Görüş Bildir
Haberler
1970′ler Geri Dönüyor

1970′ler Geri Dönüyor

Melih Kılıç
08.02.2014 - 15:31 Son Güncelleme: 08.02.2014 - 15:56

1970′ler geri dönüyor

Yüksek bel, kırmızı dudak boyası, parslar…

Moda geçmişten esin almaya devam ediyor. Bu sefer de 1970’li senelere geri dönüyoruz. Farah Fawcett’in yüksek bel pantolonları, Diana Von Furstenberg’in anvelop giysileri yine baştacı. Şapkalar, mini etekler, renkli paltolar, kemerler… Gardırobunuzda nostaljik parçalara yer açın…

İkinci ellere talep artıyor

Moda, her sene her mevsim değişse de bir takım akımlar tüm vakitlerin ötesine geçip varlığını uzun yıllar sürdürebiliyor. Bunun en güzel örneklerinden biri 70’li senelerin moda akımı. Bu dönem politik ve kültürel hareketlerin, hızlı değişimlerin yaşandığı dönem olarak tarihe damgasını vurdu. Bu hızlı değişimin tesirini her alanda hissetmek olasıydı, moda dahil. Evvelki yıllarda moda olan giyiniş ve hayat tarzına ters bir vaziyet ortaya çıktı. Dönemin moda olgusunun içine ikinci el kıyafetler ve bit pazarları dahil oldu.

Bu yeni durum, giyimde biçim değişikliklerini beraberinde getirdi. Sözgelimi; takım giysi kullanımı yok denecek kadar azaldı. Paçaları kalın dubleli pantolonlar, erkeklerin kullandığı yelek ve ceketler kadınlar tarafından da kullanılmaya başlandı. Balıkçı kazak, mübalağa edilmiş tüylü kollar, bluz şeklinde ceketler de öne çıkan trendlerdendi. Uzun manşetli gömlekler, geniş kemerler, iri gözlükler, değişik pantolon ve etek boyları… 70’li yılların sonuna doğru ise rüküş modası denilebilecek sıradışı bir akım başlamış; fistolu iç etekler, çift kemer, bol büzgülü etek, fırfır ve kapitoneli yeleklerle yeni bir stil oluşmuştu.

Yüksek bel, kırmızı ruj, parslar…

70’li yıllar bu arada stil ikonları ile de dikkat çeken bir dönemdi. Bu listenin başında Farah Fawcett, Debbie Herry, Diane Von Furstenberg, Joni Mitchell geliyor. Fawcett, kazakları, yüksek belli pantolonları ve spor ayakkabılarıyla, 70’li yılların trendlerine esin kaynağı oldu. Debbie Harry ise sarı saçları, kırmızı ruju, pars desenli elbiseleri ile disko stilini mükemmel şekilde yansıtıyordu. Diane Von Furstenberg, kendi ismini taşıyan markasını bu yıllarda geliştirdi ve ikonik anvelop elbisesini yarattı.

Kaynak: http://www.sizkadinlar.com/1970ler-ge...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın