Görüş Bildir
Haberler
17 Kategoride Canlı Yayın Aracına Dönüşüp Periscope'u Esir Alan Türkler

etiket 17 Kategoride Canlı Yayın Aracına Dönüşüp Periscope'u Esir Alan Türkler

sahte siyah
10.11.2015 - 18:03

Türkiye mobil canlı yayın uygulaması Periscope'u en çok kullanan ülkelerden birisi konumunda. Yaygınlaştıkça toplumumuzu yansıtan bir aynaya dönüşen Periscope'ta şekilden şekle giren insanlarımızın açtığı yayınlardan en çok karşımıza çıkanlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Teşhirci kadınlar

1. Teşhirci kadınlar

1000 kalbe pantolonumu, 2000 kalbe üstümü çıkarırım, 5000 kalbe memelerimi açarım diyen teşhirci kadınların amacı her zaman daha fazla kalp alıp sistem tarafından önerilen yayınlara girmektir. Böylece daha çok kişi izler ve daha çok kalp alırlar. Bu kısır döngü böyle sürüp giderken kazanan bellidir. Yayını izleyenlerin yüzde 95'i erkektir.

2. Teşhirci erkekler

2. Teşhirci erkekler

Mastürbasyon yaparken yayın yapan erkeklerin en büyük amacı özelden kadınlara yayın açtırıp olayı nihayete erdirmektir. Kalple filan işleri olmaz zaten isteseler de kimse vermez. Başarıya ulaşanlar olduğunu tahmin ediyorum ki bu kadar yaygınlar. Yayınlarının izleyicisi çoğunlukla merakla girip küfür edip çıkan erkeklerden oluşur.

3. İddaa kuponu paylaşanlar

3. İddaa kuponu paylaşanlar

Kalp atılmasını seven bir diğer grup iddaacılardır. Başlığa oranlarını yazarak kazandırdığını iddia ettikleri kuponları paylaşırlar. Hatta bir çoğu kuponlardaki maçların sonucu bağlanmış maçlar olduğunu iddia ederler. İzleyicilerin tamamına yakını erkektir ve yorumlarda küfürlü de olsa fikir alışverişi had safhadadır.

4. TV'den maç yayını yapanlar

4. TV'den maç yayını yapanlar

Periscope'un en yardımsever ve fedakar ekibi, sahip oldukları dijital platform üyelikleriyle televizyonlarından izledikleri şifreli maçları, yasa dışı olmasına rağmen link arayan fakirlerle paylaşan bu gruptur. Telefonu tutarken biraz beceriksiz olanlar olsa bile maç istenildiği gibi gidiyorsa kalp yağmuruna tutulurlar.

5. Canlı performans yayınlayanlar

5. Canlı performans yayınlayanlar

Gittiği konseri, maçı ya da herhangi bir gösteriyi canlı izlemek yerine küçücük ekrana baka baka telefondan izleme pahasına izleyicilerine yayın yapan bu grup aldığı kalplere ve yorumlara büyük önem verir. Kötü yorumlara tahammülleri yoktur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Twerk yapan kızlar

6. Twerk yapan kızlar

Teşhirci kızların bir alt seviyesi olan twerk yapan kızlar bir başka kalp sevdalısı gruptur. Biraz nazlılardır ve teşhirci kızlardan farklı olarak aşırı küfürlü yorum yapanları engellerler. Başta koydukları kalp sayısı gelirse tamamına yakını erkek olan izleyicilerine güzel bir popo dansı sunarlar.

7. Herkesi Müslüman yapmaya çalışanlar

7. Herkesi Müslüman yapmaya çalışanlar

Dünyanın dört bir yanında faaliyetle ya da evlerinde oturdukları yerden muhabbetle insanları İslam'a davet eden, iyi niyetle uğraşan ama böyle bir faaliyet için çok yanlış mecra seçmiş gönüllülerin oluşturduğu grup. Yorumlardaki küfürlere karşı en sabırlı gruptur.

