Görüş Bildir
Haberler
Karanlıkta Yalnızken İzlemenin Yürek İstediği Tüyler Ürpertici 32 Film (+18)

etiket Karanlıkta Yalnızken İzlemenin Yürek İstediği Tüyler Ürpertici 32 Film (+18)

EC was here.
29.08.2014 - 19:07 Son Güncelleme: 30.08.2014 - 22:17

1. Şeytanın Ölüsü (1981) / The Evil Dead

http://www.imdb.com/title/tt0083907/

Baş kahraman Ash, sevgilisi Linda ile birlikte, yanlarına başka bir çift (Scotty ve Shelly) ve arkadaşları Cheryl'i alarak, Tennessee ormanındaki bir kulübeye haftasonu tatillerini geçirmeye giderler. Kulübenin mahzeninde ölülerin kitabı Necronomicon'u (Book of the Dead) ve bir ses bandı bulurlar. Kitaptaki büyülü sözleri içeren bu ses bandını çaldıklarında farkında olmadan intikam isteyen eski iblisleri uyandırırlar. Bir süre sonra içlerinden bazıları iblislerin etkisi altına gireceklerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Diğerleri (2001) / The Others

http://www.imdb.com/title/tt0230600/

İkinci Dünya Savaşı sonrası New Jersey... Kocasını savaşta kaybetmiş olan Grace, güneş ışığına hassasiyeti olan iki çocuğuyla birlikte büyük bir konakta yaşamaktadır. 

Perdelerin hep sımsıkı kapalı tutulduğu eve üç kişi uğrar: İhtiyar bir kadın, ihtiyar bir adam, bir de dilsiz genç kız. 

Evi çekip çevirecek yardımcılar aramakta olan Grace bu kişilere iş verir; onları çocuklarının sağlık durumu konusunda uyarır. Öte yandan, Grace'in kızı Anne, Victor adlı bir çocuğun kendileriyle birlikte evde yaşadığına inanmaktadır. 

Evin çevresini kaplayan yoğun sis yüzünden kasabayla irtibatları kesildiği sırada Grace, kızının anlattığı hikayelerin doğru olabileceği yolunda kanıtlarla karşılaşır. İşte bu noktada eve yardımcı olarak aldığı insanlardan da şüphelenmeye başlar.

3. Şeytan (1973) / The Exorcist

http://www.imdb.com/title/tt0070047/

Chris MacNeil , 12 yaşındaki kızı Regan ile Georgetown'daki evlerinde yaşamaktadır. Kocasından ayrılmış olan Chris , kızı Regan'ın doğumgünü için bir parti planlar. Chris , Regan'ın doğumgünü sırasında dengesiz davranışlar sergilemesi üzerine kızının bir hastalığa yakalanmış olabileceğini düşünür. Regan , bir çok doktora gösterilir ve bir çok kez tedavi edilmeye çalışılır. Ama zaten kesin bir teşhis koyamayan doktorlar Regan'ı tedavi edemezler. Bu zamanda küçük kızın şeytanca hareketleri günden güne artmaktadır. Regan'ı tedavi edemeyen doktorlar son çare olarak Chris'e şeytan çıkarma işlemini uygulayabilecek bir rahip bulmalarını tavsiye ederler. Chris , dindar olmamasına rağmen , arkadaşı Burke Dennings'in boynu kırılarak kızının odasının camından atılması üzerine korkuları artar ve peder Damien Karras'tan yardım ister.

4. Kara Büyü (2009) / Drag Me to Hell

http://www.imdb.com/title/tt1127180/

Christine Brown (Alison Lohman), Los Angeles’ta yaşayan bir ev kredisi uzmanıdır. Mesleğinde hırslı ve tutkuludur. Clay Dalton (Justin Long) adında yakışıklı bir erkek arkadaşı vardır. Hayatında herşey tam istediği gibidir. Ta ki, esrarengiz görünümlü Bayan Ganush’un (Lorna Raver) aldığı konut kredisinin vadesinin uzatılması talebiyle bankaya gelişine kadar…

Christine bu noktada kararsız kalır. İçgüdülerinin sesini dinleyip yaşlı kadına istediği süreyi vermeli midir? Yoksa patronu Bay Jacks’ı (David Paymer) etkilemek için süre uzatma talebini reddetmeli midir? İkincisini seçerse ikramiyesini alacaktır. Christine ikincisini seçer; borcuna karşılık evden tahliye edilmesi için gerekli talimatı vererek Bayan Ganush’u zor durumda bırakır.

