Görüş Bildir
Haberler
Zonguldak Müftüsü: 'Bayanlar Vücudunu Başka Bayanlar Görmeyecek Şekilde Denize Girmeli'

etiket Zonguldak Müftüsü: 'Bayanlar Vücudunu Başka Bayanlar Görmeyecek Şekilde Denize Girmeli'

Batuhan
29.06.2018 - 11:01 Son Güncelleme: 29.06.2018 - 15:54

Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can, 49 yaşında olmasına rağmen canıgönülden bir yere gidip denize giremediğini söyledi. 'Aynı martılar gibi kayaların üzerinden denize atlıyorum' diyen Can, ayrıca kadınların giyim kuşamlarına dikkat etmesi gerektiğini belirterek, 'Bayanlara özel yerler olur. Vücudunu başka bayanlar görmeyecek şekilde denize girmesi lazım' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'da yer alan habere göre, Zonguldak Müftüsü Rüstem Can, kadın ile erkeğin Allah'a karşı birtakım sorumlulukları olduğunu söyledi.

'Kadının, vücut hatları belli olmayacak şekilde örtülmesi Allah'ın emridir'

'Kadının, vücut hatları belli olmayacak şekilde örtülmesi Allah'ın emridir'

Hesabın Allah'a verileceğinin bilinmesi gerektiğini kaydeden Can, 'Gerek erkekte gerek mümin kadında Kur'an'da ortaya konan, Efendi'mizin hanımlarından gördüğümüz şudur. Kadının, vücut hatları belli olmayacak şekilde örtülmesi Allah'ın emridir. Hadislerle bunlar sabittir. Bizler imtihan dünyasındayız. Bizler bu kadar ayet ve hadis varken bunları bir kenara bırakıp, aykırı bir şekilde gerek bu denize girmekte olur gerek normal hayatta olur. Bunların çiğnenmesi, Allah'ın rızasına aykırıdır. Bunu kardeşlerim bilsinler' diye konuştu.

'Yine aynı şekilde bayan da olsa bir bayan giyim kuşamına dikkat edecek'

'Yine aynı şekilde bayan da olsa bir bayan giyim kuşamına dikkat edecek'

Canıgönülden bir yere gidip, denize giremediğini ifade eden Can, şunları söyledi:

'Şu anda ben 49 yaşındayım. Ben canıgönülden bir yere gidip de denize giremedim. Aynı martılar gibi kayaların üzerinden denize atlıyorum. Kimsenin olmadığı yerleri arıyorum. Niye? Çünkü o haliyle bizim karşı karşıya kalmamız bizim Rabb'imizin rızasına aykırı. O yüzden imtihan dünyasındayız. Bayanlara özel belli yerler olur. Yine aynı şekilde bayan da olsa bir bayan giyim kuşamına dikkat edecek. Vücudunu başka bayanlar görmeyecek şekilde denize girmesi lazım. O tesettüre bürünmesi lazım bayan da olsa. Bayanlara mahsus olan yerlerde girebilirler, sıkıntı yok. Dedim ya tesettüre bürünecekler.'

Sosyal medyadan da Rüstem Can'ın açıklamaları sonrası tepkiler geldi...

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1014
431
153
73
54
33
25
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
G Dragon

Hocam bizi bir salın ya. Madem örtünmek Allah'ın emri bırakın Allah ile bizim aramızda olsun. Siz bir çıkın aradan gözünü seveyim.

V for Valkyr

Yav iyi ki kadınlar varmış. Yoksa bu dinciler konuşacak başka bir konu bulamazlardı. Bu insanların topluma faydası ne?

esen-miray-yilmaz

Kadın kadından da tahrik olabilir diye düşünüyor belli ki. Zaten sabahtan akşama kadar olmayan akıllarından bel altı düşüncelerden başka ne geçiyor olabilir ... Devamını Gör