Görüş Bildir
2010 Yılında Iphone 4 Yerine Apple Hissesi Alsak Bugün Kaç Tane Iphone 15 Alırdık?
Apple Iphone çok taze 15 ve 15 Pro modellerini tanıttı. Fiyatlar, Türkiye'den bakınca her zamanki gibi vergileriyle birlikte kendimizi daha zengin hissetmemize neden oluyor. Yatırım mantığı son yıllarda çok daha fazla tabana yayılınca biz de merak ettik ve 2010 yılında tanıtılan Iphone 4 modeli yerine Apple hissesi alsaydık şimdi Iphone 15'i alabilir miydik diye hesapladık. Buyurun birlikte bakalım.
Yatırımcılar Yılbaşından Bu Yana Halka Arzlardan Ne Kadar Kazanç Sağladı?
Yılbaşından bu yana dünyada da halka arz trendi sürüyor. Türkiye'de o kadar günden oldu ki sanıyoruz sadece bizde halka arz var oysa Türkiye'de yılbaşından bu yana 34 halka arz olurken, ki devamı geliyor, ABD'de 100'ün üzerindeydi. Ancak kazançlar o kadar yüksek oldu ki kulaktan kulağa yayılan yatırım tavsiyeleri(!) duyan geldi durumuna dönüştü. Bakalım bu kârlar gerçek mi?
Reklam
Reklam
Halka Arzlarda 3 Tavan Görünce Zengin Olan Borsa'daki Taze Hisse Yatırımcılarının Goygoyları
Her hafta 2-3 halka arzla 'zenginlik' simülasyonuna dahil olan taze Borsa İstanbul yatırımcılarının 'trader'lık serüveninde sosyal medyada timeline şenlendiren goygoylar bu hafta da hız kesmedi. SPK'nın bültenlerine bakıldığında uzun bir süre daha halka arzlar gündemde düşmeyecek gibi görünüyor. O halde sizler için derlediğimiz halka arz seferberliğine buyurun, yalnız tavan garantisi veremiyoruz ama taban da olmaz YTD (yatırım tavsiyesi değildir).👇
Reklam
Halka Arzlara Yoğun İlgi Tedirgin Etti: Halka Arz Listesi Nasıl Yorumlandı?
Halka arzlar herkesin dilinde. Bu kadar yaygın olması bir yandan umut vaat ederken, diğer yandan ekonomi ve finansal piyasalar açısından sorun göstergesi anlamına geliyor. Halka arzlara katılan geniş bir kitle bulunuyor. Bu konuda finansal okuryazarlığı düşük olan kesimlerin kazanç kapısı olarak gördükleri halka arzların her daim tavan tavan gitmeyeceğini düşünenler ya da şirketlerin bu arzlar sonrası alacağı haller de tartışma yarattı.
Reklam
Reklam
Halka Arzlarda Katılımcı Sayıları Dikkat Çekiyor
etiket
Halka arzlara talep artarak sürerken, giderek rekor kıran yatırımcı sayıları oluşuyor. Son halka arzda ülke nüfusunun yüzde 5'ine yakın oranda yatırımcının talep oluşturduğu görüldü. Bu durum uzmanları tedirgin ederken, son 10 halka arzlardaki yatırımcı sayılarına gelin birlikte bakalım.
Gıpta Halka Arzı Ne Zaman? Gıpta Ofis Kırtasiye Kime Ait ve Ne Zaman Kuruldu?
Halka arzı onaylanan Gıpta Ofis Kırtasiye borsa yatırımcılarının radarına takıldı. Gıpta halka arz payları ne kadar? Hangi bankadan alınır? Merak konusu oldu. Borsa yatırımcıları, Gıpta'nın halka arz büyüklüğü, pay miktarı, yönetim kurulu üyeleri, hisse kodu, mevcut sermayesi ve kuruluş sürecini araştırıyor. İşte Gıpta hakkında merak edilenler; Gıpta hisseleri hangi banka ya da yatırım kurumundan ve nasıl alınır? İşte detaylar.
Ebebek Halka Arzı Müşteri Kitlesinin Bebek Bezine Harcadığı Paralardan Sonra Patronluk Hırsını Coşturdu
Halka arzların birbirini izlediği şu günlerde artık ülkede milyonlarca trader olduğundan herkes aldığı hissenin peşine düşüyor. Ülkede yaygın mağaza zinciri ve doğum oranlarındaki yükseklikle sosyal medyada çok ilgi gören halka arzlar da oldu. Bebeği olanların ilk yıllarda bezinden mamasına, zıbınından arabasına bir servet yatırdığı Ebebek'in halka arzı goygoycuları coşturdu.
Tarkim Halka Arzı Ne Zaman? Tarkim Kime Ait ve Ne Zaman Kuruldu?
Halka arzı onaylanan Tarkim Bitki Koruma San. ve Tic. A.Ş. borsa yatırımcılarının radarına takıldı. Tarkim halka arz payları ne kadar? Hangi bankadan alınır? Merak konusu oldu. Borsa yatırımcıları, Tarkim'in halka arz büyüklüğü, pay miktarı, yönetim kurulu üyeleri, hisse kodu, mevcut sermayesi ve kuruluş sürecini araştırıyor. İşte Tarkim hakkında merak edilenler; Tarkim hisseleri hangi banka ya da yatırım kurumundan ve nasıl alınır? İşte detaylar.
Reklam