İntikam hırsına kapılan yaşlı kadın Christine’ye Lamia adıyla bilinen çok güçlü bir büyü yapar. Artık Christine’in hayatı cehenneme dönüşmüştür. Şeytani güçlerin saldırıları ve karamsar erkek arkadaşı tarafından yanlış anlaşılması üzerine ruhunu ebedi lanetten kurtarmak amacıyla Rham Jas (Dileep Rao) adlı bir kahinin yardımına başvurur. Hayatı kabusa dönen Christine’in normal hayatına dönmesi için kahin büyüyü tersine çevirecek çılgınca bir süreç başlatır.

Şeytani güçler giderek yaklaştıkça Christine karar vermek zorunda kalır, lanetten kurtulmak için ne kadar ileri gidecektir?

5. 4. Tür (2009) / The Fourth Kind

http://www.imdb.com/title/tt1220198/

Alaska'nın Nome bölgesinde 1960'lı yıllardan bu yana insanlar hiçbir iz bırakmadan kaybolmaktadır. Daha önce FBI ajanları bu bölgede araştırma yapmışsa da, insanalrın nasıl kaybolduğu gizemi çözülememiştir.

6. Altıncı His (1999) / The Sixth Sense

http://www.imdb.com/title/tt0167404/

Sekiz yaşında bir çocuk olan Cole Sear karanlık güçlerin etkisi altındadır. Zaman zaman hayaletler tarafından ziyaret edilen bu çocuk, gölgelerin arasından ortaya çıkıveren hayaletlerle kendi iradesi dışında bağlantılar kurmakta ve bu durumdan çok korkmaktadır. Kendisinde normal ötesi bir takım güçlerin var olduğunun farkına varan küçük çocuk bunların sebebini anlayamadığı gibi çektiği acıları da çocuk psikoloğu Malcolm Crowe'un dışında hiç kimseye anlatamamaktadır. Ancak küçük hastasındaki doğaüstü yeteneklerin gerisindeki esrar perdesini aralamaya çalışan psikoloğun çalışmaları ilerledikçe her ikisinde de bir takım korkutucu ve açıklanamaz gelişmeler başlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Şey (1982) / The Thing

http://www.imdb.com/title/tt0084787/

Kuzey Kutbu'ndayız. Norveçli 2 araştırmacı, tuhaf bir şekilde bir Haski kurdunu çılgınca avlamaya çalışırken Amerikalıların üssüne kadar gelir ve ölürler. Kurt kampa sığınır. Pilot MacReady ve doktor Copper durumu araştırmak için helikopterle Norveçlilerin kampına giderler. 

Açıklanamayan olayların izini taşıyan kamp yerle bir olmuştur. Etrafta ölüler ve donmuş bir buz blokun içinde tuhaf bir nesne vardır. MacReady ve Copper kendi üslerine döndüklerinde dehşet başlar. Masum kurt köpeği, öldürdüğü herkesin şekline bürünebilen 'şey'e dönüşmüştür.

1951 tarihli Howard Hawks filminin John Carpenter imzalı bu tekrar yapımı, John W. Campbell Jr.'ın esin kaynağı olan öyküsü Who Goes There?'e daha sadık bir uyarlama. Carpenter New York'tan Kaçış yıldızı Kurt Russell'a bir kez daha şans vererek ne kadar yerinde bir seçim yaptığını kanıtlıyor. İlk vizyona girdiği sırada gişede çuvallayan gerilim dolu film, giderek kültleşerek hakettiği kült mertebesine kısa sürede ulaştı ve yeni bir bilim kurgu / fantastik janrının da öncülüğünü yaptı.

8. 30 Gün Gece (2007) / 30 Days of Night

http://www.imdb.com/title/tt0389722/

Alaska'nın ücra bir köşesindeki Barrow kasabası her kış, 30 gün boyunca, zifiri karanlığa gömülür. Çoğu kasaba sakini güneye yöneldiği için hüzünlü bir dönemdir bu. Bu kış, ortaya gizemli bir grup çıkar: Bu grup, kasabada kalan insanlarla beslenmek için son bulmayan bu karanlıktan faydalanmayı beklemektedir. Columbia Pictures'ın '30 Days of Night/30 Gün Gece' filminde, Barrow Şerifi Eben (Josh Hartnett), ayrı yaşadığı karısı Stella (Melissa George), ve sayıca gitgide azalan hayatta kalanlar grubu tekrar gün ışığına kavuşana dek ayakta kalmak için ellerinden gelen her şeyi yapmak zorundadırlar.

9. Halka (2002) / The Ring

http://www.imdb.com/title/tt0298130/

Karanlık imgelerle dolu bir video-kaset. Video-kasedi izleyenler 7 gün içinde gizemli bir şekilde ölüyorlar. Gazeteci Rachel Keller da dört gencin ölmesi üzerine olayı araştırmaya karar veriyor ve kaseti bizzat izliyor. Bu deneyimin ardından kendisiyle birlikte oğlunun da hayatı tehlikeye giren ve arkadaşı Noah'ın yardımını isteyen Keller'a olayı çözmek için sadece 7 gün kalıyor.

10. Şeytan Çarpması (2005) / The Exorcism of Emily Rose

http://www.imdb.com/title/tt0404032/

Emily Rose (JENNIFER CARPENTER) üniversiteye gitmek için kırsal bölgedeki güvenli evinden ayrıldığında, kendisini nelerin beklediği hakkında sahip değildir. Bir gece yurtta yalnızken, tüyler ürpertici bir 'halüsinasyon' (sanrı) görür ve kendinden geçer. Geçirdiği bu krizler daha sık ve ciddi bir hâl almaya başlayınca, koyu bir Katolik olan Emily, kilisesinin rahibi Peder Richard Moore'un kendisine şeytan çıkarma ayini uygulamasını ister. Genç kız bu dehşet verici şeytan çıkarma ayini sırasında ölünce, rahip ihmal sonucu ölüme sebebiyet vermek suçuyla yargılanır.

11. Garez (2004) / The Grudge

http://www.imdb.com/title/tt0391198/

Karen Japonya'da sosyal görev eğitimi alan, bir değişim programı öğrencisidir. Ve her şeyden habersiz bir şekilde o gün işe gelmeyen bir hemşirenin yerine çalışır. Söz konusu eve girdiğinde, yaşlı bir kadın olan Emma nin karmakarışık bir hale gelmiş evde donakalmış olarak oturduğunu fark eder.Yaralanmış ve paniğe kapılmış kadının yanına doğru yaklaşırken, üst kattan tuhaf sesler duyar. Ne olduğunu araştırdığında, hayal bile edemeyeceği kadar korkutucu doğa üstü bir kabusla karşılaşır.Bu evin içinde yıllar önce doğan korkunç bir uğursuzluk, evin içindeki terör zincirinin nedenidir. Daha fazla insan öldükçe, Karen bu dehşet döngüsünün içine çekiliyor ve intikamcı lanetin sırrını öğreniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Musallat (2007)

12. Musallat (2007)

http://www.imdb.com/title/tt1077091/

Suat ve Nurcan aynı köyde büyümüş ve birbirlerini çok sevmiş iki gençtir. Güzelliği ile hemen fark edilen Nurcan, yakışıklı Suat'la beraber herkesin her zaman gıpta ettiği bir çift olmuştur. Bulundukları köyde büyük bir mutluluk ve huzur içinde yaşayan Suat ve Nurcan evililik kararı aldığında ise bu aşka başka bir alemden bir varlık musallat olur. Kendilerini ve çevrelerini etkileyen olaylar hiçbir açıklaması olmayacak şekilde gelişir.

13. 28 Gün Sonra (2002) / 28 Days Later

http://www.imdb.com/title/tt0289043/

İngilterede bulunan bir araştırma laboratuvarından yayılan ve kan yoluyla bulaşıp etkisini saniyeler içinde gösteren bir virüs ülkeyi tehdit etmeye başlar. Bunun için mücadele eden insanlar virüsle birlikte hastalığın etkisi altına giren insanlarla da mücadele etmek zorunda kalırlar.

Askerlerin yönetimindeki bir sığınağa ulaştıktan sonra ise hiç ummadıkları sorunlarla karşılaşmaya başlarlar.

Danny Boyle’un Kumsal (The Beach) filminin uyarlandığı romanın yazarı olarak bildiğimiz Alex Garland, yeni filmin senaryosunu yazmış. Kıyamet sonrası bir atmosferde geçen film, kimileri tarafından son yıllarda İngiltere’den gelen en iyi korku filmi olarak kabul ediliyor. Özellikle dijital kamerayla yaratılan atmosferi ile dikkat çeken yapımı kaçırmamakta fayda var.

14. Öldüren Sis (2007) / The Mist

http://www.imdb.com/title/tt0884328/

Kasabaya sanki başka bir dünyadan gelmiş izlenimi veren tuhaf bir sis tabakasının çökmesi üzerine korku ve panik içinde süpermarkete sığınan kasaba halkı arasında David Drayton ve küçük oğlu Billy de vardır.

Koyu ve kalın sis tabakasının içinde esrarengiz bazı yaratıkların pusuya yatmışçasına gizlendiğini ilk fark eden David olmuştur. Bu dünyaya ait olmayan öldürücü, korkutucu yaratıklardır bunlar… Kurtuluş ise marketteki herkesin hep birlikte hareket etmesine bağlıdır. Ancak insan doğası hesaba katılınca hep birlikte hareket edebilmeleri mümkün müdür?

Markete sığınan kasaba halkının korkuya kapılarak paniklemesi üzerine mantık devre dışı kalırken David kendisini en çok neyin korkuttuğunu merak etmeye başlamıştır: Sisin içinde pusuya yatmış canavarlar mı, yoksa marketin içindeki, daha düne kadar arkadaşı, komşusu bildiği insanların sergilediği tutarsız davranışlar mı?

15. Ruhlar Bölgesi (2010) / Insidious

http://www.imdb.com/title/tt1591095/

Josh (Patrick Wilson) ve Renai (Rose Byrne) üç çocuklarıyla beraber eski bir eve taşınmış ve mutlu bir aile yaşamı sürdürmektedirler. Kaza sonucu küçük çocukları komaya girene kadar.. Ancak bundan sonra olaylar başlar.. John ve Renai oğullarını açıklanamayan esrarengiz ve doğaüstü olaylardan, 'öteki'nden kurtarmak zorundadır..doğa üstü ve esrarengiz, paranormal olayların yaşandığı filmde 'Paranormal Activity'nin yönetmeni olarak hatırlayacağımız Oren Peli ve filmin yapımcıları Jason Blum ile Steven Schneider'in 'Insidious''un yapımcıları olması. Bu üçlü ayrıca 22 Ekim'de gösterime giren ve Saw 3D ile kapışma yaşayan Paranormal Activity 2'nin de yapımcılıklarını yapıyor.

2004 yılında sinema tarihine geçecek Saw serisinin ilk filmine beraber imza atan yönetmen James Wan ve senarist Leigh Whannel yeni bir projede tekrar buluşuyorlar. İkili daha sonra Dead Silence isimli korku filminde tekrar buluşmuş ve yine başarılı sayılacak bir iş daha çıkarmışlardı. Filmlerin en büyük özelliği sağlam senaryoları, unutulmaz ve şaşırtıcı finalleriydi. İkilinin başlattığı Saw, daha sonraları sinema tarihinin önemli korku-gerilim klasikleri arasına girecek bir seriye dönüşüyordu.

16. Aynalar (2008) / Mirrors

http://www.imdb.com/title/tt0790686/

Eski polis Ben Carson, bir süpermarkette gece bekçiliği yapmaya başlar. Bir zamanlar yangın geçirmiş mağazada devriye gezen Ben, duvarlardaki aynalarda bir gariplik sezer. Aynalar üzerinde korkunç görüntüler oluşmaktadır. Aniden ortalıktan kaybolan bir görevlinin izlerini sürmeye başlayan Carson, şeytani bir gücün ailesini tehdit etmek üzere aynaları bir yol olarak kullandığını fark eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Cinnet (1980) / The Shining

http://www.imdb.com/title/tt0081505/

Sinema tarihinde her yaptığı filmin bir türün en başarılı örnekleri arasına girdiği yönetmen Stanley Kubrick'in korku-gerilim türünde yarattığı şaheserdir.

Film Jack isimli bir yazar (Jack Nicholson), Wendy isimli karısı (Shelley Duvall) ve Danny isimli (Danny Lloyd) çocuğundan oluşan Torrance ailesinin yazarın romanını yazabilmesi için ıssız bir otelde inzivaya çekilmeleriyle başlar. Çocuğun telepatik güçleri onun otelin geçmişindeki rahatsız edici görüntüleri görmesine neden olur. Yazar baba da aynı şekilde otelin hayaletleriyle diyaloğa geçmesiyle birlikte yavaş yavaş çıldırma noktasına gelir.

18. Yaratık (1979) / Alien

http://www.imdb.com/title/tt0078748/

Görevini tamamlayarak Dünya'ya dönmeye hazırlanan kargo gemisi Nostromo'nun beş erkek, iki kadın ve bir kediden oluşan mürettebatı özel kabinlerinde uykudadır. Bilgisayarların çevredeki bir gezegende yabancı bir yaşam türü tespit etmeleri üzerine uyandırılırlar. Yasalar, akıllı olabilecek her canlının araştırılmasını emretmektedir. Dallas (Tom Skerritt), Lambert (Veronica Cartwright) ve Kane'den (John Hurt) oluşan ekip, gezegene gittiğinde terk edilmiş bir uzay gemisiyle karşılaşır. Buldukları yumurta benzeri organizmaları incelerken, bir tanesi kırılır ve yengeç benzeri bir yaratık Kane'in yüzüne yapışır. Ekip gemiye döndüğünde Ripley (Sigourney Weaver), Kane'i içeri almakta tereddüt eder. Karantina kuralları çok açıktır. Fakat mürettebat, arkadaşlarını kurtarmak için bu sorumluluğu alır.

19. Korku Seansı (2013) / The Conjuring

http://www.imdb.com/title/tt1457767/

Son dönem korku sineması klasiklerinden “Saw / Testere” serisinin ilk filmine imzasını atan yönetmen James Wan, “The Conjuring / Korku Seansı” ile izleyiciyi gerilime sürüklemeye devam ediyor.

20. Cehenneme Bir Adım (2005) / The Descent

http://www.imdb.com/title/tt0435625/

Altı kız arkadaş mağara inişi yapacakları korkusuz bir tatil için bir araya gelmişlerdir. Beklenmedik bir kayanın düşüşü girdikleri mağarada çıkış yollarını kapatır. Labirenti andıran tünellerde çıkış yolunu ararlarken, kendilerini bir anda karanlıkta yaşamaya adapte olmuş aç ve saldırgan yaratıkların avı olarak bulurlar. 

Diğerleri hayatta kalmak için savaşırken, Sarah (Macdonald), yakın zamanda ailesinin ölümü ile girdiği yalnızlık sendromundan henüz kurtulamamıştır. Arkadaşlar arasındaki eski sırlar ortaya döküldükçe, birbirlerine sırtlarını dönmeye başlarlar. İhanete uğramış ve çaresiz bir durumdayken Sarah, hayatta kalmak için tek yapmaları gerekenin en az yaratıklar kadar vahşi olmak olduğunu anlar.

21. Elm Sokağında Kabus (1984) / A Nightmare on Elm Street

http://www.imdb.com/title/tt0087800/

Film, Elm Sokağı'nda geçiyor. Boşanmış bir aileye, dedikoducu arkadaşlara, kendisinin verebileceğinden daha fazlasını isteyen erkek arkadaşa sahip olan Nancy Thompson'ın ile kirli, kahverengi şapkası; kırmızı, yeşil kazağı, parmakları bıçaklarla dolu eldiveni ve yanık suratı ile en popüler korku filmi karakteri Freddy Krueger'ın başından geçiyor. Nancy'nin en yakın arkadaşı Tina ve Tina'nın Rod'la baş başa yatak odasında geçirdikleri bir gecede Tina'nın vahşice öldürülmesiyle Nancy'nin komiser olan babası Donald Thompson dahil herkes cinayetten Rod'u sorumlu tutar. Daha sonra Freddy'nin devamlı Nancy'nin kabuslarına girmesi, en yakın üç arkadaşının da kendisiyle aynı kabusları gördüğünü anlaması ve annesinin Nancy'e Freddy'nin gerçek hikayesini anlatması üzerine Nancy; gerçek katilin Rod değil, Freddy olduğundan emin olur ve sadece kabuslarda ortaya çıkan Freddy'e karşı ofansif bir tavır alarak onu rüya dünyasından çıkarmaya çalışır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. Rec: Ölüm Çığlığı (2007) / [Rec]

http://www.imdb.com/title/tt1038988/

TV muhabiri Angela ile kameramanı Pablo, itfaiyecileri konu alan bir program yaptıkları sırada gelen bir ihbar üzerine, itfaiyeyle beraber ihbarın geldiği eve giderler.

Yaşlı bir kadının ev kazası geçirdiğini sandıkları olayın gerçeklerden çok uzak ve dehşet verici boyutlarda olduğunu eve vardıkları zaman öğreneceklerdir.

İspanya sineması, korku sinemasına farklı boyutlar getirmeye devam ediyor. Bu anlamda görüntülerini bütünüyle filmdeki kameraman Pablo’nun çekimlerinden izlediğimiz , Jaume Balagueró ve Paco Plaza?nın birlikte yazıp yönettiği, birçok organizasyondan ödüller ayrılmış dikkate değer bir korku/gerilim örneği.

The Blair Witch Project ile ortaya çıkan, Cloverfield ve The Last Horror Movie gibi örnekleriyle de devamı gelen standart el kamerası çekimiyle çekilen film, yarattığı ürkütücü atmosfer ve özellikle gerilimin tavan yaptığı son 15 dakikasıyla klasikler arasına girmeye aday.

23. Uzayda Dehşet (2009) / Pandorum

http://www.imdb.com/title/tt1188729/

Resident Evil filminin yapımcılarından bir bilimkurgu filmi. İki uzay istasyonu görevlisi uyandıklarında dehşete düşerler, uyandıkları istasyon terkedilmiş durumdadır ve kendileri hakkında hiçbir bilgileri yoktur. Görevleri, ne kadar uyudukları ve nerede oldukları hakkında da hiç bir ipuçları yoktur. İstasyonu araştırdıklarında yalnız olmadıklarını öğrenirler ve çok daha ürkütücü olaylar kendilerini beklemektedir.

Geminin içerisinde derin ve korkunç gerçekler ortaya çıkacaktır. Yavaş yavaş ölümcül sırlar açıklanacaktır. Tüm sorular cevap bulacak: Bunlar kim? Görevleri nedir?

24. Tepenin Gözleri (2006) / The Hills Have Eyes

http://www.imdb.com/title/tt0454841/

Her şey klasik bir aile tatili ile başladı... Cleveland'ly bir polis dedektifi olan 'Big Bob' Carter (Ted Levine) ve sevgili eşi Ethel'in (Oscar Ödülü adayı Kathleen Quinlan) evlilik yıldönümleridir. Ve kutlamak için tüm aile birlikte California'ya gitmeye karar verirler. Böylece tüm aile uzun yolculuğun tadını çıkaracak ve birlikte olacaktır. Fakat hiç kimse bu toplu yolculuktan çok da fazla hoşnut değildir... Büyük kızları Lynn (Vinessa Shaw) yeni doğmuş bebeği için bu uzun yolculuktan dolayı endişe duymaktadır. Kocasy Doug (Aaron Stanford) ise sevgili kayınpederi ile arasındaki anlaşmazlıklardan hoşnut değildir. Küçük kızları Brenda (Emilie De Davin) arkadaşlarını bir aile gezisi için geride bırakmış olmaktan mutsuzdur. Bobby (Dan Byrd) ise ailenin iki Alman Kurdu köpeği ile herşeyden daha çok ilgilidir... Hep birlikte bir karavan ile batıya yönelen bu kalabalık aile onları nelerin beklediğinden habersizdir.

25. Teksas Katliamı (2003) / The Texas Chainsaw Massacre

http://www.imdb.com/title/tt0324216/

Uyuşturucu satın almak amacıyla New Mexico'ya seyahate çıkan, yirmili yaşlarındaki bir grup genç, bir katliamdan kurtulmuş genç bir kıza rastlar. Genç grup kızı en yakın kasabaya bırakmak için güzergah değiştirirler. Katliamın sorumlusu Leatherface'dir. Gençlerin geldiği kasabanın şerifi genç kızın kurtulduğu katliamın sorumlusu Leatherface'i alt etmeyi düşünmektedir. Bu amaçla, gençleri yem olarak kullanmaya karar verir. Şerifin yaptığı plana göre, Leatherface seyahat eden gençleri takip edecek ve böylelikle Texas sınırlarının dışına çıkacaktır. Ancak, işler planlandığı şekilde gitmez. Gençlerin aracı eski bir mezbahanın yakınında arıza yapınca, Leatherface'in yeni hedefi gençler olur.

26. Kötü Ruh (1982) / Poltergeist

http://www.imdb.com/title/tt0084516/

Evlerinin bir mezarlık üzerine kurulu olduğunu bilmeyen Freeling ailesi kısa zamanda kötü günler geçirmeye başlar.Kötü Ruhlar yani hayaletler bazı özel güçlere sahip evin küçük kızı Carel Annie'yi evdeki televizyon aracılığıyla kendi boyutlarına çekerler.Artık onu kurtarmaya çalışmacak anne ve babasınındır.Ama Carel Annie için zaman gittikçe daralmaktadır.Üstelik şeytan Carel'ı etkisi altına almaya çalışmaktadır.Öfkeli hayaletler tekrar yaşama dönmek için küçük kızın gücünü kullanmak isterler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

27. Korku Kapanı (2003) / Wrong Turn

http://www.imdb.com/title/tt0295700/

Chris, Mustang'ine kurulmuş 3 saat sonraki iş randevusuna yetişmeye çalışmaktadır. Bir kaza yüzünden otoyolun trafiğe kapalı olduğunu görünce kestirme olduğunu tahmin ettiği bir yan yola sapar. Ne yapıp edip bu randevuya yetişmelidir!

Bu sırada, içinde Jessie, Carly, Carly'nin erkek arkadaşı Scott, Evan ve onun kız arkadaşı Francine'in bulundukları Range Rover'ın lastikleri patlamıştır. Bu ıssız yolda mahsur kalan gençler ne yapacaklarını düşünmektedir. Chris kestirme yolda son sürat giderken gördüğü bir hayvan leşi yüzünden dikkati dağılır. Araba kontroldan çıkar ve yolun ortasında duran Range Rover'a çarpar. Lastikleri patlayan birde üstüne kaza yapan altı genç bir telefon kulübesi bulup, yardım istemeye karar verirler. Üstelik patlayan lastiklerinin sebebini bulmuşlardır. Yolun ortasına biri ya da birileri dikenli teller yerleştirmiştir!

28. Ölüm Sessizliği (2007) / Dead Silence

http://www.imdb.com/title/tt0455760/

Testere'nin yaratıcıları yepyeni bir gerilimle ekranlarımıza konuk oluyor. Mary Shaw'ın faili meçhul bir cinayete kurban gitmesinin ardından Ravens Fair'in bu küçük kasabası korkunç, bilinmeyen bir takım ölümlerle sarsılmaya başlar. Derken Mary Shaw'ın korkunç efsanesinin ardındaki gerçekleri ve neden onu gördüğünde asla çığlık atmaman gerektiğini çözmek üzere vahşice katledilen bir kadının kocası kasabaya gelir.

29. Resimdeki Hayalet (2004) / Shutter

http://www.imdb.com/title/tt0440803/

Fotoğrafçılık yapan Ben ve kız arkadaşı Jane eğlence mekanından çıktıktan sonra arabalarına binerler. Jane direksiyonda dikkatinin dağıldığı bir anda bir kıza çarpar. Erkek arkadaşı Ben, çarptıkları kıza yardım etmektense kaçmayı yeğler. 

Ben için hayat artık değişmiştir. Kazadan sonra aşırı boyun ağrısı çekmeye başlar ve artık fotoğrafları hep sorunludur. Önceleri sorunu makinede arayan Ben, Jane'in fotoğraflarda ki silüetin çarptıkları kız olduğu gerçeğine fazla direnemeyecektir. 

Yaptıkları kazayı araştırmaya başladıklarında ise olaylar çok daha farklı bir hal almaya başlar.

30. İçerde (2007) / À l'intérieur

http://www.imdb.com/title/tt0856288/

Sarah, Noel arifesini kendi başına geçirmekte olan genç bir fotoğrafçıdır. Hamileliği sırasında gerçekleşen trafik kazasında eşini yitiren Sarah henüz kocasının yasını tutmaktadır.

31. Ben Efsaneyim (2007) / I Am Legend

http://www.imdb.com/title/tt0480249/

Benim adım Robert Neville. New York şehrinde hayatta kalan biriyim. Sesimi duyan biri varsa'herhangi biri. Lütfen. Yalnız değilsin?.

Robert Neville çok başarılı bir bilim adamıdır, ama o bile tedavi edilemeyen, insan yapımı o korkunç virüsü kontrol altına alamamıştır. Her nasılsa virüse bağışıklık gösteren Neville, New York şehrinden, hatta belki dünyadan arta kalan yerde, hayatta kalmış tek insandır. Neville üç yıl boyunca inancını yitirmeden her gün telsiz mesajı göndererek, umutsuz bir şekilde, hayatta kalmış başka insanlar bulmaya çalışır. Ama yalnız değildir.

Belki de insanoğlunun son ve en iyi umudu olan Neville'i ayakta tutan tek şey kendine düşen görevi yerine getirme arzusudur: Kendi kanını kullanarak virüsün etkilerini tersine çevirecek bir tedavi bulmak. Ama karşısındakilere karşı sayıca az olduğunu bilmektedir? ve zamanı da hızla tükenmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

32. Kötü Ruh (2013) / Evil Dead

http://www.imdb.com/title/tt1288558/

Mia uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle zor günler geçirmiştir ve yeni bir kararın eşiğindedir. 

Abisi David ve sevgilisi Natalie ve çocukluk arkadaşları Olivia ve Eric’ten kendisine destek olmalarını ister. Beşi birden hafta sonunu Tennessee ormanlarındaki aileden kalma rüstik kulübeye geçirmeye karar verirler. Mia burada, arkadaşlarının son zulasını yok ederek, tekrar uyuşturucuya dönmemeye yemin eder. Fakat kulübenin içine girdiklerinde başkalarının da buraya izinsiz geldiklerini fark edeceklerdir. İçi doldurulmuş hayvanlarla dolu kiler yeterince ürkütücüyken, bir de Eric'in bulduğu 'Ölümün Kitabı' isimli bir kitabın içinde yazanlar beş arkadaşı birden adım adım dehşete ve ölüme sürükleyecektir.

Listede olmayanları '33. Halloween, 34.The Amityville Horror ' şeklinde yorumlarda belirtirseniz daha çok filmden faydalanabiliriz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
495
223
140
90
84
48
46