Görüş Bildir
Haberler
Yeni Zelanda'da Cami Saldırılarının Ardından Silahlanma Yasaları Değiştiriliyor

Yeni Zelanda'da Cami Saldırılarının Ardından Silahlanma Yasaları Değiştiriliyor

Batuhan
18.03.2019 - 11:15

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Christchurch kentindeki iki camiye düzenlenen ve 50 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırının ardından silahlanmayla ilgili yasal düzenlemeleri değiştirme konusunda ilke kararı aldıklarını söyledi. Ardern önümüzdeki hafta detayları açıklayacağını söyledi. Basına sızan haberlerde, cami saldırılarında kullanılan yarı otomatik silahların yasaklanmasının gündemde olduğu belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Ardern, bugün yapılan kabine toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, 'Alınan kararlarla ilgili basına ve kamuoyuna önümüzdeki hafta Pazartesi günü yapılacak kabine toplantısı öncesinde detaylı bilgi vereceğim' dedi.

"10 gün içerisinde reformları açıklayacağız"

"10 gün içerisinde reformları açıklayacağız"

Ardern, 'Böylece bu korkunç terör eyleminden 10 gün içerisinde toplumumuzu daha güvenli hale getireceğine inandığım reformları da açıklamış olacağız' diye konuştu. Ardern konuyla ilgili daha fazla ayrıntı vermedi.

Yarı otomatik silahların yasaklanması gündemde

Yarı otomatik silahların yasaklanması gündemde

Ancak kabine öncesi basına sızan haberlerde, cami saldırılarında kullanılan yarı otomatik silahların yasaklanmasının gündemde olduğu belirtildi.

Neler yaşanmıştı?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
113
8
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gaydırı guppak

Ya şunların yarısı kadar olabilsek be çok pis imrendim

alper arslan

önemli olan silah değil dünyanın tamamında sorun, herkese anlatabilme imkanı olsa keşke ırkçılığın faşizmin bir hastalık olduğunu o zaman silahları serseniz ... Devamını Gör

alper arslan

eğitimsiz insandan daha kötüsü yanlış şekilde programlanmış insandır.

Ahmet Yaldızlı

Saldırganlar zaten silaha her türlü ulaşır. Silaha ulaştırılması güçleştirilenler legal yoldan kendini korumak için silah almak isteyenler. Terörist olacak k... Devamını Gör