Görüş Bildir
Haberler
25 Yaşına Gireceği için Endişelenenlerin Hatırlaması Gereken 10 Şey

25 Yaşına Gireceği için Endişelenenlerin Hatırlaması Gereken 10 Şey

Dolores Haze
09.04.2016 - 20:17

25 yaş, belki de her şeyi daha derinlemesine düşüneceğiniz bir yaş olacak, ancak bu tüm eğlencenin bittiği anlamına gelmiyor. Her yaşta, yalnızca o 'an'da kaybolduğunuzu hissedebilirsiniz. 

Hepimizin bildiği gibi hayat kolay bir yolculuk değil. Hepimiz hatalar yapıyoruz; ancak önemli olan günün sonunda kendimizi nasıl hissettiğiniz.

İşte 25 yaşında gireceğiniz için panik oluyorsanız hatırlamanız gereken 10 şey:

Kaynak: http://elitedaily.com/life/freaking-o...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yaş, yalnızca bir sayıdır.

1. Yaş, yalnızca bir sayıdır.

Unutmayın, kaç yıl yaşadığınızdan çok o yılları nasıl yaşadığınız önemli. Hayatınızda ne yaşıyor olursanız olun ve aldığınız kararlar ne kadar kötü olursa olsun, bazen yalnızca o anı yaşamak iyi hissettirir. İlişkileriniz yürümüyor olabilir ya da belki henüz hayal ettiğiniz o harika işe kavuşamamış olabilirsiniz. Ancak 25 yaşındayken sizin için daha önemli olan şey, hayatınızın bu güzel döneminde kendinizi ve ne istediğinizi keşfetmektir.

2. Anı yaşamak sağlıklıdır.

Stresli bir dünyada her zaman umutlu hissetmemiz mümkün değil. Yaş ilerledikçe, nasıl yaşamamız gerektiğini iş ve özel hayatımızdaki çeşitli sorunlardan ötürü unutuyoruz. Ancak, olaya şu yönden bakmak gerekli: Artık çocuk değiliz ve daha önce yaşadığımız sorunlar bize bundan sonrakilerin de üstesinden gelebileceğimizi öğretti ve bizi daha güçlü kıldı. Dertleri hafife alın demiyoruz elbette; yalnızca artık onların üstesinden gelebilecek güce sahip olduğunuzu bilin.

3. Önemlisiniz.

İstikrarlı bir kariyere ve güvenilir insanlarla çevrili olduğu huzurlu bir hayata sahip olmak pek çok insanın belki de en büyük arzusudur. Ancak, unutmayın ki kendinizi kurtarabilecek tek kişi yine sizsiniz. Hayatın karanlık yönleriyle yüzleşmek zorunda kaldığınızda, kendinizi bundan kurtarabilecek güce sahipsiniz.

4. Kötü deneyimler, size çok şey öğretir.

25 yaş, insanın kendiyle en çok kavga ettiği yaşlardan biridir. Bu durumda, ihtiyacınız olan şey oturup sizi dinleyecek; gözünüzü boyamaktan ziyade sizinle birlikte kara bulutlarla yüzleşebilecek birinin varlığıdır.

Her ilişki istediğiniz gibi gitmeyebilir, ama her ilişkiden bir şeyler öğrenirsiniz. Sevgi gibi, acı da iyi bir öğretmendir.

5. Hayallerinizle gerçek arasındaki dengeyi kurarsınız.

20'li yaşlar, hayatımızın en zorlu dönemlerinden biridir. Aynı anda hem iyi bir kariyer seçimi yapmaya çalışır, hem de doğru partneri bulma arayışına gireriz. Hayal kurmak elbette güzel; ancak bu hayallerin ne kadarının gerçek olup olamayacağının yavaş yavaş farkına varmak da rahatlatıcıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Güzellik her yerdedir.

Bazen istediğimizi elde etsek bile tatminsiz ve mutsuz hissedebiliriz. Bunun olmasının sebebi insanların ve fırsatların peşinden koşarken, asıl kendimizi keşfetmemiz gerektiğini unutuyor olmamızdır. Anı yaşadığınızda, en derin düşüncelerinizle baş başa olursunuz. Evrenin gerçek güzelliğini ise ancak bu şekilde fark edebilirsiniz.

7. Sıkıntılar, hayatın bir parçasıdır.

Sıkıntılarınızı paylaşmak, yükünüzü hafifletir ve kendinizi güvende hissetmenize yardımcı olur. Ailenize ve arkadaşlarınızı kalbinizi ve zihninizi açmalısınız. Sizi anlamasalar bile, yanınızda olmayı seçerler ve önemli olan da budur.

8. Kalp ve beyin arasındaki dengenin önemini anlarsınız.

Zor zamanlarda olumsuz duygulara kapılmak doğaldır; ancak her zaman yola devam etmeniz gerektiğinin de farkında olmalısınız.

9. İşleri gerçekten berbat etme ihtimaliniz her zaman için var; bu yüzden sürekli endişelenmek çözüm değil.

Bazen hayatımızda her şey yolunda gidiyor gibi görünse de kendimizi çaresiz hissedebiliriz. Hayatlarımızı daha ilginç ve daha az stresli kılmak için hepimizin biraz eğlenmeye ihtiyacı var. Örneğin, daha genç insanlarla takılmak size iyi gelebilir; çünkü onların bakış açısı genellikle daha olumludur ve sizin de hayata onlar gibi bakmamanız için hiçbir sebep yok.

10. Hayatın tadını çıkarmak üzere buradasınız.

Etrafımızda çok para kazanan ve lüks yaşayan insanlar olabilir, ancak asla mutluluğun yalnızca maddi şeylerde yattığı düşüncesine kapılmamalıyız. Bazen sevdiğimiz insanla sessizce oturmak, hayatımızın en güzel deneyimi olabilir. 

Kendinize fazla yüklenmeyin, hayatınızı yalnızca kariyerden ibaret olarak görmeyin. Bazen rahatlamak iyidir. Çok çalışın, ancak mola vermesini de bilin. 

Sizi hep aşağı çekmeye çalışan bir dünyada, yerinizin neresi olduğu bulmak zor bir iştir. Ancak, hayatın tadını çıkarmak üzere burdasınız; önceliğiniz her zaman kendi hayatınız olmalı. Anı yaşayın, ancak aynı zamanda kendinizi umutsuz bir durumdan çıkarmak için de elinizden geleni yapın.

25. yaşınızın çok güzel geçmesi dileğiyle!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
89
37
22
11
11
9
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?