Görüş Bildir
Haberler
13 Maddede Evin Babasının Emekli Olması

13 Maddede Evin Babasının Emekli Olması

27.05.2016 - 13:36

O gün gelmiştir. Babalarımız uzun çalışma hayatından sonra emekli olmaya karar verir. Yıllarca didinmiş bu çalışkan adamın da dinlenmesinin hakkı olduğunu düşünür, onun adına seviniriz. Yalnız bu sevincimiz sonraki günlerde yerini bazı sorunlara bırakabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İkramiye sorunsalı

İhtiyaçlar, istekler sınırsızdır ama gelen para sınırlıdır. Ev mi? Araba mı? Borçlar mı? Yoksa parayı işe yatırmak mı? Aylarca bu konu tartışılır.

2. Evde askeri disiplin

Emekli olundu olunmasına ama baba yıllardır belli bir düzene alışmıştır. Ev hayatı zor gelir. Kendi düzenini oturtmak ister.

3. Erken yatıp erken kalkmak

Yahu ne güzel iş güç yok. Öğlene kadar yatma hakkın var. Neden kargalar kahvaltısını yapmadan uyanıyorsun? Uyandın diyelim, niye herkesi uyandırıyorsun?

4. Evi düzenlemeye, onarmaya karar verir.

Genelde eskisinden daha kötü olur. Bir de o gerginlikle ustalarla kavga edilir.

5. Baba kendine vakit öldürecek yeni uğraşılar arar.

Maket, model, puzzle ne bulunursa denenir. Ancak baba bu durumdan çabuk sıkılır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tamir etmek için el attığı elektronik aleti kullanılmayacak hale getirir.

Kablolar kısala kısala fare kuyruğu kadar olur, çalışan düğmeler çalışmaz, elektronik alet bozulduktan sonra da 'Parasını ben verdim zaten, yenisini alırız.' diye kendini avutur.

7. Sülaleyi toparlama misyonunu üstlenir.

Emekli olmuş her babanın hayali tüm sülaleyi bir minibüse doldurup mangala götürmek ve birlikte keyifli vakit geçirmektir.

8. Cevval bir sosyal medya kullanıcısı olur.

Eğer taze emekli baba size 'Oğlum/Kızım bana bir façe açalım.' derse sıçtınız. Uğraşmak, laf anlatmak açısından demiyoruz bunu. Baba ilk başta askerlik arkadaşlarını arar. Sonra büyük harflerle yorum yapmaya, en son da kaç yıl arkadaşlık yaptığı kişilerle siyaset yüzünden arayı bozar.

9. Yıllarca bok attığı öğlen kuşağı TV programlarının müdavimi olur.

Üstüne bir de yorum yapar.

10. Hiçbir şey bulamazsa yemeklerin hazırlanışına sarar.

10. Hiçbir şey bulamazsa yemeklerin hazırlanışına sarar.

Yıllarca aç olduğu sırada önüne ne koysan yiyen adam Vedat Milor'a döner.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Her zaman kafasının bir yerinde yeni işlere girmek vardır.

12. Alışveriş canavarı olur.

Çalışırken 'Ne lazımsa alıp çıkarım.' felsefesini benimseyen baba alışveriş kurdu olur çıkar. İndirimden aldığı ev aletlerini, ıvır zıvırı ne kadar ucuza aldığıyla övünür. Seçtiği meyve, sebzenin ne kadar taze, ne kadar harika olduğunu anlata anlata bitiremez.

13. Garip huylar edinir.

Gazete küpürü toplamak, gün aşırı evdeki tüm ayakkabıları boyamak, evdeki her şeyi jelatinlemek, internette düzenli olarak alakalı alakasız her haberin altına büyük harflerle yorum yazmak ve en son SAYGILAR deyip isim soyisim eklemek...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
106
94
11
9
7
7
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KOVALA NEJDET

babam sudoku çözüp evlendirme programlarını izlemeye başladığı an ayrı eve çıkmaya karar vermiştim ve bu kararımdan asla pişman olmadım -.- dsdsdsd

Ahunaz

hele o evlilik program yokmu:DD asker adamı bozdu beee. eve bi giriyom anlatmaya başlıyo şu şununla kırıştıriyo, şu şuna sarktı. bak şu kız orospu:DDDD görüş... Devamını Gör

Merve merve

anaa valla şuan bizim durum bu ev tadilatta yeni araba alındı alınan yeni arabayla yeni işlere girildi ticaret yapcakmış :D annem evim düzeliyo diye seviniyo... Devamını Gör

Sxer

Babanın hiç bilinmeyen yönlerinin keşfedilmesi en stress verici noktadır.