun onayına sunulan kanun teklifini destekliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
14
2
2
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
colombian

en mantıklısı.daha önce de yazmıştım.zamanla kenevir yetiştirilmesine izin veren ülke sayısı artacak göreceksiniz.yasak olan herşey karaborsaya düşer,illegal... Devamını Gör

şarap ow

''Tası Tarağı Toplayıp Meksika'ya Taşınmak İçin Sebep''

Gerçek Oyunum

Dünya'da 3 ülkede legal olduğu yanlış bir bilgi. Ayrıca 2013 yılında Meksika ana mahkemesi ''esrar içmenin ve yetiştirmenin insan hakkı olduğuna karar vermiş... Devamını Gör