Görüş Bildir
Haberler
Yeşilçam Severler Buraya! Sinemamızın "Görünmez" İkilisi Şener Şen ve Şevket Altuğ'un Unutulmaz Filmleri

Yeşilçam Severler Buraya! Sinemamızın "Görünmez" İkilisi Şener Şen ve Şevket Altuğ'un Unutulmaz Filmleri

Görkem Kızıldağ
09.12.2020 - 11:39 Son Güncelleme: 13.12.2020 - 14:29

Kendileri ne düşünür bilmiyorum; ama ben bu iki yaşayan efsane ustayı tekrar bir arada görmeyi o kadar çok isterim ki!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hababam Sınıfı Uyanıyor (1977)

1. Hababam Sınıfı Uyanıyor (1977)

Şener Şen'in bu tarihten önceki seslendirmelerini saymazsak ikilinin kamera karşısına ilk geçişi Hababam Sınıfı serisinin 3. filmiyle olur. Altuğ burada kendi adıyla bir kimya öğretmeni Şener Şen ise Badi Ekrem'dir. Fotoğrafta gördüğünüz sahne ise ünlü penaltı atışı sahnesi öncesi, bu filmde ikilinin başka yan yana geldikleri sahne olmaması ise üzücü.

2. Gülen Gözler (1977)

2. Gülen Gözler (1977)

Yine aynı sene içinde bir daha kamera karşısına geçen ikilinin bu sefer beraber hem de evlere şenlik bir sahnesi vardır. Evlere şenliktir çünkü Vecihi, Şevket'i Aşkı Fikret'i istemeye gelen biri sanır ve Şen, Altuğ'a okkalı bir tokat patlatır sonrasında ise kıyamet kopar.

3. Şaban Oğlu Şaban (1977)

3. Şaban Oğlu Şaban (1977)

Ne 1977'ymiş arkadaş! Bu sefer de biri kaptan diğeri subay olarak kamera karşısına geçer usta ikili. Ancak herhalde senaryo gereği ve ne yazık ki filmde yalnızca Şaban'ın sünnet sahnesinde bir araya gelirler. Bunun yanında Yunus Kaptan yani Şevket Altuğ'un 'Hızır idi Yunus idi'si sanıyorum içeriği okuyan herkesin aklındadır.

4. Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor (1978)

4. Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor (1978)

Yine bir Hababam ve yine Badi Ekrem ile Kimyacı Şevket... Hababam serisinin bu 4. filmine muazzam bir renk katan Perran Kutman'ın etrafında dönen olaylardan ötürü olsa gerek bu filmde de ikiliyi bu sahne hariç pek yan yana görmeyiz. Eminim ki bu 'vezir parmağı' sahnesini de herkes çoktan anımsadı.

5. Dolap Beygiri (1982)

5. Dolap Beygiri (1982)

'Bu kadar da namuslu olunmaz ki canım!' Müdür Bey'in Yakup'a söylediği bu replikle hafızamıza kazınan filmde ikilinin kısa da olsa bu baş başa sahnesinde duruş, mimik, ses vesaire çıkarılacak o kadar ders var ki! Ayrıca bildiğimiz kadarıyla son derece iyi karakterli bu iki insanın böylesine sahtekar rollerde görmek de ayrı bir tat bırakıyor insanın damağında.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şekerpare (1983)

6. Şekerpare (1983)

Geldik Türk sinema tarihinin en güzel filmlerinden birine... Oyunculuk, senaryo, müzik, şarkılar... Nereden baksanız bir başyapıt olan Şekerpare! Yavuz Turgul ve Atıf Yılmaz imzalı bu filmde Şen ve Altuğ ikilisi belki de tam anlamıyla ilk defa ikilidirler. Ve Dolap Beygiri'nden sonra bu filmde de karşımıza 'iki sahtekar' olarak çıkarlar ama bu sefer hem sahtekar hem de zaptiye olan Ziver ve Hurşit ikilisini izleriz.

7. Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni (1990)

8. Ve... Gölge Oyunu (1993)

Bonus! 8 sene önce 2 usta bir ödül töreninde yine bir aradalar. Bu arada siz hangi filmi daha çok beğeniyorsunuz, yorumlarda buluşalım?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
16
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın