Görüş Bildir
Haberler
Zekanı ve İletişimini Etkileyen Merkür Burcunu Buluyoruz!

etiket Zekanı ve İletişimini Etkileyen Merkür Burcunu Buluyoruz!

Doğduğumuz an Güneş'in bulduğu burç, bizim kendi burcumuz oluyor ve bilincimizi şekillendiriyor. Doğduğumuz an Merkür'ün bulunduğu burç ise zihnimizi, iletişim tarzımızı ve dilimizi...

Şimdi sen doğduğunda Merkür'ün hangi burçta olduğunu tespit etmeye çalışacağız. Yani Merkür burcunu bulacağız ve zihninin hangi burcun etkisinde olduğunu göreceğiz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Merkür demek; dil, iletişim, zeka, kelimeler demek... Bu klasikler arasından birini seç bakalım!

2. Hangi sanat dalına kendini en yakın hissediyorsun?

3. Mizah anlayışın ne durumda?

4. Siyasi görüşün peki?

5. Elektronik aletlerle aran nasıl?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki sosyal medyayla?

7. Sence bu mesleklerden hangisini kıvırabilirdin?

8. Bir Rap sanatçısı olsan, şarkılarında en çok hangi konudan bahsederdin?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Merkür'ün Koç çıktı!

Dobralık senin işin! Sen bu dünyaya söylenmesi gerekenleri söylemeye, herkese ağzının payını vermeye ve gerçekleri ortaya çıkartmaya gönderilmişsin. 

Lakin bazen biraz tatlı dilli ve kontrollü olmak hayatını kolaylaştıracaktır. Buna göre düşünüp biraz daha diplomatik bir dil kullansan şu hayat yolunda rahat edersin!

Merkür'ün Boğa çıktı!

Sabırlısın, sakinsin; her şeyden önemlisi de son derece gerçekçisin! Seni kandırmak kolay değil, tatlı sözler sana işlemez. Zaten hiçbir işe de balıklama dalan bir yanın yok.

Fakat bazen söylemek istediklerini çok fazla içinde tutuyorsun, o iyi olmuyor işte. İçinde kanser olacağına, dışında konser olsun!

Merkür'ün İkizler çıktı.

İletişim senin işin! Sen istesen politikacı da olursun, başarılı bir iş adamı da! Bir kere senin ikna edemeyeceğin insan yok. Ayrıca detayları çok iyi gören ve gerçekçi bir zihnin var. Yeni şeyler denemekten de korkmuyorsun. 

Bu İkizler Merkür'ünün tek kötü tarafı: Bazen çok fazla konuşup insanları darlayabilir ve tutamayacağın sözler verebilirsin. Aynı zamanda hızlıca değiştirdiğin planlar genel anlamda hayatını olumsuz etkileyebilir.

Merkür'ün Yengeç çıktı!

Sezgilerin son derece gelişmiş; bir insanın niyetini, hatta bazen olacakları bile hissediyorsun. Rüyaların ise rengarenk. Bu dünyaya ait olmayan bir zihnin var!

Lakin gerçek dünyaya indiğimizde; bu Yengeç Merkür'ü sana insan ilişkilerinde fazlaca şüpheci ve paranoyak bir etki veriyor. Ayrıca fazla alıngan davranman ve abartılı tepkiler vermen mümkün. İçgüdü ile paranoyayı birbirinden ayırtmayı öğrenmelisin! İmalı konuşmalardan da kaçınmalısın!

Merkür'ün Aslan çıktı.

Sen adeta girdiğin ortamlara ışık saçıyorsun; şakalarınla, esprilerinle ve tavırlarınla... Mizah anlayışın çok gelişmiş, yüksek kahkahalarınla da her mekanda varlığını hissettiriyorsun.

Fakat bazen ilgi odağı olmaya çalışıyormuş gibi görünebilirsin. O yüzden sosyal ortamlarda iletişimini biraz sınırlandırmanda fayda var. :)

Merkür'ün Başak çıktı!

Son derece gerçekçi ve zekisin. Kelimelerini de yeri gelince silah gibi kullanabiliyorsun. Her detayı gören bir zihnin, kılı kırk yaran gözlerin var; bu yüzden bir insanı sadece dilinle hayattan bezdirmeyi dahi becerebilirsin. 

Yazarlık sana en uygun meslek. Hayatı algılayış biçimini insanlara da gösterdiğin takdirde kendini rahatlamış hissedeceksin.

Merkür'ün Terazi çıktı!

Sen tam bir 'yılanı deliğinden çıkaran'sın! Tatlı dilinle senin yapamayacağın iş, kıvıramayacağın durum yok! İnsanlar seni tatlış ve sakin sanabilir; lakin sen istesen politikacı da olursun, Rock yıldızı da! İletişimde işte böyle beceriklisin!

Ağzından çıkan her sözü dikkatlice seçen biri olarak, arkadaş ortamlarının vazgeçilmezisin. Fakat bazen tatlı dilli olmak adına dürüstlükten uzaklaşabilirsin. Buna dikkat etmelisin.

Merkür'ün Akrep çıktı!

Sen insanların ruhlarının ta dibini gören, sezgileri aşırı gelişmiş, muazzam detaycı bir zihinsin! Bu seni sosyal hayattan gelecek tehlikelerden korurken; şüpheciliğin ve paranoyan da seni gelecek mutluluklardan mahrum ediyor.

Daha açık iletişim kurmayı ve her lafın altında bir bit yeniği aramamayı öğrenmelisin. Dedektiflik ise tam sana uygun bir iş!

Merkür'ün Yay çıktı!

Şakaların ve eğlence anlayışın ile ortamların aranan kişisisin. Lakin 'hallederiz yaa' tavrın ile de ciddi meseleler söz konusu olduğunda sicili pek temiz olmayan biri olarak görülüyorsun. Detayları görmüyor, bazen fazla risk alıyorsun. Bu da seni sosyal hayatta ve iş hayatında biraz fazla dikkatsiz yapıyor.

Azıcık daha odaklanmalı ve gerçekçi düşünmeye çalışmalısın. Öğretmenlik, filozofluk senin için ideal meslekler :)

Merkür'ün Oğlak çıktı!

Hesapçısın, gerçekçisin ve en güzel kısmı da: Bunları asla kimseden saklamıyorsun. Sözünü sakınmıyor, adeta gerçeğin savaşçısı gibi takılıyorsun. Bu dünyanın katı gerçekler üzerine kurulu olduğunu bilen bilge bir ruh olarak, oyunu kuralına göre oynamaya çalışıyorsun.

Fakat bazen biraz hayalci olmak, bazen biraz riske girmek iyidir. Her işe 'olmaz' niyetiyle yaklaşmak, karamsar olmak iyi değil!

Merkür'ün Kova çıktı!

Senin bu dünyaya ait olmayan bir zihnin var! Sıradan insanların senin hızına ve orijinalliğine ulaşması imkansız. Sıra dışı düşüyorsun, geleneksel dayatmalardan nefret ediyorsun. Söz konusu iletişim olunca da sağın solun belli olmuyor; ağzından her an her şey çıkabilir!

Her ne kadar meslek hayatında seni ileri taşıyacak özelliklere sahip olsan da, genel anlamda insan ilişkileri söz konusu olunca daha dengeli ve sabit bir iletişim yöntemi bulmalısın.

Merkür'ün Balık çıktı!

media.giphy.com

'Aklı bir karış havada' dedikleri sensin işte! Hayallerde yaşıyorsun, bu sebeple de çok yaratıcısın. Elini attığın her işe o masalsı güzelliği, bereketi bulaştırıyorsun.

Lakin söz konusu insan ilişkileri olunca, 'yaratıcılık' bazen 'yalancılık' gibi algılanabiliyor, bunu unutmamalısın :) Hafızan da pek iyi değil, bu konuda daha fazla emek harcamalısın!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
215
72
53
38
25
24
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Friends

lan oğlum kaç tane burcumuz var güneş burcu ay burcu yükselen alçalan merkür derken zaten 12 burcu da olduk

Mehlika

Kesin adele mesleğini kıvırabilirdim zaten

F

4. soruda Milliyetçilik neden yoktu ki acaba?