8. Herkesi ateist yapmaya çalışanlar

8. Herkesi ateist yapmaya çalışanlar

Toplumda azınlık olsalar da ateistlikle ilgili yayın yapanların sayısı Periscope'ta hiç de azımsanmayacak kadar fazla. Yayınları en fazla yorum alan gruplardandır. Yayın genellikle seviyeli başlayıp yavaş yavaş gerilir ve karşılıklı küfürlerle sona erer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Radyocular

9. Radyocular

En anlam verilemeyen grup, özellikle gündüz saatlerinde aktif olarak Periscope yayını yapan radyocular. Yaptıkları yayın radyonun mantığına ters olsa da yüksek izleyici ve kalp sayılarıyla öne çıkıyorlar.

10. Evden yayın yapan üniversiteliler

10. Evden yayın yapan üniversiteliler

Üniversiteli olmak üzerine tüm klişelerin konuşulduğu üniversiteli evi yayınları gelen yorumlarla güldürür. Genellikle biri kameranın arkasında 3 erkeğin yaptığı bu yayınlarda izleyici sayıları düşüktür ama özellikle geceleri Periscope'u esir alırlar. Yayınlarında küfür serbest, kalp önemsizdir.

11. Clubber'lar

11. Clubber'lar

Yurtiçi ya da yurtdışı fark etmeksizin gittikleri gece kulüplerindeki ortamı çekerken hava atmakla suçlanan bu grubun en büyük kitlesi tahmin edileceği gibi genç erkeklerdir. Yorumlarda genellikle mal gibi durmakla itham edilirler ve kızları görüntülemeleri için kalbe boğulurlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Numara verin işletelimciler

12. Numara verin işletelimciler

Teknolojinin gelişmesiyle dönüp dolaşıp başa gelmemiz içler acısı bir durum ama en çok ilgi gören Periscope yayınlarından birisi de telefon şakalarının yapıldığı bu yayınlar. Yorumlardan gelen telefon numaraları ve numara sahibi hakkındaki kısa bilgilerle yapılan şakalar hem kız hem de erkek izleyicilerin takip ettiği ender yayınlardan.

13. LGBTİ'ler

13. LGBTİ'ler

Çoğu genç eşcinsel olan erkeklerin yaptıkları bu yayınlarda genellikle yayıncıya içinde bulunduğu durum ve yaşadığı zorluklarla ilgili sorular sorulur. Arkada hüzünlü şarkıların çaldığı bu yayınlar kalabalıklaştıkça yorumlarda eşcinsel karşıtlarıyla tartışmalar başlar.

14. Profil fotoğrafı yorumlayanlar

14. Profil fotoğrafı yorumlayanlar

'İşte Benim Stilim' jürisi edasıyla yayını izleyenlerin küçücük profil fotoğrafından kişilik tahlili yapan profil yorumcuları genellikle 10 üstünden puanlar dağıtarak izleyicilere tarz olup olmadıklarını söylerler. Genelde herkese mavi boncuk dağıtırlar. İnsanlar güzel söz duymaya o kadar hasret kalmışlar ki yorumlanmak için adeta birbirleriyle yarışırlar.

15. İstek parça çalanlar

15. İstek parça çalanlar

Radyocular televizyonculara özenir de halk radyoculuğa özenmez mi? Mantık dışı kategorilerden birisi de istek parça çalan yayınlardır. İnterneti olan birisi istediği şarkıyı istediği zaman dinleyebileceken neden yorumlarda yalvarırcasına şarkıyı başkasının açmasını ister insan gerçekten hayret ediyor. Yayın sayısı fazla izleyici kitlesinin yaş ortalaması düşüktür. Gece geç saatlerde izleyici sayısı artar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. X partililer gelsinciler

16. X partililer gelsinciler

Seçim dönemlerinde tavan yapan ama herhangi bir günde de defalarca karşılaşacağınız X partililer gelsin başlıklı yayınlar. Genellikle yayına çağrılan dışındaki partilerin taraftarları gelir. Karşılıklı küfürleşmenin en yüksek olduğu başlıklardandır. Facebook'tan edinilen tüm politik bilgiler burada ortaya serilir.

17. Trafikte sıkılanlar

17. Trafikte sıkılanlar

Genellikle ünlülerin ya da Periscope'ta popüler olan kişilerin özellikle iş çıkış saatlerinde yaptığı trafik yayınları sitenin değişilmezlerinden. Ön kamera - arka kamera arası geçişin en fazla olduğu bu yayınlarda arkada hafif bir radyo sesi olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2165
309
210
140
132
63
1