Görüş Bildir
Haberler
YouTube'daki Ses Analizi Videolarıyla Eğlenirken Öğrendiğimiz Şan Hocası Emre Yücelen

etiket YouTube'daki Ses Analizi Videolarıyla Eğlenirken Öğrendiğimiz Şan Hocası Emre Yücelen

yuzdeyuzmuzik
08.04.2021 - 18:38

Günlük hayatımızda dinlediğimiz şarkılara hiç düşünmediğimiz, aklımıza dahi gelmeyecek bir şekilde bakmamızı sağlıyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Emre Yücelen'i belki takip edenleriniz vardır, kendisinin YouTube'da 813 bin aboneli bir kanalı var. Videolarından birine denk gelmiş olma ihtimaliniz çok yüksek.

Emre Yücelen'i belki takip edenleriniz vardır, kendisinin YouTube'da 813 bin aboneli bir kanalı var. Videolarından birine denk gelmiş olma ihtimaliniz çok yüksek.

YouTube'da ve Twitch'de yaptığı canlı yayınlardan kesitleri kanalına yüklüyor genelde. Bu videolar ise hepimizin dünyaca ya da ülkece tanıdığı şarkıcılar, gruplar, vokaller ya da çoğumuzun tanınmasını istediğimiz isimlerin şarkı analizleri oluyor genelde. Çok sağlam bir takipçi kitlesi var diyebiliriz. Yayınlarını binlerce insan takip ediyor ve Emre Yücelen de takipçilerinin istekleri doğrultusunda şarkıcıları seçerek adeta bir ders niteliğinde yayınlar yapıyor.

Çok severek takip ettiğiniz isimlerin ses analizlerini onun kanalında görünce otomatik olarak seviniyorsunuz, çünkü öyle analizler yapıyor ki büyük keyifle dinlediğiniz şarkılara bambaşka bir yorum getiriyor profesyonel bakışıyla.

Profesyonel diyoruz çünkü kendisi konservatuar mezunu.

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi bölümünden mezun olan Emre Yücelen'e takipçileri de yayınlarda "hocam" diye hitap ediyor.

İbrahim Tatlıses'ten Kurt Cobain'e, Şanışer'den Sagopa Kajmer'e kadar birçok isimle ilgili ses analiz videosu çekmiş olan Emre Yücelen, ayrıca K-Pop ve cami müezzinleri gibi din adamlarının okumalarını incelediği videolarıyla da epey popüler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Birçok ünlü isimle "Stüdyo Sohbetleri" adı altında sohbet ederek müzik konuşuyorlar. Sagopa Kajmer, Gökhan Türkmen, Sertap Erener bu isimlerden yalnızca bazıları.

Hiçbir güncel akıma kayıtsız kalmadan, herkese saygı duyarak objektif bir şekilde yaklaşması belki de onun en çok sevilen yanı olabilir.

Diğer yandan sadece popüler isimleri değil, keşfedilmeyi bekleyen çok yetenekli insanları da dinliyor ve seslerini, okumalarını analiz ediyor. Onun sayesinde yepyeni ve tertemiz sesleri keşfetmiş oluyorsunuz.

Dünyanın en iyi seslerinden biri olduğunu söylediği Dimash Kudaibergen ses analizini de mutlaka izleyin, kendisinin heyecanı ve Kudaibergen'in sesi de inanılmaz gerçekten.

Doğa İçin Çal projesini mutlaka duymuşsunuzdur. Emre Yücelen'i burada İki Keklik parçasından bir kısmı seslendirirken dinlemiş olabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Videolarını izlerken sesinin ne kadar güzel olduğunu fark etmiş olmalısınız. Zaten kendisine ait 3 albümü ve 2 single'ı var. Yeniden isimli bu parça da onlardan biri.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda