Görüş Bildir
Haberler
14 Madde ile Kocaeli'de Yaşamak

14 Madde ile Kocaeli'de Yaşamak

10.03.2015 - 03:50 Son Güncelleme: 10.03.2015 - 16:05

Çarşı, Yürüş Yolu

Merkez Bankası'ndan Kartepe'ye kadar uzanan Çarşı'nın da tam ortasından geçen İzmit'in vazgeçilmezi yürüyüş yolunda yürümenin keyfini başka hiçbir şeyden alamazsınız. Çarşısında ise aradığınız birçok markayı bulabilirsiniz. Her yanında kafeler ,mağazalar bulunmaktadır. Akşam saatlerine kadar yoğunluk azalmamaktadır. Gece hayatı daha çok barlar sokağında yaşanmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kültür Tepesi (Saat Kulesi)

Kültür Tepesi (Saat Kulesi)

Kültür Tepesi'ne çıkıp Saat Kulesi yanı başında deniz manzarasına karşı çay içmek bir başka güzel.

Seka Park

Seka Park

Alabildiğince lüksle dizayn edilmiş bir yeşillik düşünün. Şimdi de yanına masmavi bir deniz. 

Ailenizle gelip piknik yapabileceğiniz çardaklar, günün yorgunluğunu bir çay ile atabileceğiniz kafeleri olan muazzam bir yer.

Kocaeli Fuarı

Kocaeli Fuarı

Türkiye'nin en büyük fuarlarından birisi, baharları açılıp yazın sonuna kadar devam ediyor. Bir çok etkinliğe ve ünlü şarkıcıların konserlerine ev sahipliği yapıyor. Lunaparkı muazzam derecede güzel ve kalabalık. Üstelik sıkılırsanız çarşıya ve sahile yalnızca yürüme mesafesi ile beş dakika uzaklıkta. Hemen yanında da gezebileceğiniz alışveriş merkezi bulunuyor.  Not: Türkiye'nin en büyük dönme dolabı buradadır.

Köprüler

Köprüler

Yapımı henüz geçtiğimiz yıllarda tamamlanan çarşıyı sahile bağlayan aralıklarla yapılmış otobanın üzerinden geçen üç tane köprü bulunmaktadır. Her yanı ışıklarla aydınlatılmıştır ve üzerinden geçerken sallandığını hissedebilirsiniz. Üstelik orta köprüden bisiklet ile de karşıya geçebilirsiniz.

Yahya Kaptan, Yuvam Akarca

Yahya Kaptan, Yuvam Akarca

Burası  şehrin daha çok öğretmenlerinin, iş adamlarının, fabrikatörlerinin oturduğu içerisinde kafelerin, liselerin, alışveriş merkezinin bulunduğu gezmesi hayli hoş mahalleleridir. Üstelik Süleyman Demirel Kültür Merkezi ve Türkiye'nin sayılı kapalı spor salonlarından birisi olan Şehit Polis Recep Topaloğlu Salonu'da burada bulunmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kartepe

Kartepe

Ülkemizin önemli kayak merkezlerinden birisidir. Kış aylarında birçok insanın tercih ettiği içerisinde lüks otelin, kayak merkezinin, teleferiğin olduğu harika bir yerdir. Not: Ulaşımı biraz zordur.

Maşukiye

Maşukiye

Doğayla iç içe, harika kahvaltı yapabileceğiniz birçok restaurant bulunan nezih bir yerdir. Ve ek olarak beldenin bir çok yerinde alabalık tesisleri bulabilirsiniz.

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı

İçerisinde her çeşit hayvan bulabileceğiniz, yorulduğunuzda ise oturup dinlenebileceğiniz kafeler bulunmaktadır.

Denize Girilecek Yerler

Denize Girilecek Yerler

Kocaeli'de denize girilebilecek birçok belde bulunmaktadır. Bunların en başında içerisinde gece kulübünün, kafelerin, villaların, otellerin, pansiyonların bulunduğu  Kerpe gelmektedir. Cebeci, Kefken, Sarısu, Seyrek, Kovanağzı, Kumcağız'da da denize girilebilen önemli beldelerdir..

Mesire Yerleri

Mesire Yerleri

Yuvacık Barajı , Kocaeli Kent Ormanı, Ekopark, Şehitler Korusu, Derince Harikalar Sahili gibi mekanlarda aileniz, eşiniz, dostunuz ile rahatlıkla keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alışveriş Merkezleri

Alışveriş Merkezleri

Şehir aynı zamanda büyük markalar barındıran NCity, ArastaPark, Dolphin, Gebze Center, Real, CarrefourSA gibi AVM'leri de içinde barındırıyor. Ve yaz aylarında Symbol Kocaeli ve 41 Burda adında iki tane lüks ve büyük AVM açılışı yapılacak.

Kültür Turizmi

Kültür Turizmi

Kültür turizmi adına gezilebilecek yerler; Kasrı Hümayun Saray Müzesi, Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Atatürk ve Redif Müzesi, Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi, TCG Gayret Müzesi, Gölcük Yarhisar Müze Gemisi, TCG Hızırreis Müzesi, İzmit Elektronik Kent Müzesi, Pertev Paşa Külliyesi, İzmit Surları, Eskihisar Kalesi, Kaiser Wilhelm Köşkü, Saatçi Ali Efendi Konağı, Akçakoca Bey Anıt Mezarı, Karamürsel Bey Anıt Mezarı, Hannibal’ın Anıtı, Thököly İmre Anıt Mezarı.

Kocaeli Üniversitesi

Kocaeli Üniversitesi

Türkiye'nin en yüksek puanla kabul eden devlet üniversitelerinden bir tanesidir. Oldukça büyük ve güzeldir fakat geçer notun '65' oluşu öğrencilerin korkulu rüyasıdır. Kampüsün şehrin çok çok üstünde oluşu ise soğuğu beraberinde getiriyor.

BONUS | Pişmaniye

BONUS | Pişmaniye

E tabi Kocaeli demişken pişmaniyeyi es geçmek olmaz. İzmit denilince akla ilk gelen şeydir. İlçe sınırında da yazdığı gibi Pişmaniye Şehri İzmit'e Hoş Geldiniz.

BONUS | Kocaelispor

BONUS | Kocaelispor

Futbol kültürü ülkemizin dört bir yanında yaygın şehirde görülse de bu şehirde bir başka. Geçtiğimiz yıl amatör lige düşen Kocaelispor 8 Şubat'ta oynadığı maçta 20.745 kişi ile Bölgesel Amatör Lig rekorunu kırdı. Selam olsun emekçi KOCAELİSPOR taraftarına.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
150
83
31
12
7
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın