UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Fransız ekibi Lyon'u mağlup ederek adını lig aşamasına yazdıran Fenerbahçe, tarihi zaferle birlikte büyük bir geliri de kasasına koydu.
Lyon ile Fenerbahçe arasında oynanan maçın ardından sahada iki takım oyuncuları arasında gerginlik çıktı. Lyon oyuncuları ve taraftarları, Fenerbahçeli Guendouzi'ye tepki gösterdi saldırmaya çalıştı. Guendouzi, soyunma odasına giderken bir kişi tünel girişinde uçan tekme ile Fransız futbolcunun üzerine atlayınca soyunma odası koridorları da savaş alanına döndü.
Play-off maçlarının tamamlanmasının ardından Şampiyonlar Ligi’nde lig aşamasında ülkemizi temsil edecek olan Fenerbahçe ve Galatasaray’ın muhtemel rakipleri belli oldu. Bugün saat 19.00’da gerçekleştirilecek kura çekimine iki temsilcimiz de 3. torbadan dahil olacak.
Fenerbahçe, play-off turunda Lyon’u saf dışı bırakarak Galatasaray ile birlikte ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde temsil etmeye hak kazandı. Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne kalmasının ardından şimdi en çok merak edilen konu Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki rakiplerinin kimler olacağı. Fenerbahçe’nin rakipleri kim? Galatasaray’ın rakipleri kim? Şampiyonlar Ligi kura çekimi ne zaman? Şampiyonlar Ligi kura çekimi hangi kanalda?
UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında Fenerbahçe, deplasmanda Fransız ekibi Lyon’u 2-1'lik skorla yenerek 17 yıl sonra Şampiyonlar Ligi’ne katılmaya hak kazandı. Galatasaray ile birlikte ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek olan Fenerbahçe’nin rakipleri 27 Ağustos Perşembe günü yapılacak kura çekiminde belli olacak.
Fenerbahçe'nin Lyon ile karşılaştığı Şampiyonlar Ligi play-off rövanş maçı öncesinde Matteo Guendouzi ile Lyon taraftarları arasında gerilim yaşandı. Fransız futbolcu, kendisine yönelik küfürlü tezahüratlara orta parmakla karşılık verdi.
Profesyonelliğe Geçiş Ligi'ne veda ederek zor günlerden geçen Aydınspor'da taraftarlar, yönetim krizine çözüm bulmak amacıyla profesyonel iş ağı LinkedIn üzerinden eşine rastlanmamış bir 'kulüp başkanı' ilanı yayınladı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig ve 1. Lig kulüplerinin A takım listesine kaydedemedikleri futbolcularını Türkiye Kupası’nda oynatabilmesine yönelik geçici düzenleme yaptı.
Azerbaycan temsilcisi Sabah, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında Hapoel Beer Sheva'yı uzatma sonunda 5-2 mağlup ederek dikkat çekici bir geri dönüşe imza attı.
Süper Lig'de dün oynanan Kocaelispor - Amedspor maçına 'sarı poşet' gündemi damga vurmuştu. Kocaelispor taraftarlarının bulunduğu tribünlerde sarı poşet sallanmıştı. Olayla ilgili harekete geçildiği ve soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Kocaelispor - Amedspor maçındaki 5 şüpheli hakkında gözaltı talimatı verildi.
İspanyol devi Barcelona'nın, altyapı kampı için adres olarak resmen 'Kuzey Kıbrıs'ı işaret etmesi adada diplomatik ve sportif bir krize yol açtı. İptal için UEFA ve İspanya hükümeti nezdinde harekete geçen Güney Kıbrıs cephesi, dev organizasyonu durdurmanın yollarını arıyor.
Fransa'nın güney sahillerindeki Nice şehrinin takımı olan OGC Nice, Ligue 1'in köklü kulüplerinden biri olarak biliniyor. Kulüp geçmişte şampiyonluk da yaşamış olsa da son yıllarda daha çok üst sıralarda mücadele eden, zaman zaman Avrupa kupalarına katılan istikrarlı bir takım kimliğiyle öne çıkıyor. Bu köklü kulübün adı ilginç bir haberle gündeme geldi. Yağız Sabuncuoğlu, 343 YouTube kanalında Nice'e bir Türk iş adamının ilgisi olduğunu açıkladı.
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında Fransa temsilcisi Lyon’a konuk olacak. İlk karşılaşmadan 1-1’lik beraberlikle ayrılan sarı-lacivertlilerde Kerem Aktürkoğlu, FIFA protokolü nedeniyle bu mücadelede forma giyemeyecek.
Liverpool FC, dünyaca ünlü koçluk programını ilk kez Türkiye'deki genç futbolculara taşıyor. LFC International Academy Turkiye adıyla hayata geçirilen akademi, 5-16 yaş arasındaki oyunculara yıl boyu süren bir gelişim programı sunacak.Liverpool FC, dünya çapında tanınan koçluk programını ilk kez bölgedeki genç futbolculara taşıyarak LFC International Academy Turkiye'yi hayata geçirdiğini duyurdu.
Juventus forması giyen milli futbolcu Kenan Yıldız’ın sol ayağında kırık meydana geldiği iddia edildi. İtalyan basınında yer alan haberlere göre 21 yaşındaki oyuncunun sakatlığı nedeniyle en az 2 ay sahalardan uzak kalabileceği, bazı kaynaklarda ise bu sürenin 3 aya kadar çıkabileceği belirtildi. Yıldız için ameliyat seçeneğinin de değerlendirildiği öne sürüldü.
2026-2027 sezonunda Trendyol Süper Lig ekiplerinin kombine fiyatları belli oldu. Taraftarların sezon boyunca takımlarını tribünden takip edebilmek için ödeyeceği ücretler kulüplere göre önemli farklılık gösterdi.Yeni sezonda en yüksek kombine fiyatı 275 bin liraya ulaşırken, en uygun seçenek ise 3 bin liradan satışa sunuldu. Böylece Süper Lig’de kombine fiyatları arasındaki makas dikkat çekici seviyeye çıktı.
Arjantin ile İngiltere arasında oynanan 1986 Dünya Kupası çeyrek finalinde Diego Maradona, topu eliyle kaleye göndererek gol attı ve hakemin bu müdahaleyi fark etmemesi üzerine gol geçerli sayıldı. Maçın ardından 'Tanrı'nın Eli' olarak anılan bu pozisyon, futbol tarihinin en tartışmalı anlarından biri olarak hafızalara kazındı.Arjantinli efsane futbolcu Diego Maradona'nın 1986 Dünya Kupası'nda ünlü 'Tanrı'nın Eli' golünü attığı top, açık artırmada 2,5 milyon sterline satıldı.
Süper Lig, alışık olduğumuz şekilde başladı. Her sezon olduğu gibi GS ve FB’nin ilk maçlarında puan kazanmaları, rakip olabilecek takımlara ise puan kaybettirilmesi gerekiyor. Zaten dördüncü haftadan sonra puan farkı açılıyor ve lig sonuna kadar bu durum devam ediyor. Fikstür bile bu amaca hizmet edecek şekilde düzenleniyor. Bakın, Galatasaray’ın son sezonlarda oynadığı ilk üç rakibinden en az ikisi mutlaka lige yeni çıkmış takımlar oluyor. Biz gelelim sorularımıza:
Ted Lasso, Amerikalı bir Amerikan futbolu koçunun, hiç deneyimi olmadığı halde İngiltere'de zayıf durumdaki bir Premier Lig takımını çalıştırmak üzere işe alınmasını anlatıyor. Dizi, Lasso'nun davranışlarıyla önce alaycı futbolcuları ve şüpheci basını, sonra da izleyicileri kendine kazandırmasını konu ediyor. Böyle bir teknik direktör deneyimi şu an Boluspor'da yaşanıyor. Bolu'ya gelen Amerikalı teknik direktör Daniel Farrar'ın futbolcu tercihleri ve saha sonuçları akıllara Ted Lasso'yu getiriyor. Bir sosyal medya hesabı da bu ilginç benzerliği gözler önüne seren kısa bir video paylaştı. Kaynak - @anecdeto.press