Görüş Bildir
Haberler
2022'nin İlk Kurumsal Bitcoin Adımı İtalya'dan Geldi: Banca Generali Bitcoin Hizmetlerini Başlatacak

etiket 2022'nin İlk Kurumsal Bitcoin Adımı İtalya'dan Geldi: Banca Generali Bitcoin Hizmetlerini Başlatacak

Ali Aydemir
10.01.2022 - 10:30

Özel bankacılık ve varlık yönetimine yönelik bir İtalyan bankası olan Banca Generali, 2022'nin başlarında Bitcoin alım-satım hizmetlerini başlatmayı planlıyor. Bu hizmetler, bir Bitcoin cüzdan/değişim uygulaması olan Conio ile entegrasyon yoluyla etkinleştirilecek. Haberin devamı içeriğimizde!

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

İtalya'da kripto paralar ne alemde?

srv.onedio.com

İtalya'da herhangi bir özel Bitcoin düzenlemesi yoktur ve 2018'e kadar İtalya'da kripto para birimi için yasal bir çerçeve de oluşturulmamıştı. Şu anda, borsalar ve yatırımcılar gibi blok zinciri endüstrisindeki İtalyan profesyonellerin, acenteler ve arabulucular kurumu tarafından kayıt altına alınması gerekmektedir. İtalya'da kripto para için henüz vergi yok, ancak kara para aklama ve terör finansmanı soruşturmalarını yürütmek için bir düzenlemenin hazırlanmakta olduğu söyleniyor.

Alım-satım yapılabilecek ve transfer edilip cüzdanda tutulabilecek.

Alım-satım yapılabilecek ve transfer edilip cüzdanda tutulabilecek.

Bitcoin'in küresel kabulü konusunda onay veren ülkeler her geçen gün artıyor. Son olarak İtalyan Bankası 'Generali' Bitcoin alım-satımına ilişkin gerçekleştirilecek düzenlemeyle ilgili banka kullanıcılarının, Bitcoin alabileceği ya da bu varlıklarını bankaya transfer edip orada tutabileceği açıklamasında bulundu.

İçinde bulunduğumuz haftada Twitter hesabından duyuruldu!

Milyonlarca dolar yatırım yapıldı bile...

srv.onedio.com

Banka, kripto para alım satım ile barındırma hizmetleri açısından Conio Inc platformu ile anlaşmaya vardı. Finans dergisi “We Wealth” geçen ay bankanın yeni hizmetleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Görünüşe göre bankanın 300.000 müşterisi Conio sayesinde doğrudan banka hesaplarından bir Bitcoin cüzdanı oluşturabilecek. Hem San Francisco hem de İtalya'da Conio'ya şimdiden milyonlarca dolar yatırım yapıldı.

Banka Generali CEO'su Riccardo Renna konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Banka Generali CEO'su Riccardo Renna konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

“Conio ile Bitcoin’lerin vesayet gibi belirli durumlarda cüzdan kurtarma olasılığını sağlayan imza sistemine dayalı yenilikçi bir saklama çözümü için çalıştık. Bu, Banca Generali’ in üçüncü güvenlik anahtarını müşteri adına tutması ve gerektiğinde geri almasına olanak sağlaması nedeniyle mümkün olmaktadır. Bunun, bizi piyasada farklı kılan teklifimizin gerçek gücü olduğuna inanıyoruz.”

Block zincir teknolojisi vurgulandı.

Block zincir teknolojisi vurgulandı.

Renna, “Finansal piyasaların gelecekteki yapısının yolunu açmaya devam eden blok zincir teknolojisinden kesinlikle etkileneceğini biliyoruz” dedi. “Blockchain'in süreçlerimize ve sistemlerimize olası uyarlamalarını incelemek için Conio ile çeşitli masalarda çalışıyoruz”.

Diğer ülkelerden de haberler ardı ardına geldi.

srv.onedio.com

Kısa bir süre sonra, diğer iki büyük Alman bankası, Commerzbank ve Volks- und Raiffeisenbank dahil olmak üzere kripto-cüzdan entegrasyon planlarını açıkladı. Yakın zamanda, New Jersey merkezli bir perakende bankası, müşterilerin kripto ticareti yapmasına izin vermek için bir kripto para saklama sağlayıcısı olan Bakkt ile ortaklık kurdu.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın