Görüş Bildir
Haberler
Erkeklerin Beğenisini Daha Çok Kazanmış 50 İzlenesi Film

Erkeklerin Beğenisini Daha Çok Kazanmış 50 İzlenesi Film

EC was here.
14.11.2014 - 00:10 Son Güncelleme: 01.06.2022 - 14:00

IMDb puanına göre sıralanmıştır. Özet alıntıları beyazperde'den. İyi seyirler.

50. Spanglish (2004) | IMDb: 6.5

50. Spanglish (2004) | IMDb: 6.5

Flor kendine ve kızına daha iyi bir yaşam kurabilmek için Meksika'dan Los Angeles'a göç eder. Yaşadığı dil problemlerine rağmen John ve Deborah Clasky tarafından evlerinde temizlik işlerini yapmak üzere işe alınır. Ancak iş bulmak Flor'un hayatını kolaylaştırmaya yetmez. Önünde zorlu engeller bulunan genç kadın hem yeni bir dile uyum sağlamak hem de büyümekte olan kızının sorunlarıyla baş etmek zorundadır. Tüm bunların yanında, kendi yaşam tarzından çok farklı bir hayata sahip Clasky'lere de alışması gerekmektedir.

http://www.imdb.com/title/tt0371246/

49. Hızlı ve Öfkeli / The Fast and the Furious (2001) | IMDb: 6.6

49. Hızlı ve Öfkeli / The Fast and the Furious (2001) | IMDb: 6.6

Domenic Toretto, arabaların pahalı aksesuarlarını çalan bir çetenin baş üyesidir. Çok değerli elektronik ekipmanların çalınmış olması üzerine de baş şüpheli haline gelmiştir. Peşinde ise bu suçun muhattabını arayan bir sivil polis vardır. Bu sivil polis, bir yandan suçu araşırmak üzere çete ile samimi hale gelirken diğer yandan Domenic Toretto'nun kızkardeşine aşık olmuştur. Artık ortada çözülmesi gereken birden çok mesele vardır.

http://www.imdb.com/title/tt0232500/

48. Aile Babası / The Family Man (2000) | IMDb: 6.7

48. Aile Babası / The Family Man (2000) | IMDb: 6.7

Jack Campbell, işinde fazlasıyla başarılı olan, zengin ve yakışıklı bir iş adamıdır. Hayatında ne istediyse, neyin olmasını dilediyse bir şekilde onu gerçekleştirmiştir. Bir Noel gecesi, gerçekleşen birtakım tuhaf olayların akabinde kendisini bambaşka bir konumda buluverir. Artık Jack Campbell'ın pek parası yoktur ancak bir ailesi vardır. Jack Campbell, büyük bir korkuya kapılmıştır. Zamanla bu duruma, yeni hayatına alışmaya başlayacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt0218967/

47. Bizim Büyük Çaresizliğimiz (2011) | IMDb: 6.9

47. Bizim Büyük Çaresizliğimiz (2011) | IMDb: 6.9

Film, geçmişe dayalı dostlukları olan otuzlu yaşlardaki Ender ve Çetin’in yaşamlarından bir kesiti konu alıyor. Çetin, yıllar sonra Ankara’ya dönmüş ve Çetin'le bir ev tutarak tekrar bir araya gelmiştir. Bu sırada yakın arkadaşları Fikret de Almanya’dan Türkiye’ye tatile gelmiştir. Bu tatilde bir trafik kazasında anne ve babasını kaybeden Fikret'in yeniden Almanya’ya dönmesi gerekir fakat ortada bir sorun vardır: artık yalnız kalan kız kardeşi Nihal.

Nihal, Ankara Üniversitesi’nde öğrencidir ve okulunun bitmesine iki yıl vardır. Fikret’in Nihal’i emanet edebileceği kişi ise Ender ve Çetin’dir. Fikret, Nihal’i arkadaşlarına emanet eder ve Almanya’ya geri döner. Artık evde üç kişi yaşıyordur. Nihal anne ve babasını kaybetmiş olmanın yarattığı travmayı yaşarken Ender ve Çetin’le iletişim kurmak istemez. Fakat zamanla bu üç kişi arasında mecburiyetin de etkisiyle ismi konulamayan farklı bir yakınlaşma doğar…

http://www.imdb.com/title/tt1309178/

46. İyi Bir Yıl / A Good Year (2006) | IMDb: 6.9

46. İyi Bir Yıl / A Good Year (2006) | IMDb: 6.9

Londra’da yatırım danışmanlığı yapan Max Skinner, amcasından miras kalan üzüm bağını satmak için Provence’e gider. Fakat bu satış işlemi, hiç de tahmin ettiği gibi sorunsuz geçmeyecektir. Üzüm bağının kendisine ait olduğunu iddia eden Amerikalı bir kadının varlığı, ilk zamanlarda canını oldukça sıksa da, zamanla hayatının en keyif verici günlerini geçirdiğinin farkına varacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt0401445/

45. Temel İçgüdü / Basic Instinct (1992) | IMDb: 6.9

45. Temel İçgüdü / Basic Instinct (1992) | IMDb: 6.9

San Francisco polisi cinayet masasından dedektif Nick Curran, bir cinayet dosyasını araştırırken davanın şüphelisi olan Catherine Trammel’le yakınlaşır. Yazar olan ve cinsellik konusunda son derece serbest davranan Catherine, son kitabında Nick’in davasındaki cinayetin bir benzerini detaylı şekilde anlatmıştır. Catherine, çekiciliğiyle Nick’i etkisi altına alır ve ikili ihtiras dolu bir ilişkinin içine sürüklenirler. Cinayetlerin devamı geldiğinde Nick’in psikiyatristi Elisabeth ve ortağı, onu Catherine’le olan yakınlığı nedeni ile uyarırlar ancak Catherine’in kıskanç lezbiyen sevgilisi Roxy’nin onu öldürmeye çalışması bile Nick’in kadına olan tutkusunu engelleyemez..

http://www.imdb.com/title/tt0103772/?ref_=fn_al_tt_1

44. Amerikan Pastası / American Pie (1999) | IMDb: 7.0

44. Amerikan Pastası / American Pie (1999) | IMDb: 7.0

Dört adet kendine güveni olmayan lise öğrencisi, hayatları boyunca kimseyle cinsel ilişkiye girme şansı bulamamışlardır. Psikolojik anlamda üzerilerinde bir baskı hissetmeye başlayan gençler, mezuniyet gecesine kadar bir kızla birlikte olmak üzere birbirleriyle iddiaya girerler. Artık bir kızla beraber olmak, sadece maddi değil manevi bir yükü de beraberinde getirecektir. Oyun başlar.

http://www.imdb.com/title/tt0163651/

43. Kesinlikle, Belki / Definitely, Maybe (2008) | IMDb: 7.2

43. Kesinlikle, Belki / Definitely, Maybe (2008) | IMDb: 7.2

Will Hayes karısından boşanma belgelerini yeni almıştır. 11 yaşındaki kızını okuldan almaya gittiğinde Maya cinsel eğitim dersi almaktadır. Maya’nın ona cinsellikle ilgili sorduğu soruları kaldıramaz ve konuyu değiştirerek annesine nasıl aşık olduğunu farklı hikayeler ve bir bulmaca şeklinde anlatmaya başlar.

http://www.imdb.com/title/tt0832266/

42. Ben Efsaneyim / I Am Legend (2007) | IMDb: 7.2

42. Ben Efsaneyim / I Am Legend (2007) | IMDb: 7.2

Robert Neville, korkunç bir virüsün her yere yayılmasına engel olamamış bir bilim adamıdır. New York’ta hayatta kalabilenlerdendir. Daha doğrusu o, tüm üstün deneyim ve bilgilerine rağmen bu virüsün önünü kesememiş ve ancak kendi bedeni söz konusu virüse bağışıklık kazanmıştır. Bu noktada olan aslında tek kişidir. Üç yıl süre ile her türlü imkanını kullanarak kendisi gibi hayatta kalabilmiş başkaları varsa onlara ulaşmaya çalışır ve aslında yalnız değildir. Neville’in direnme gücünü sağlayan tek şey misyonunu yerine getirmek tutkusudur. Kendi kanını kullanarak virüsün etkilerini terse çevirmesi gerekmektedir. Zaman hızla tükenmektedir.

http://www.imdb.com/title/tt0480249/

41. Zamana Güzellik Kat / Cashback (2006) | IMDb: 7.3

41. Zamana Güzellik Kat / Cashback (2006) | IMDb: 7.3

Acı veren bir ayrılığın değiştirdiği keyifli bir hayat hikayesi... Yaşadığı aşk acısı nedeni ile sıkıntılı günler geçiren Ben Willis, Güzel Sanatlar’da okuyan bir resim öğrencisidir. Sıkıntılı günler engel olamadığı bir alışkanlığa tutulmasına neden olur: bir türlü uyuyamamaktadır. Bir süre sonra bu soruna bir çare bulabilmek ve zamanını faydalı bir şekilde geçirebilmek için bir süpermarketin gece vardiyasında çalışmaya karar verir. İlk başlarda sıkıcı görünen sekiz saatlik bu mesai, çalışma arkadaşlarını tanımaya başladıkça ilginç ve keyifli bir maceraya dönüşür.

http://www.imdb.com/title/tt0460740/

40. Aşk ve Küller / Blue Valentine (2010) | IMDb: 7.4

40. Aşk ve Küller / Blue Valentine (2010) | IMDb: 7.4

Dean ve Cindy’nin evlilikleri büyük bir başarısızlığa uğramıştır. Hayatlarının bu trajik sürecinde çift, gençlik yıllarına ve birbirlerine aşık oldukları zamanları hatırlamaya çalışırlar. Film zıt kavramları karşı karşıya getiriyor. Sevgi nefrete, geçmiş günümüze, hayal gerçeğe, gençlik yaşlılığa, erkek kadına karşı geliyor.

http://www.imdb.com/title/tt1120985/

39. Duvak / The Painted Veil (2006) | IMDb: 7.5

39. Duvak / The Painted Veil (2006) | IMDb: 7.5

Bu aşk hikayesinde Kitty, genç, zeki, utangaç ve biraz da duygusuz bir tavrı olan Dr. Walter Fane ile evlidir. Doktorun uzmanlık alanı enfeksiyona neden olan hastalıklardır. İşine fazlası ile düşkün olması karısının mutsuzluğuna neden olmaktadır ki Walter bunu, karısının kendisini aldatmakta olduğunu keşfettiğinde bile anlayamaz. Aksine intikam arzusu ile dolar. Dahası bu konuda öylesine acımasızlaşır ki bu intikamı farklı bir yöntemle gerçekleştirmeyi planlar. Çin’de herkesi öldüren bir kolera salgınının olduğu bir köyde hekimlik yapmayı kabul eder. Karısı da onunla gitmek zorundadır. Ölüm döşeğinde var olmaya çalışan bu köydeki insanlar arasında deneyimleyecekleri hayat onlar için de büyük bir dönüşüm anlamını taşımaktadır.

http://www.imdb.com/title/tt0446755/

38. Kardeş Gibiydiler / Sleepers (1996) | IMDb: 7.5

38. Kardeş Gibiydiler / Sleepers (1996) | IMDb: 7.5

Sleepers, New York’un yaşanması en tehlikeli mahallelerinden birinde yaşayan bit grup gencin hikayesini anlatır. Bu dört genç bir gün yanlışıkla bir adamın hayatını tehlikeye atan bir kazaya sebep olduklarında gençlik ıslah merkezinde bir yıllık cezaya mahkum edilirler. Sadece bir yıl sürecek bu ceza dönemi hayatlarını derinden etkileyecek travmatik olaylarla geçer. Gardiyanlar tarafından dövülen ve taciz edilen bu gençler, bu travmaları hayatları boyunca yanlarında taşırlar. Ta ki on yıl sonra kendilerini savunabilecek kadar büyüdüklerinde, gardiyanlardan biriyle karşılaşana dek...

http://www.imdb.com/title/tt0117665/

37. The Damned United (2009) | IMDb: 7.6

37. The Damned United (2009) | IMDb: 7.6

Clough 1974'te Leeds United'ın başın geçtiğinde görevi İngiliz milli takımının başına geçen Don Revie'den devralmıştı. Ancak bir problem vardı ki futbolcular kendilerini 2 kez lig, 2 kez de UEFA şampiyonu yapan 13 yıllık hocaları Revie'den sonra Clough'u kabullenememişlerdi ve ona hiçbir zaman ısınamadılar. Clough yönetimindeki Leeds lige 6 maçta 4 puanla başlayınca ve bu son 15 yılın en kötü başlangıcı olunca İngiliz teknik adam o zamana göre çok yüksek bir rakam olan 98.000 pound gibi bir tazminatla kovuldu. Sonrasında da 18 yıllık şaşaalı Nottingham Forest kariyeri geldi. Film, Clough'un bu 'lanetli' gibi duran 44 gününü anlatıyor.

http://www.imdb.com/title/tt1226271/

36. Kapıdaki Düşman / Enemy at the Gates (2001) | IMDb: 7.6

36. Kapıdaki Düşman / Enemy at the Gates (2001) | IMDb: 7.6

Stalingrad, İkinci Dünya Savaşı'nın yıkıcı dehşetiyle kuşatılmıştır. Savaşın acılarıyla yoğrulup ölmekte olan bir mezarlık haline gelen şehrin sokaklarında ölüm dolaşmaktadır. İki karşı safta olan iki keskin nişancı, savaşın ortasında kendi kişisel ego savaşlarına başlamanın eşiğindedirler. Rus keskin nişancı, savaştaki müthiş atılımları sayesinde artık kahraman olarak anılmaktadır. Stalingrad, kan içerisinde boğulurken karşı karşıya gelen iki amansız savaşçı, savaşa kendi açılarından bakmaya başlayacaklardır.

http://www.imdb.com/title/tt0215750/

35. Kiss Kiss Bang Bang (2005) | IMDb: 7.7

35. Kiss Kiss Bang Bang (2005) | IMDb: 7.7

Harry’nin asıl işi hırsızlıktır. Ancak hesapta olmayan olaylar aracılığı ile bir anda kendisini oyunculukla ilgili bir elemelerde bulur. Rol dedektifliktir. Sonra başarılı olmaya aklına koyar ve ciddi bir biçimde oyunculuk öğrenmeye başlar. Rastlantı bu ya okul arkadaşı Harmony ile derslerde karşılaşır. Ancak Harry bunca zaman sonra onu etkilemekten vazgeçmek niyetinde değildir. Kahraman ayaklarında kendini öne sürer. Ancak ne yazık ki durum pek göründüğü gibi değildir zira bu rol her an gerçeğe dönüşme potansiyeli taşımaktadır.

http://www.imdb.com/title/tt0373469/

34. Kara Şahin Düştü / Black Hawk Down (2001) | IMDb: 7.7

34. Kara Şahin Düştü / Black Hawk Down (2001) | IMDb: 7.7

Yıl 1993... Bir grup Amerikan askeri, BM Barış Gücü'nün bir parçası olarak Somali'ye yollanmak üzeredir. Bu ekibin tek görevi asi bir general olan Mohamed Farrah Aidid'in altında çalışan birkaç askeri ele geçirmektir. Coğrafyayı hiç tanımayan bu askerlerin bölgede canlarıyla beraber sıkışması fazla uzun sürmeyecektir. Ekip, destek gelene kadar bir şekilde ayakta kalmalıdır. Yoksa sonları oldukça trajik olacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt0265086/

33. Monte Kristo Kontu / The Count of Monte Cristo (2002) | IMDb: 7.7

33. Monte Kristo Kontu / The Count of Monte Cristo (2002) | IMDb: 7.7

Edmond Dantes, hayatını suya adamış olan bir denizcidir. Çok güzel bir kız olan Mercedes ile evlenmenin arifesindedir. Ancak kendisini, en yakın arkadaşlarından biri olan ve sevgilisine aşık olan Fernand'ın yaptıkları nedeniyle bir anda hapishanede bulur. Fernand, Mercedes'i ele geçirmek için oldukça sinsi planlar yapmıştır. Artık bir mahkum olan Dantes'in tek bir hedefi kalmıştır. Bu da hapishaneden kaçıp kendisinin orada olmasına neden olan insanların peşine düşmektir.

http://www.imdb.com/title/tt0245844/

32. İlk Kan / First Blood (1982) | IMDb: 7.7

32. İlk Kan / First Blood (1982) | IMDb: 7.7

Vietnam gazisi John Rambo küçük bir kasabanın şerifi tarafından taciz edilince kontrolden çıkar. Eski bir Yeşil Bereli olduğu farkedilinceğe kadar iş işten geçer. Rambo bir polisi öldürüp kırsal alana kaçar. Görevlilerin, bu genç adamın köşeye sıkıştırıldığında tam bir ölüm makinasına dönüştüğünü anlamaları için mıntıkadaki silahlı personelin çoğunun hayatını kaybetmesini beklemek gerekecektir. Yardım için bölgeye Rambo’nun Vietnam’daki komutanı Albay Trautman gelir. Kendi yetiştirdiği ölüm makinasını yakından tanıyan tecrübeli askerin, yetkililere tek bir önerisi olacaktır: 'Ceset torbalarını hazır edin!'

http://www.imdb.com/title/tt0083944/

31. Kramer Kramer'e Karşı / Kramer vs. Kramer (1979) | IMDb: 7.8

31. Kramer Kramer'e Karşı / Kramer vs. Kramer (1979) | IMDb: 7.8

Bir gün bir kadın, kocasını terk etme kararı verir ve onu oğlu ile baş başa bırakarak çekip gider. İşte tam da burada bir anne ve babanın, gerçek anlamda ebeveyn olmayı öğrenme süreçlerinin ilk adımı atılır. Ted işkolik biridir başlangıçta ve oğlu Billy için gereken zamanı ayırması çok zordur. Bir kahvaltı sofrasında ne olması gerektiğini bile bilemez. Ve aslında oğlunu hiç tanımamaktadır. Yine de zaman onlara her şeyi sevgi ile öğretecektir. Tam yakınlaşma ve o bağ kurulduğu anda anne Joanna ortaya çıkar ve oğlunun velayetini ister. İşte o andan itibaren de kıran kırana bir ebeveynlik mücadelesi başlar.

http://www.imdb.com/title/tt0079417/

30. Aşkın (500) Günü / (500) Days of Summer (2009) | IMDb: 7.8

30. Aşkın (500) Günü / (500) Days of Summer (2009) | IMDb: 7.8

Tom Hansen, hayatından tamamen çıktığına emin olduğu zaman Summer Finn ile tanıştığı ilk günü hatırlar. Tom, kıza ilk gördüğü anda aşık olur. Hayatının geri kalan kısmını bu kızla birlikte geçirmesi gerektiğini biliyordur. Ne var ki Summer ne aşka ne ilişkilere inanmamaktadır. Buna rağmen aralarında arkadaşlıktan öte farklı bir ilişki başlar. Birlikte geçirecekleri günler sıradışı, eğlenceli ve komik bir hikayeye tanıklık edecektir.

http://www.imdb.com/title/tt1022603/

29. Felekten bir Gece / The Hangover (2009) | IMDb: 7.8

29. Felekten bir Gece / The Hangover (2009) | IMDb: 7.8

Filmde arkadaşlarının düğününden iki gün önce bekârlığa veda partisi vermek için Las Vegas’a giden dört tuhaf arkadaşın, sarhoş oldukları parti gecesinin sabahında odalarında bir kaplan, tavuklar ve dolapta ağlayan altı aylık bir bebek ile uyanmaları üzerine gelişen olağanüstü maceralar aktarılmaktadır. Damadın ortalıkta olmaması da ayrı bir meseledir! Kafaları hala kıyak olan bu kafadarlar, bir gece öncesine dair hiçbirşeyi hatırlayamazlar. Birbirinden şapşal ama sevimli bu üç hergele, ipuçlarını takip ederek işlerin nerede kontrolden çıktığını bulmak zorundadırlar. En önemlisi de damadı bularak zamanında Los Angeles’a düğününe yetiştirmeleri gerekmektedir.

http://www.imdb.com/title/tt1119646/

28. 300 Spartalı / 300 (2006) | IMDb: 7.8

28. 300 Spartalı / 300 (2006) | IMDb: 7.8

Sparta Kralı, son derece kuvvetli bir ordu ile karşı karşıyadır çünkü Pers Kralı Xerxes, sahip olduğu gücü, çoktan Yunan Krallıkları üzerine salmıştır. Sparta Kralı, bu durumla baş edebilmek için çareyi yürekleri kocaman olan cesur 300 askerini toplamakta bulur.Tanrıları savaşa ikna edememiştir. Bu savşaçı yetiştirilmiş 300 asker, şartların zorluğuna rağmen ve ölmek pahasına Thermopylae’de Perslilerle savaşmaya hazırdır. Öte yandan konsey savaşmama kararı alarak bir hata yapar. Bu durumun da üstesinden gelip ordunun savaşa gitmesini beklemeleri gerekecektir.

http://www.imdb.com/title/tt0416449/

27. Şehrin Azizleri / Boondock Saints (1999) | IMDb: 7.9

27. Şehrin Azizleri / Boondock Saints (1999) | IMDb: 7.9

İrlanda asıllı ikiz kardeşler Connor ve Murphy McManus, Boston’da yaşamaktadırlar. Dindar insanlar olan bu ikili, Tanrı’nın kendilerine dünyayı kötülüklrden korumak misyonu yüklediğine inanarak, Boston’un azılı suçlularını ortadan temizlemeye başlar. Kurbanlar kötü insanlar olunca, halktan kimse paniğe kapılmaz. Aslında, ikizlerin peşine düşen FBI ajanı Paul Smecker bile, kendisinin yapmak isteyip yapamadığı birşey olarak görmektedir bu temizliği. Veritas (hakikat) ve Aequitas (adalet) kavramlarını kılavuz edinen kardeşler, arkalarında halk desteğiyle yollarına devam etmektedir ki, oyunlarını bozdukları kesim bu işe bir son vermekte karar kılar.

http://www.imdb.com/title/tt0144117/

26. 96 Saat / Taken (2008) | IMDb: 7.9

26. 96 Saat / Taken (2008) | IMDb: 7.9

Artık emekli olmuş bir CIA ajanı olan Bryan, eski yeteneklerini yeniden hayata geçirmenin derdine düşmüştür. Zira, görüşemediği kızının kaçırılışını, cep telefonu bağlantısında hiçbir şey yapamadan dinleyen bir babanın durumundan daha kötü ne olabilir? Kâbus gibi bu durumu tersine çevirmek için Bryan harekete geçecektir. Ancak beyaz kadın ticareti ile uğraşan bu çetenin elinden kızını kurtarmak için önünde çok kısa bir zaman vardır. Bununla birlikte bir önemli sorun daha vardır. Bryan'ın kendisinin Los Angeles'te, kaçırılan kızının ise Paris'te olması olayları iyice içinden çıkılamaz bir hale sokar.

http://www.imdb.com/title/tt0936501/

25. Predator / Av (1987) | IMDb: 7.9

25. Predator / Av (1987) | IMDb: 7.9

Dutch (Arnold Schwarzenegger) ve komandoları CIA tarafından bir Güney Amerika cangılında esir tutulan havacıyı bulup getirmekle görevlendirilirler. Görev başarılı olur ama dönüş yolunda tuhaf bir av partisinin kurbanı olurlar. Uzaylı ve yenilmez bir varlık, kendine has ritüeller dahilinde, değişik dünyalardaki akıllı yaşam formlarını avlamaktadır. Bu kez kurban Dutch ve komando arkadaşları olacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt0093773/

24. Bourne serisi (2002) | IMDb: 7.9

24. Bourne serisi (2002) | IMDb: 7.9

Açık denizin ortası... Tek başına denizin ortasında hayatta kalmaya çabalayan bir adam bir balıkçı teknesi tarafından kurtarılır. Adam yavaş yavaş kendine gelmeye başladığında geçmişine dair hiçbir şey hatırlamadığı anlaşılır. Artık kim olduğunu anlamak için kendisi hakkında bir araştırma yapmaya koyulacaktır. Kendisi hakkında yeni bilgiler edindikçe, kimselerde olmayan çok özel yetenekleri de ortaya çıkmaya başlayacaktır. Geçmişi olmayan adamın peşinde, onun hayatına son vermek isteyen azılı suçlular vardır.

http://www.imdb.com/title/tt0258463/

23. Cinderella Man (2005) | IMDb: 8.0

23. Cinderella Man (2005) | IMDb: 8.0

Ekonomik buhranın hüküm sürdüğü 1930'lu yıllar Amerikası'nda hayatını limanlarda işçilik yaparak idame ettiren Jim'in ailesine bakma gibi büyük bir sorumluluğu vardır. Bu yükümlülük için tutkuyla bağlı olduğu boks sporunu bırakmak zorunda kalan genç adam gerçekleşemeyecek de olsa hayaline sıkı sıkıya tutunmaktadır. Ancak rastlantı eseri boks şampiyonu Max'le dövüşmesi işleri değiştirecektir. Tam bir unvan maçı olan bu karşılaşmayı kazandığı takdirde şampiyon olma onuruna erişecek olan Jim'i saatler süren bir maç beklemektedir. Bu maç Jim'in hayatında neleri değiştirecektir?

http://www.imdb.com/title/tt0352248/

22. Ip Man / Yip Man (2008) | IMDb: 8.1

22. Ip Man / Yip Man (2008) | IMDb: 8.1

1930'lu yılların Çin'inin Foshan bölgesinde çeşitli okullar dövüş sanatlarıyla ilgilenmekte ve birbirlerine karşı yarışmaktadırlar. WingChun dövüş tekniğinin ustası Ip Man, Foshan çevresinin en yetenekli dövüşçüsüdür. Hünerlerini sergilemeyi ve gösteriş yapmayı pek sevmeyen adam öğrenci eğitmeyi de kabul etmez. Tüm günlerini antrenman ve arkadaşları için ayıran Ip Man profesyonel bir dövüşçü olmasa da gizli saklı yapılan yerel dövüşlerde sergilediği hünerlerle önemli bir kesimin ilgisini çekmiş, saygıyla karşılanmıştır. Jin Shanzhao isimli ünlü bir dövüşçüyü yendiğinde ise ünü geniş bir alana yayılır.

http://www.imdb.com/title/tt1220719/

21. Aşk Mevsimi / The Graduate (1967) | IMDb: 8.1

21. Aşk Mevsimi / The Graduate (1967) | IMDb: 8.1

Üniversite öğrenimini yeni bitirmiş genç Benjamin, okulu bitirmesinin ardından büyük bir boşluğa düşmüştür. Ne yapacağına dair karar veremeyen genç adam çevresi tarafından sürekli sıkıştırılmakta, ancak onların istediği gibi yaşamayı istememektedir. Depresyonun eşiğine gelen genç adamın hayatı, şehir dışındaki evlerinde dinlendiği bir sırada babasının patronunun karısını görmesiyle aniden değişir. Kısa zaman içerisinde ilginç bir ilişkiye daha başlayacak olan Benjamin hem annesini hem de kızı Elaine'i aynı anda idare etmeye çalışacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt0061722/

20. Aşk / Her (2013) | IMDb: 8.1

20. Aşk / Her (2013) | IMDb: 8.1

Theodore Twombly hayatını, yakın gelecekte nadir bulunan bir şeye dönüşmüş olan el yazımı mektupları yazarak kazanmaktadır. Ve bu yıllarda insanların işlerini artık bilgisayar programları yerine getirmektedir. Theodore, karısından boşandıktan sonra bir apartman dairesinde tek başına yaşamaya başlar ve bir gün karşılaştığı bir teknoloji reklamıyla birlikte hayatı değişir. Kusursuz bir yapay zeka programı sunan yeni bir işletim sistemi, onu son derece çekici bir kadın olan Samantha ile tanıştırır. Sanal bir varlık olan ve sadece bir sesten ibaret olan Samantha, Theodore'u dünya ve hayat üzerine sorduğu sorularla birlikte bambaşka bir gerçeklikle tanıştırır. Ağır bir depresyonun içerisinde olan Theodore, yavaş yavaş hayatın keyifli yanlarını fark etmeye başlarken yapay zeka programıyla arasındaki ilişki de gitgide tuhaflaşır.

http://www.imdb.com/title/tt1798709/

19. Rocky (1976) | IMDb: 8.1

19. Rocky (1976) | IMDb: 8.1

Sıradan bir adam olan Rocky Balboa boş zamanlarında yaşadığı küçük şehrin yerel kulüplerinden birinde boks yapan amatör bir boksördür. Amerika'da yeni yılın boks maçlarının programları tamamlanmak üzeredir, ancak Apollo Creed isimli yenilmez boksör sakatlanmıştır. Bu başarılı boksörün önerisi üzerine turnuvaya adı duyulmamış amatör bir boksör alınacaktır. Bu isim de Rocky'den başkası değildir. Rocky artık yılın en önemli maçının aktörlerinden biridir ve bu zorlu hazırlanma sürecinde en büyük yardımcısı antrenörü Mickey ve büyük aşkı Adrian olacaktır. 

http://www.imdb.com/title/tt0075148/

18. Ateşten Kalbe, Akıldan Dumana / Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998) | IMDb: 8.2

18. Ateşten Kalbe, Akıldan Dumana / Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998) | IMDb: 8.2

Uzun yıllardır tanışan Eddy, Bacon, Tom ve Soap farklı işlerde çalışıp farklı yeteneklere sahip arkadaşlardır. Dahice bir plan yapan bu arkadaş grubu kumarda yüklü bir miktar kazanmayı hedeflemişlerdir. Her biri farklı yerde çalışan bu adamlar kumardaki üstün yeteneği yüzünden Eddy’i seçip aralarında yüzbin paund toplayıp Eddy’i bir gece önemli bir oyuna gönderirler. Masadaki önemli kumar oyuncuları arasındaki en yetenekli oyuncu Eddy olmasına rağmen işler planlandığı gibi gitmeyecektir. Önceden planlanan bir hile yüzünden kaybeden Eddy, yüklü bir miktar kaybedip mafyaya borçlanır. Şimdi yapmaları gereken şey binbir güçlükle bu parayı toparlamaktır.

http://www.imdb.com/title/tt0120735/

17. Casino (1995) | IMDb: 8.2

17. Casino (1995) | IMDb: 8.2

Ace Rothstein renkli gece hayatı ve kumar çılgınlığıyla ünlü olan Las Vegas'ın bu kumarhanelerinden birini yöneten bir işletmecidir. Rothstein bu işe başladığı günden bu yana işini düzgün yapıp güvenilirliğini korumaya ve kumarhane sahipleriyle arasını iyi tutmaya çalışmıştır. Ta ki yakın bir arkadaşı olan Nicky işlerde ona yardımcı olmaya başlayana kadar... Bu açgözlü ve eğlence düşkünü adam yüzünden başarılı iş hayatı tepetaklak olma yolunda giden Ace, aşık olduğunda işler iyice yolundan çıkacaktır. 

http://www.imdb.com/title/tt0112641/

16. Büyük Lebowski / The Big Lebowski (1998) | IMDb: 8.2

16. Büyük Lebowski / The Big Lebowski (1998) | IMDb: 8.2

Bir karışıklık bazen umulmadık olaylara sebep olabilir. Kaldı ki işin içinde para varsa olaya dahil olacak bir sürü insan da çıkar. Jeff Lebowski böyle bir meselenin orta yerinde kalır. Kendisi bir milyoner ile karıştırılır. Milyonerin karısına ait borçlar ödenmemiştir ve bundan sebep kahramanımız gangsterlerden dayak yer ve çok değerli halısı zarar görür. Lebowski, ortadaki bu yanlış anlaşılmayı çözmek zorundadır. Adaşı olan milyonerin malikânesine giderek konuşmak ister.

http://www.imdb.com/title/tt0118715/

15. Büyük Hesaplaşma / Heat (1995) | IMDb: 8.3

15. Büyük Hesaplaşma / Heat (1995) | IMDb: 8.3

Gerek içgüdüleri gerekse üstün zekasıyla, içerisinde bulunduğu her türlü suçtan arkasında kesin deliller bırakmadan, başarılı bir şekilde sıyrılmayı başaran Neil McCauley profesyonel bir hırsızdır. En az kendisi kadar yetkin hırsızlardan oluşturduğu çetesiyle altından kalkılması zor işlere kalkışıp minimuma yakın hasarla başarıya ulaşırlar. Her azılı suçlu vakasında olduğu gibi söz konusu hırsızın peşinde de hırslı ve takıntılı bir dedektif vardır. Dedektif Hana, şimdiye dek bu usta hırsızın zekasıyla başa çıkamasa da davayı çözmekte kararlıdır. 

http://www.imdb.com/title/tt0113277/

14. Kapışma / Snatch. (2000) | IMDb: 8.3

14. Kapışma / Snatch. (2000) | IMDb: 8.3

Kapışma, Londra’nın suçla örülü yeraltı dünyasında vuku bulan iki farklı hikayeyi ele alıyor. Bir tarafta çalınan bir elmasın peşinden gidenler, diğer yanda ise boks dünyasının arka sokaklarında dönen illegal işlerden birine karışan Turk ve başına açılan belada mücadele etmek zorunda kaldığı acımasız ganster Brick Top. Bu birbirinden bağımsız görünen iki hikaye ortak bir noktada buluştuğunda işler iyiden iyiye karışacaktır. 

http://www.imdb.com/title/tt0208092/

13. Yaralı Yüz / Scarface (1983) | IMDb: 8.3

13. Yaralı Yüz / Scarface (1983) | IMDb: 8.3

Fidel Castro, Küba’da istenmeyen rejim muhaliflerine Amerika’ya göç etme hakkı tanır. Küba’ya göç edecek olan binlerce insanın içerisinde azılı suçlular ve akıl hastaları da vardır. Bu azılı suçluların en bilinenlerinden Tony Montana da yakın arkadaşı Manny Ribera ile Miami’ye göç eder. Montana kendisini ülkenin uyuşturucu babalarından biri olan Frank Lopez’in kanatlarının altında bulur. Montana’nın ise geldiği yerlerden daha yükseklere ulaşmak yönünde oldukça iddialı ve cesur hedefleri vardır.

http://www.imdb.com/title/tt0086250/

12. Taksi Şoförü / Taxi Driver (1976) | IMDb: 8.4

12. Taksi Şoförü / Taxi Driver (1976) | IMDb: 8.4

Vietnam’da savaşının izlerini henüz atamayan bir askerin, geceleri taksi şoförlüğü yaparak gördüğü kirli ve adaletsiz dünyaya uyum sağlamayı reddetme hikayesini anlatan film, Robert De Niro’nun canlandırdığı Travis Bickle karakteriyle kültleşmiştir. Taksi şoförü Travis, sosyal hayatındaki başarısızlığını, saplantılı bir tutku beslediği Bickle’la tersine döndürmeye çalışsa da beklediği karşılığı bulamıyor. Bu kırılma anından sonra bir silah alıp harekete geçmeyi, sokakların pisliğini temizlemeye karar veriyor; bu esnada kendini bir fahişeyi kurtarmaya adıyor. Çürümeye yüz tutmuş bir topluma karşı tutulan bir ayna niteliğindeki film, yönetmen Martin Scorsese’nin kariyerinin en önemli filmlerinden biri olarak kabul görür.

http://www.imdb.com/title/tt0075314/

11. Bir Zamanlar Amerika'da / Once Upon a Time in America (1984) | IMDb: 8.4

11. Bir Zamanlar Amerika'da / Once Upon a Time in America (1984) | IMDb: 8.4

David 'Noodles' Aaronson, Manhattan'ın banliyölerinden birindeki yahudi mahallesinde hayatta kalmaya çalışan yoksul bir çocuktur. Kendisi gibi arkadaşlarından oluşan ve Noodles'ın liderliğini yaptığı ufak çaplı suç çetesi, zamanla yükselişe geçer ve sonunda 30'lu yılların en azılı gangsterleri haline gelirler. Ancak bu ün, ekibin dağılmaya başlamasıyla sona erer. Yaklaşık 30 yıl sonra New York'a dönen Noodles, burada eski günlere geri dönüp geçmişiyle başbaşa kalır. 

http://www.imdb.com/title/tt0087843/

10. Köstebek / The Departed (2006) | IMDb: 8.5

10. Köstebek / The Departed (2006) | IMDb: 8.5

Köstebek, mafya ve polis teşkilatı arasında geçen savaşı anlatıyor. Uzun yıllardan beri mafya tarafından, polis teşkilatına sızmak üzere yetiştirilen adamlar son derece iyi pozisyonlardadırlar teşkilat bünyesinde. Aynı şekilde polisin aynı amaçla yetiştirdiği adamları da mafya içinde cirit atmaktadırlar. Ancak vakit her şeyin açığa çıkma vaktidir. Her iki cephede de köstebeklerin var olduğu anlaşıldığında söz konusu köstebeklerin ölümle burun buruna gelecekleri koşturmaca ve macera başlayacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt0407887/

9. Geçmişin Gölgesinde / American History X (1998) | IMDb: 8.6

9. Geçmişin Gölgesinde / American History X (1998) | IMDb: 8.6

Babasının uyuşturucu satıcısı bir zenci tarafından öldürülmesinden sonra Derek faşist bir çetenin önemli bir üyesi haline gelmiştir. Babasının ölümünün intikamını bu örgütün, kendileri gibi olmayanlara karşı yaptığı saldırılar ve tacizlerle almaya çalışan Derek, bir gün, arabasını çalmaya çalışan iki zenciyi öldürür ve hapse girer. Bu süreçte küçük kardeşi Danny de ağabeyinin izinden gitmeyi seçer. Derek hapiste geçirdiği süre boyunca bambaşka bir adam olmuş, yaptığı hatalardan pişmanlık duymuştur. Artık bir “dazlak” değildir ve tek amacı kardeşini bu yanlış yoldan geri döndürmeye çalışmak olacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt0120586/

8. Olağan Şüpheliler / The Usual Suspects (1995) | IMDb: 8.7

8. Olağan Şüpheliler / The Usual Suspects (1995) | IMDb: 8.7

San Pedro’da patlayan bir tekneyi araştıran polis, teknede 27 ceset ve 91 milyon dolarlık uyuşturucu parası bulur. Olaydan kurtulan iki kişiden biri yanıklarla dolu vücuduyla korkmuş bir Macar terörist ve diğeri de Verbal Kint adında bir tetikçidir. Polisteki sorgusunda Kint, 6 hafta öncesinden başlayarak tüm olayları anlatır. Beş suçlunun nasıl bir araya geldiğinden, kaçırılan bir kamyondan ve bir suç lordundan polislere bahseder.

http://www.imdb.com/title/tt0114814/

7. Bir Zamanlar Batıda / Once Upon a Time in the West (1968) | IMDb: 8.7

7. Bir Zamanlar Batıda / Once Upon a Time in the West (1968) | IMDb: 8.7

Filmin hikayesi, Jill'in yeni evlendiği varlıklı bir İrlandalı olan kocası Brett'in yanına gitmek üzere yol çıkmasıyla başlar. Fakat maalesef, Jill'i, çiftlikte Frank'in adamları tarafından öldürülen kocasının cenazesi beklemektedir. Bunun üzerine,ne olursa olsun çiftlikte kalmaya karar veren Jill, kendisini, onu yok etmeye çalışan Frank ve korumaya çalışan iki erkek arasında bulur. Harmonica'nın da Frank'le görülmemiş bir hesabı vardır ve mutlaka hesabını soracaktır.

http://www.imdb.com/title/tt0064116/

6. Sıkı Dostlar / Goodfellas (1990) | IMDb: 8.7

6. Sıkı Dostlar / Goodfellas (1990) | IMDb: 8.7

Filmde Henry Hill adında bir gangster, Jimmy Conway ve Tommy De Vito adlı iki arkadaşıyla birlikte bir soyguna kalkışır. Gözleri daha yukarda olan iki arkadaşı soyguna katılan diğerlerini öldürür ve mafya içinde yükselmeye başlarlar. Bu durum Henry’i olumsuz etkilemiştir ve bu konuda bir şeyler yapması gerekmektedir.

http://www.imdb.com/title/tt0099685/

5. Batman serisi (2005) (2008) (2012) | IMDb: 8.3 - 9.0 - 8.6

5. Batman serisi (2005) (2008) (2012) | IMDb: 8.3 - 9.0 - 8.6

Ailesi öldürülen playboy Bruce Wayne, Henri Ducard ve Ra’s Al Ghul’ın yol göstericiliğinde Asya’ya taşınır. Gotham adeta şeytanlarla, kötü hesapların peşinde olan adamlarla kuşatılmış bir yerdir. Suç olayları bitmek bilmez. Bruce Wayne’in amacı bu şehre adaleti getirerek insanların ruhundaki korkuları ortadan kaldırmakve onları huzurlu kılmaktır.Yol göstericisi Ra’s al Ghul her ne kadar ona çok şey öğreten insan olsa da bir başka açıdan yoluna engel de teşkil etmektedir.

http://www.imdb.com/title/tt0372784/

4. Dövüş Kulübü / Fight Club (1999) | IMDb: 8.9

4. Dövüş Kulübü / Fight Club (1999) | IMDb: 8.9

Jack, hayatın sıradanlığına kapılmış bir sigorta memurudur. Uzun bir süredir 'insomnia' yani uykusuzluk hastalığından şikayetçidir. Kendi psikolojik sıkıntılarından kurtulabilmek adına grup terapilerine katılmaktadır. Terapiler esnasında Marla adında bir kızla tanışır. Bir süre sonra da hayatını değiştirecek olan Tyler Durden ile... Durden, Jack'in ulaşmak istediği tüm hedeflere ulaşmış olan bir adamdır ve Jack'i asla hakkında konuşulmaması gereken bir organizasyon olan 'Dövüş Kulübü' ile tanıştıracaktır.

http://www.imdb.com/title/tt0137523/

3. İyi, Kötü ve Çirkin / The Good, The Bad and The Ugly (1966) | IMDb: 9.0

3. İyi, Kötü ve Çirkin / The Good, The Bad and The Ugly (1966) | IMDb: 9.0

Ortak bir hedefe doğru değişik nedenlerle yol almakta olan üç silah arkadaşı aslında kader açısından yolları kesişmiş insanlardı. İsimleri İyi, Kötü ve Çirkin olan bu kişiler için o dönemdeki Amerikan İç Savaşı bir araçtı. İyi ile Çirkin’in risk barındıran ancak iyi para getiren işleri mevcuttu. Çirkin, aranan azılı bir suçlu olduğu için İyi onu adalete teslim edip önce ödülünü alıyor sonra da darağacından riskli bir metot ile kurtarıp bir sonraki işe kadar sağ kalmasını sağlıyordu. Bir gün gizli bir hazinenin ortaya çıkmasıyla ikilinin araları bozuldu. Onlar birbirleriyle didişirken ortaya üçüncü bir hazine avcısı çıktı O da Kötü adındaki kişiydi. Artık her şeyin başka türlü yaşanma zamanıydı.

http://www.imdb.com/title/tt0060196/

2. Ucuz Roman / Pulp Fiction (1994) | IMDb: 9.0

2. Ucuz Roman / Pulp Fiction (1994) | IMDb: 9.0

Filmde Honey Bunny ve Pumpkin, hayatlarına biraz hareket katmak isteyen genç ve birbirine aşık bir çift küçük soyguncudur. Öteyandan, iki kaşarlanmış gangster, Vincent Vega ve Jules, günlük işlerinden biri olarak, patronlarına ödemeyi geciktiren bir kaç sahetekar genci vurmaya giderler. Vincent patronun güzel ve genç karısına bebek bakıcılığı yapmakla da görevlendirilirken ortağı suç yaşamına son vermeye karar verir. Cesur bir boksör ise para karşılığı hile yapmayı reddederek şehirden kaçar. Kader bu aykırı tipleri muhteşem bir şekilde bir araya getirecek, yollarını kesiştirecektir.

http://www.imdb.com/title/tt0110912/

1. Baba / The Godfather (1972) | IMDb: 9.2

1. Baba / The Godfather (1972) | IMDb: 9.2

Mario Puzo’nun çok satan kitabından Puzo ve yönetmen Francis Ford Coppola tarafından sinemaya uyarlanan eser, 40’lar ve 50’lerin Amerika'sında, bir İtalyan mafya ailesinin destansı öyküsünü konu alıyor.Don Corleone’nin kızı Connie’nin düğününde, ailenin en küçük oğlu ve bir savaş gazisi olan Michael babasıyla barışır. Bir suikast girişimi, Don’u artık işleri yönetemeyecek duruma düşürünce, ailenin başına Michael ve ağabeyi Sonny geçerler. Danışmanları Tom Hagen’in de yardımlarıyla diğer ailelere savaş açan Corleone ailesi, eski moda yöntemleri de değiştirmeye başlar.

http://www.imdb.com/title/tt0068646/

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
185
122
51
20
17
16
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
onedemiyoki

Cinsmisiniz amk , o nerde bu nerde

karakus

O sikimsonik, dünyanın en lüzumsuz filmi "Hızlı ve Öfkeli" yerine IMDB 250 den herhangi bir filmi sallasan daha çok severdim listeni.

Pelin Bayındır

yüzüklerin efendisini beğenmeyen erkek olmamalı bence matrix bile yok terminatör x men felan bu erkekler bunları neden sevmez kii