Görüş Bildir
Haberler
2016 Yılın Basın Fotoğrafları Yarışmasında Ödül Kazanan 25 Fotoğraf

etiket 2016 Yılın Basın Fotoğrafları Yarışmasında Ödül Kazanan 25 Fotoğraf

Batuhan
29.03.2016 - 16:57

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin (TFMD) düzenlediği Yılın Basın Fotoğrafları 2016 yarışmasında kazananlar belli oldu. ‘Aylan Bebek’ fotoğrafıyla ‘Yılın Basın Fotoğrafı’ ödülünü DHA’dan Nilüfer Demir alırken, yine DHA’dan Uğur Can da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize seyahatinde başına konan kekliği görüntülediği fotoğrafla ‘Siyaset’ kategorisinde ödül aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte yarışmada ödül kazanan fotoğraflar...

Yılın Basın Fotoğrafı ve Yılın Haber Fotoğrafı ödülünü, Doğan Haber Ajansı'ndan Nilüfer Demir'in çektiği 'Aylan Bebek' fotoğrafı elde etti.

Tumay Berkın’ın Ankara katliamı fotoğrafı Yılın Haber Fotoğrafı dalında ikinci oldu.

Yarışmada Yılın Haber Fotoğrafı üçüncüsü Anadolu Ajansı'ndan Kerem Kocalar oldu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yılın Haber Fotoğrafı Mansiyon ödülünü, Sahil Güvenlik gemisi 'Umut'un, Yunanistan'a botla geçmeye çalışan sığınmacıları kurtarma çalışmaları sırasında çektiği fotoğraf ile EPA'dan Tolga Bozoğlu aldı.

Spor Toto Yılın Spor Fotoğrafı dalında birinciliği, Spor Toto Süper Lig'de Medipol Başakşehir ile Fenerbahçe arasında oynanan bir karşılaşmada Webo ile Epureanu arasındaki mücadeleyi yansıtan fotoğrafı ile Yeni Yüzyıl'dan Eser Erenler aldı.

Spor Toto Yılın Spor Fotoğrafı dalında ikinciliği, Amerikalı yüzücü David Colturi'nin Erkekler Yüksek Atlama finalindeki atlayışını yansıtan fotoğrafı ile EPA'dan Tolga Bozoğlu aldı.

Habertürk’ten Sedat Yılmaz, Yılın Spor Fotoğrafı üçüncülüğünü kazandı.

Spor Toto Spor Fotoğrafı mansiyon ödülünü Anadolu Ajansı'ndan Onur Çoban aldı. Galatasaray ile Torku Konyaspor arasındaki karşılaşmada Wesley Sneijder'in attığı gol sonrası Felipe Melo, Sneijder'in kulağını ısırarak gol sevincini paylaşmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yılın Siyaset Fotoğrafı birincisi Doğan Haber Ajansı'ndan Uğur Can oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de Çevre ve Orman Bakanlığınca yetiştirilen keklikleri doğaya salarken korumaların elinden kurtulan bir keklik Erdoğan'ın başına konmuştu.

Yılın Siyaset Fotoğrafı ikincisi Cumhuriyet Gazetesi'nden Necati Savaş oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda iç güvenlik yasa tasarısı görüşmeleri sırasında çıkan tartışma sonucunda CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün merdivenlerden yuvarlanmıştı.

Yılın Siyaset Fotoğrafı üçüncüsü Milliyet Gazetesi'nden Oğuz Yeter oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, '51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu' etkinliklerinin basın turuna katılmıştı.

Yarışmada Avrupa Birliği Özel Ödülü'nü Reuters'den Ümit Bektaş 'İki kıtayı birbirinden ayıran İstanbul Boğazı' adlı fotoğrafı ile aldı. 

Yarışmada Günlük Yaşam dalında birinciliği serbest foto muhabiri Yağız Karahan elde etti. Boğazın iki yakasını üçüncü kez birleştirecek Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün inşaatının hemen yanında yer alan Poyrazköy Plajı'nda insanlar köprü manzarası ile hafta sonlarını geçiriyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yarışmada Günlük Yaşam dalında ikinciliği, İstanbul Kağıthane'de bulunan Hasdal Ortaokulu'nun akşamüstü Suriyeli Beytul Maktis İlkokulu'na dönüşmesi ve Suriyeli öğretmenlerin ders vermesini anlatan fotoğrafıyla Cumhuriyet Gazetesi'nden Can Erok elde etti.

Yarışmada Günlük Yaşam dalında üçüncülüğü, Kilis'te Yavuzlu Köyü'nün ortasında kurulan Kübra ve Mustafa Çakır çiftinin düğün halayında davetlilerin zaman zaman havaya ateş etmesini yansıtan fotoğrafıyla Hürriyet Gazetesi'nden Selahattin Sönmez elde etti.

Portre Fotoğraf Birinciliğini Anadolu Ajansı'dan Özge Elif Kızıl ede etti. İç savaşın 5'inci yılına girdiği Suriye'de savaştan en çok etkilenenler anne ve babalarını kaybeden çocuklar oldu. 13 yıl önce doğduğunda annesi Heyye Ekrem Hüseyin'i kaybeden Nevara Resul Elnasır, babası Rusuk Memduh Elnasır ile 3 yıl önce yalnızca bir kere telefonda görüşebilmiş. Nevara, atılan bir bombada evlerini de kaybedince akrabalarıyla birlikte Hatay'ın Kırıkhan ilçesine yerleşmiş. Harabeye dönen evlerinden yanında yalnızca annesinin eşarbını ve üzerinden çıkarmadığı elbiselerini getirebilmiş.

Yarışmada Portre Fotoğrafı ikinciliğini, Mardin Derik'te çektiği fotoğraf ile Agence Le Journal'den Emin Özmen elde etti. 

Yarışmada Portre Fotoğrafı üçüncülüğünü, Samsun'un Çarşamba ilçesinde yaşayan ve bir asırı aşan yaşıyla Refiye Dursun'un zamanının büyük bir bölümünü evinde geçirmesini yansıtan fotoğrafıyla Anadolu Ajansı'ndan Erçin Top elde etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yarışmada Portre Fotoğrafı mansiyon ödülünü Hürriyet Gazetesi'nden Levent Kulu, aynı gazetenin yazarı Doğan Hızlan'ın fotoğrafı ile elde etti.

Yarışmada Çevre ve Doğa Fotoğrafı dalında birinciliği, göktaşı yağmurunu gözlemlemek isteyenleri yansıtan fotoğrafıyla Anadolu Ajansı'dan Özkan Bilgin elde etti. 

Yarışmada Çevre ve Doğa Fotoğrafı dalında Anadolu Ajansı'ndan Murat Kula, Ankara'daki sağanak sonrası sürücülerin zor anlarını yansıtan fotoğrafıyla ikinciliği elde etti.

 Yarışmada Çevre ve Doğa Fotoğrafı dalında serbest foto muhabir Aykut Fırat, avını kapıp havalanan balıkçıl fotoğrafıyla üçüncülüğü elde etti.

Türkiye Güzellikleri dalında birinciliği Milliyet Gazetesi'nden Ozan Güzelce, İstiklal Caddesi'nde kar yağışı fotoğrafıyla elde etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Güzellikleri dalında ikinciliği Anadolu Ajansı'ndan Erhan Sevenler elde etti. İstanbul yazın son günlerini yaşarken Ortaköy'ün çocukları da boğaz manzarası eşliğinde bunun tadını denize girerek çıkarmıştı.

Türkiye Güzellikleri dalında mansiyon ödülü, Van Gevaş'ta çektiği fotoğrafı ile Anadolu Ajansı'ndan Ali İhsan Öztürk'e verildi. 

TFMD.org

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
210
52
21
11
9
8
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fıstıkçı Şahap

acıların fotoğrafları ödüllendirilmiş, cezasını çeken yok insanlıktan daha kötüsü yok bu dünyada.

mesut binici

ELİNİZE SAĞLIK

Cengo

zaten ülkede ne tarafa dönüp baksan acı var. özel bir çabaya gerek yok.