Görüş Bildir
Haberler
21. Asırda Birer Klasik Olarak Yad Edilmesini Temenni Ettiğimiz 14 Ecnebi Film

21. Asırda Birer Klasik Olarak Yad Edilmesini Temenni Ettiğimiz 14 Ecnebi Film

EC was here.
29.12.2016 - 23:46

Günümüzde televizyonun yaygınlaşmasıyla birlikte sinemanın tahtının sallanabileceği bekleniyordu lakin büyük bir değişim vuku bulmadı. Yeşilçam'da Malkoçoğlu ve Tarkan rekabeti kıyasıya devam ederken Hababam Sınıfı, Süt Kardeşler, Köyden İndim Şehire, Ah Nerede, Neşeli Günler, Selvi Boylum Al Yazmalım gibi yapımlar dönemimize damga vurma konusunda muvaffak oldular.

Dünya sinemasında ise pek çok muazzam eser görücüye çıktı, bu yazımızda bu eserler arasında hangilerinin 21. yüzyılda birer klasik olarak anılabileceğinden bahsedeceğiz çok değerli muhterem okuyucularımız...

1. Rocky (1976)

Yoksul ve yalnız boksör Rocky Balboa'nın, Dünya ağır sıklet şampiyonu Apollo Creed karşısına çıkmasını anlatan film, günümüzün ses getiren yapımlarından biri oldu. 3 Oscar kazanan etkileyici film, hiç kuşkusuz ki 2000'li yıllardaki insanlar tarafından da oldukça beğenilecektir.

2. Taksi Şoförü / Taxi Driver (1976)

Mean Streets ile beğeni toplayan genç yönetmen Martin Scorsese'nin gelecekte de iyi işler yapacağının kanıtı bir film Taxi Driver. Robert De Niro ise ileride usta bir oyuncu olarak anılması için iyi bir kariyer sıçraması yaptı, tabii bunu devam ettirebilecek mi ilerleyen yıllarda göreceğiz.

3. Guguk Kuşu / One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)

Chinatown ile övgülere mahzar olan Jack Nicholson, bu kez de One Flew Over the Cuckoo's Nest filmindeki rolüyle alkışları hak ediyor. 5 Oscar kazanan filmin gelecekte de pek çok insanın baş tacı edeceği filmlerden biri olacaktır.

4. Yaratık / Alien (1979)

İkinci filmiyle beraber tüyler ürperten bir filme imza atan yönetmen Ridley Scott'tan takdire şayan bir iş. Uzay görevindeki bir kargo gemisinin Dünya dışı bir yaşam keşfetmesiyle birlikte gelişen olayları anlatan yapımın devam filmleri de iştahla bekleniyor.

5. Yıldız Savaşları / Star Wars (1977)

33 yaşındaki yönetmen George Lucas'ın hayal gücüne hayran kaldığımız bir filmdi Star Wars. Bu eşsiz macera belki de uzun yıllar devam filmleriyle adından söz ettirecektir. Çünkü gerçekten o kadar zengin bir evreni var.

6. Annie Hall (1977)

Romantik komedi anlayışına yeni bir soluk getiren bu özgün yapım için Woody Allen'ı tebrik etmek gerekir. Üretken bir yönetmen. Bakalım bu üretkenliğini devam ettirip her yıl bir film çekme geleneğini sürdürebilecek mi?

7. Aşk Hikayesi / Love Story (1970)

Jenny ve Oliver'ın sade aşk öyküsünün anlatıldığı filmin müzikleri de seyirciyi etkileme konusunda bir hayli başarılı. Sanatsal olarak geniş bir kitleye hitap etmese de, ilerleyen yıllarda belli bir kesimin beğenisini kazanabilecek gibi görünüyor.

8. The Godfather / Baba (1972)

Francis Ford Coppola'nın, bundan 20-30 yıl önce geçen bir mafya öyküsünü seyrimize sunduğu film, belki de yıllar sonrasında dahi tahtından inmeyecek bir eser olacaktır, olmalı da.

9. Kıyamet / Apocalypse Now (1979)

The Godfather filmleriyle ses getiren yönetmen Francis Ford Coppola'nın bir diğer başarılı filmi. Yine Marlon Brando ile işbirliği yaptığı film ile Oscar adaylığı elde etti.

10. Otomatik Portakal / A Clockwork Orange (1971)

Paths of Glory, Spartacus, Lolita, 2001: A Space Odyssey gibi eserlerinin ardından bir başarılı filmle daha 70'lere damgasını vurdu Stanley Kubrick. Kim bilir daha ne hangi iyi filmlere imzasını atacaktır!

11. Şeytan / The Exorcist (1973)

12 yaşındaki bir kızın içine giren şeytan ile baş etme öyküsünü sinemada izleyenler, filmin etkisini uzun süre etkisinden atamamıştı. Aynı şekilde bundan yıllar sonra da yeni nesilleri etkilemesini bekliyoruz.

12. Cadılar Bayramı / Halloween (1978)

İçinde bulunduğumuz 70'ler, korku sineması adına önemli yapıtların çıktığı bir dönem oldu. John Carpenter imzalı Halloween de bu dönemin önde gelen eserlerinden biri. Seyircinin beğenisine bakılırsa yapımcılar devam filmlerini de çekmek isteyebilir.

13. Denizin Dişleri / Jaws (1975)

Henüz 29 yaşında olmasına rağmen böylesine başarılı bir iş çıkaran Steven Spielberg böyle giderse, onun için sinemanın dahi çocuğu diyebiliriz. Hem gişe başarısı hem de filmin kalitesi takdire şayan.

14. Superman (1978)

Christopher Reeve'in Çelik Adam'ı canlandırdığı film, özellikle de görsel efektleriyle dikkat çekiyor. Bir neslin unutamayacağı filmler arasındaki yerini şimdiden aldı.

Sinemayla kalın...

Birlikte nice mutlu ve sağlıklı yıllar dileğiyle!

Birlikte nice mutlu ve sağlıklı yıllar dileğiyle!
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın