Görüş Bildir
Haberler
14 Maddeyle Netflix’in Türk Dizisi Akasya Durağı Olsaydı Nasıl Olurdu: Akasya Things

14 Maddeyle Netflix’in Türk Dizisi Akasya Durağı Olsaydı Nasıl Olurdu: Akasya Things

Vakur Barut
23.01.2018 - 18:03

Dark, Narcos, Stranger Things, 13 Reason Why, Sense8, Ozark, Making a Murderer ve diğerleri. Netflix hayatımıza bir girdi, tam girdi. Dizileri kadar onlar için yaptığı reklamlarla, tanıtım filmleriyle de gündem olmayı başarıyor. 

Netflix’in bir Türk dizisi çekeceğini biliyoruz, duyuyoruz. Çağatay Ulusoy’un başrolünü oynayacağı dizi hakkında henüz çok bilgimiz, medyaya sızan bir şeyler yok. Ama biz sizi düşündük ve Netflix bir Türk dizisi yapsa nasıl olurdu dedik. 

Aklımıza pek çok dizi geldi ama içlerinden biri resmen öne çıktı: Akasya Durağı. Gilmore Girls gibi eski yapımları yeniden çeken Netflix neden bizde de böyle bir uygulama yapmasın ki dedik ve ortaya seyir keyfi yüksek bir yapım çıkardık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Akasya Durağı artık şehrin göbeğinde değildir, adını pek az kişinin bildiği bir Anadolu kasabasındadır.

1. Akasya Durağı artık şehrin göbeğinde değildir, adını pek az kişinin bildiği bir Anadolu kasabasındadır.

Kendi halinde insanlar, sanki ülkenin geri kalanından bihaber gibi bir yaşam sürmektedir burada. Sürekli yağan yağmur, karanlık, puslu bir hava ve gizemli kasaba halkı. Nuri Baba bakalım eskisi kadar neşeli olabilecek mi?

2. Akasya Durağı’nın lokomotifi haliyle taksicilerdir; Osman, Seyit, Sinan, ancak yeni sezonda taksicilerin çocuklarını daha sık görürüz.

Ana karakterler el değiştirmiştir. Artık takside unutulan paralar, kalp krizi geçiren yolcular, rehin alınan taksiciler yoktur. Onun yerine durağı merkez alan bir çerçevede taksicilerin çocuklarının yaşadıklarına şahit olmaya başlarız. Yoksa durağın altında bir şey mi var?

3. Narin, Şaziment, Safiye, vb. kadınlar yine ön plandadır, ancak bu sefer kocaları için değil çocukları için.

3. Narin, Şaziment, Safiye, vb. kadınlar yine ön plandadır, ancak bu sefer kocaları için değil çocukları için.

Kocaları takside unutulan parayı sahibine teslim etmek isterken mafyanın kucağına düşedursun, dizinin kadınları çocuklarının bulaştığı bilinmezin sırlarını çözmeye odaklanmışlardır. Akasya’nın kadınları artık sarma sarmaktan, pilav yapmaktan, kocalarına takılmaktan bir adım öte geçmişlerdir.

4. Ali Kemal yavan espriler yapan, şive kasan bir çaycı değildir artık, önceki bölümlerde şüphelendiği ama bir türlü adını koyamadığı güçleri kendini göstermeye başlamıştır.

Acaba çocukları Akasya Durağı’nın altındaki kaynağı belli olmayan çekimin etkisinden kurtaracak olan şey Ali Kemal’in yeni keşfettiği bu gücü olabilir mi? Neden olmasın?

5. Kenan, Celal, Ramazan Baba, Kazım, Ömer, Abuzer… Çiçek Taksi ile Akasya Durağı arasında açılan koridor.

Durağın altındaki gizli güç bize bir geçidin kapılarını açıyor ve karşımıza Çiçek Taksi çıkıyor. Kenan, Celal, Abuzer, vs. Bunların bugünün dünyasında ne işi olabilir ki?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İşin sırrı Ekrem’de, görmüş geçirmiş Ekrem bu olayın tüm sırrına vakıf olabilir mi acaba?

Yaşananların anlamını çözebilecek, olayların üzerindeki sis perdesini kaldırabilecek birine ihtiyaç var. Ali Kemal’in sahip olduğu güçleri nasıl kullanacağını ona gösterecek bir akil adam lazım… Ve Çiçek Taksi’nin Ekrem’i çıkagelir.

7. Yıllar yılı iki bölümde bir mafya tarafından kaçırılan Osman Aga yine ortadan kaybolur, ama bu defa fail mafya değil mi acaba?

7. Yıllar yılı iki bölümde bir mafya tarafından kaçırılan Osman Aga yine ortadan kaybolur, ama bu defa fail mafya değil mi acaba?

Osman Aga en son durağa girerken görülmüştür, mafya onu durağın içinden kaçıracak değil ya? Belli ki ne olduysa o küçük, dekorasyonu 17 yıldır değişmeyen durağın içinde olmuştur. Kahramanlarımız durakta bir gariplik olduğunu anlar.

8. Dizinin vazgeçilmez repliği “Tamam, ben polisi arıyorum” bu defa işe yaramayacak gibi.

Kahramanlarımız polis gelse bile ona ne diyeceklerini bilmiyorlar. Çünkü ortada çözülmeyi bekleyen büyük bir gizem var. Çocuklar, kadınlar ve taksiciler hepsi bunun içinde. Osman Aga nereye gitti, onu geri kim getirecek?

9. Yıllar yılı klişeler içerisinde debelenen Akasya Durağı bu sefer klişeleri yerle bir ediyor.

Hastanede çocuk karışmasından tutun da, takside unutulan paranın sahibinin mafyanın muhasebecisi olmasına kadar aklınıza gelebilecek bütün klişeleri üçer beşer kere kullanmış olan Akasya Durağı bu defa bize başka bir evrenin kapısını aralıyor. O kapıdan içeri girecek cesaretleri var mı?

10. “Mesaj vermese ölür” hastalığı tedavi edilmiş farklı bir dizi.

Dizinin gitgide kamu spotuna dönüşmesi ne vakit başladı bilmiyoruz ama yeni sezonuyla birlikte bu diziden mesaj bekleyenler fena halde hüsrana uğrayacak. Çünkü bu defa mesaj yok, bu defa gizem var, fantastik ögeler var, bilim kurgu var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Nuri Baba yine telefonda konuşurken “ya çocuklar bi durun da anlayalım” der ama bu defa anlayacağı şey bambaşkadır.

11. Nuri Baba yine telefonda konuşurken “ya çocuklar bi durun da anlayalım” der ama bu defa anlayacağı şey bambaşkadır.

Çünkü telefon Sinan’ın vurulduğunu haber vermek için arayan birinden değildir. Bu telefon çok daha derinlerden, belki de yerin altından gelmektedir. Yoksa geçidin açılabilmesi, iki dünyanın birleşmesi için bir iletişim mi gerekmektedir?

12. Akasya Durağı izleyeyim de kafam dağılsın biraz.

170 küsur bölüm boyunca bunu diyenler oldu. İnsanı yormuyor, kafa dağıtıyor diye izlendi hep Akasya Durağı, ama artık işler eskisi gibi değil. Akasya Durağı ait olduğu yere, karanlık dünyaya geçiş yapıyor. Şimdi geri kalanlar olarak bizim tek şansımız var: Nuri Baba, Osman Aga, Sinan ve diğerleri. Sahi çocuklar nerede?

13. Ferhat sen misin?

13. Ferhat sen misin?

Kahramanlarımız tepetaklak dünyaya giriş yapar. Çocuklarının sesleri gelmektedir, ama ortam zaten salt çığlıktan oluşuyor gibidir. Kulakları sağır eden uğultu içerisinde yürürken tanıdık bir yüz onlara kurtuluşu mu haber veriyor acaba? Ferhatlar ve küpekler giremez levhasının silik yazısı izleyicide bir şok etkisi yaratır.

14. Sezon finali: Taksici gazla biraz, acelem var benim…

Ali Kemal gücünün farkına varmıştır artık. Bu karanlığın içine nasıl ışık yakacağını bilmektedir. Ancak bunu tek başına yapması mümkün değildir. Bu ücra, küçük kasabada yaşanan ölüm kalım mücadelesi aslında insanlığın varlık mücadelesidir. Güneşin ertesi sabah yeniden doğması için bir kıvılcım gerekmektedir. Acaba o kıvılcım kim?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
162
65
34
13
8
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın