Görüş Bildir
Haberler
10 İlginç ve Bir O Kadar da Komik Sigorta Hikayeleri

10 İlginç ve Bir O Kadar da Komik Sigorta Hikayeleri

Okan Sümer
23.12.2020 - 12:09 Son Güncelleme: 25.12.2020 - 14:54

Sigorta ve kasko gibi kavramlar ilk başta kulağa çok ciddi geliyor değil mi? Ancak uygulamaya bakıldığında çok enteresan olaylara da gebe bir sektör olduğu görülebiliyor. Sigorta sektöründe gerçekten yaşanmış olan pek çok komik ve ilginç olaylar mevcut. Bilindiği üzere genellikle kişiler sahip oldukları eşyalar için sigorta güvencesine başvururlar. Bunlar da genellikle ev, araba gibi yüksek maliyetli varlıklardır. Fakat bunlar dışında çok enteresan konularda da insanların sigorta şirketlerinin kapısını çaldığı görülüyor. Sigorta sektöründe yaşanan en ilginç ve bir o kadar da komik 10 sigorta hikayesine beraber göz atmaya hazır mısınız?

1. Kurşunsuz 95 oktan kepek önleyici

Düzenli aralıklarla duş alan ve vücut temizliğine önem veren herkes, bir şampuanın ne işe yaradığını ve ne için kullanıldığını iyi bilir. Temizlik için üretilen bu ürünlerin bir arabaya doldurulmayacağına küçük yaştakiler bile akıl erdirebilir. Fakat Kuzey İrlanda’da bir sigortalının başından geçen olaylar oldukça ilginç sonuçlar doğurdu. 

Kuzey İrlanda merkezli sigorta şirketine göre, bir kadın müşteri, aracının yakıt deposuna yanlışlıkla bir şişe şampuan döktü. Aracının hareket etmediğini fark eden kadın tedarikçisinden hak talebinde bulunmak zorunda kalınca sigorta şirketinin kapısını çaldı. Sigorta şirketinin incelemesinde otomobilin yakıt deposundan kepek önleyici özellikte şampuan çıktı. Neyse ki zamanında yaptığı trafik sigortası sorgulama hatasını telafi etti.

2. Takma dişler için sigorta

Sigortacılık sektöründe doğru ve ideal sigortayı yaptırmanın diş çekmek gibi olduğu söylenir. Popüler sigorta karşılaştırma sitesinde yer alan habere göre bir müşteri, sigorta talebini bu kuralın tersini uygulayarak yaptırmak istedi. Müşteri, gemiyle seyahatine başlamadan önce standart sigorta poliçeleri arasında olan kayıp bagaj sigortası da yaptırdı.

Sigortasının rahatlığıyla gemi yolculuğuna çıkan bu kişiyi yol tuttu. Geminin yan tarafına kusan yolcunun bu sırada takma dişleri de denize düştü. Dalgaların arasında kayıp giden takma dişi için sigorta şirketine talepte bulunan bu yolcunun şansı yaver gitti. Kayıp bagaj sigortası kapsamına alınan yolcunun denize düşen takma dişleri, sigorta şirketi tarafından karşılandı.

3. Betonla kaplı otomobiller

3. Betonla kaplı otomobiller

Dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden birisi 2019 yılında çok enteresan bazı garip sigorta talepleri aldı. Ancak bunlardan biri gerçekten ilginç olmasıyla dikkat çekiyor. İnşaatlarda kullanılan hazır beton taşıyan mikser kamyonları hepiniz görmüşsünüzdür. Sigorta talebinin konusu işte bu kamyonda yaşanan bir aksilikten kaynaklanıyor. İnşaat yerine ulaşmak için harekete geçen çimento dolu kamyonda yaşanan bir aksilik sonucu, yol kenarındaki araçları çimentoyla kapladı.

Sigortacı, beton karıştırıcı kamyonda yaşanan bir aksilikten dolayı, park halinde olan 69 aracın çimento ile kaplandığını söyledi. Bu talebin sigorta şirketi tarafından kasko değer listesi içinde karşılanıp karşılanmadığı bilinmiyor, ancak söz konusu aksiliğin araç sahiplerinin hoşuna gitmediğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

4. Tesisat işini Super Mario'ya bırakın

Ev sahipleri, kazan onarım işlerinde kendi başlarına düzeltme girişiminde bulunabilirler. Fakat sigorta talebine başvurmadan önce tesisat işini her zaman işin profesyonellerine bırakmakta fayda vardır. Sigorta şirketine göre, bir adam amatör bir sıhhi tesisat işine girişti. Evinde arızalanan su kazanını kendi başına onarmak için kolları sıvayan adam hiç beklemediği bir sonla karşılaştı.

Su kazanını onarırken basıncın birikmesi sonucu, kazanın evden dışarı fırlayıp park halindeki araçlara zarar verecek şekilde patlamasına neden oldu. Hem evinde hem de kapının önündeki park halinde olan araçlarda ciddi zarara sebep olan adam buna karşılık sigorta şirketinin kapısını çalmayı da ihmal etmedi. Adam sigorta şirketine talepte bulunurken ortaya çıkan zarara neyin neden olduğunun farkında değildi.

5. Çiftçinin İlginç Sigorta Talebi

İngiltere’de, Devon'dan bir çiftçinin başından geçenler oldukça ilginç. Adam sahip olduğu ineklerden birinin doğum sürecinde yardımcı oluyordu. Habere göre doğum sırasındaki karışıklıkta adam telefonunu ineğin içinde bıraktı. Anlaşmalı olduğu sigorta şirketinden kaybını talep etmek için başvuruda bulundu.

6. Çöp kutusunda havai fişek

Muhtemelen daha önce çevrenizdeki çöp kutularının üzerinde havai fişek atılmamasını söyleyen bir uyarı görmemişsinizdir. Fakat bu sigorta talebinden sonra belki de böyle bir uyarı asılması akıllıca olur. Özel bir sigorta firması, çöp kutusuna amaçsızca bırakılan bir havai fişek yüzünden yakındaki bir mobilya mağazasına yayılan yangın çıkması sonucu hak talebinde bulundu. Havai fişeğin neden olduğu yangında koca mobilya mağazası içindeki tüm mobilyalar kısa sürede küle döndü. Şirketin hak talebinde bulunmasının ardından çöplere havai fişek bırakmamaya özen göstermeniz akıllıca olur.

7. Önce soydu sonra dava açtı

Hukuk sistemi ile sigortacılığın kesiştiği noktalarda da çok ilginç olaylar yaşanabiliyor. Bir hırsızlık olayından sonra açılan dava da bunun en güzel örneklerinden biri olarak görülüyor. İngiltere’de yaşanan hırsızlık olayında, söz konusu hırsız uzaktaki bir yere tatile giden çiftin evini soydu. Hırsız topladığı para ve değerli eşyalarla evden çıkmaya çalışırken arızalı garaj kapıları yüzünden engellenip garajda mahsur kaldı.

Tam bir hafta boyunca elindeki çalıntı eşya ve paralarla araba garajında kilitli kalan hırsız, garajda bulduğu köpek maması ve gazlı içeceklerle hayatta kaldı. Bir haftalık tatilinden dönen çift evlerine geldiğinde garaj kapısını açınca hırsız özgürlüğüne kavuştu ve oradan kaçtı. Ancak soyulan çift, hırsızla bir kez daha karşılaşacaktı. Çünkü 1 hafta boyunca garajda mahsur kalan hırsız yaşadığı bu manevi ıstırap için çifte karşı sigorta davası açtı ve 1 milyon dolar kazandı.

8. Kaportadaki deve izleri

Araç sigortalarının çoğu zaman trafik kazalarında veya park halindeki araca gelen zararlarda devreye girdiği bilinir. Ancak Avustralya’da işler farklı şekilde sonuçlanabiliyor. Avustralya'da tatil yaparken bir adam, arabasının kapısının vahşi bir deve tarafından tekmelenmesinden sonra trafik sigortası şirketine başvurdu. Tatili sırasında deve saldırısına uğrayıp aracı zarar gören adam, sigorta şirketiyle davalık oldu. Neyse ki adamın bu talebini uydurmadığını kanıtlayan video kaydı bulunuyordu. Avustralya tatili kabusa dönen adam bu iddiasını onaylayabildiği için sigorta şirketinden zararını karşılamayı başardı.

9. Matematik eğitimi şart

Sigorta şirketine ilginç başvurularda bulunan kişilerin planları bazen hesapladıkları gibi olmuyor. Evdeki hesabı çarşıya uyduramayan sigortalılar, çoğu zaman komik durumlara düşebiliyor. Buna bir örnek Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşandı. Bu komik olayda sigortalı, teknesinin kapalı garajdan çalındığına ve zararının karşılanması için sigorta şirketine dava açtı. Ama bu davadaki sorun çok kısa sürede ortaya çıktı.

Adamın çalındığını iddia ettiği teknenin boyutları ile garajın boyutları arasında problem vardı. Çalındığı öne sürülen teknenin uzunluğu 30 metreydi. Adamın garajının ise 24 metre uzunlukta olduğu tespit edildi. Adam bu iddiasıyla, zararının karşılanmasını beklerken para cezası ödemek zorunda kaldı.

10. Umduğunu bulamayan yolcu

Yepyeni bir kayak satın alan kadın, bu kayaklarla Alp’ler seyahat etti. Yolculuğunun sonunda vardığında yerde neredeyse hiç kar olmadığını gören kadın, seyahat sigortasından zarar karşılama talebinde bulundu. Kadının bu talebinin seyahat sigortası yapan şirket tarafından ne şekilde yanıtlandığı bilinmiyor ancak talep bir hayli ilginç.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
8
6
4
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yuuki

hirsiza neden tezminat dusub ki anlamadim ki cift mi diyil gel evmi soy diye yeqin bu sozu boyle olaylar ucun deyibler ogru ele bagirdiki dogrunun bagri cat... Devamını Gör