Görüş Bildir
Haberler
Yeni Yılda İnternette Yapmanız ve Bilmeniz Gereken 5 Şey

Yeni Yılda İnternette Yapmanız ve Bilmeniz Gereken 5 Şey

Furkan Özer
10.01.2017 - 09:42

Yeni bir yıla başlarken sürekli aldığımız yeni kararlar olur. 2017 yılı ile birlikte bu yeni kararlar silsilesine yeni bir satır ekleyip hayatımızın büyük bir bölümünü ele geçirmiş olan 'İnternet' içinde yapılacaklar listesi hazırlamamız gerekiyor. Biz sizler için mini bir liste hazırladık bile.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1- Daha bilinçli bir teknoloji kullanıcısı olun!

1- Daha bilinçli bir teknoloji kullanıcısı olun!

2016 yılında Türkiye bazlı yapılan araştırmada her 2 Android kullanıcısından 1'inin telefonunun virüslü olduğu gözlemlendi.  Bunun sebebi ise, her kaynaktan uygulama yada dosya indirmek, anti-virüs uygulaması kullanmamak başta geliyor. Bu durumdan dolayı bir çok kişi şirket ve kişisel bilgilerini çaldırdı.

Bu yüzden, kullandığınız teknolojik cihazlara yeni koruma yazılımları öneriyoruz ve çok daha bilinçli bir internet sörfü öneriyoruz.

2- Marka takıntınızı bir köşeye bırakın!

2- Marka takıntınızı bir köşeye bırakın!

Geride bıraktığımız sene bize bu konuda çok şey öğretti. Eğer ucuz ama marka bir telefon istiyorsanız 'Samsung' eğer tam takım bir telefon istiyorsak 'Apple' tercih ettik. Fakat her iki seçiminde ağır sonuçları oldu.

Bir çok telefon patladı bir çok telefonun borcu yüzünden satıldı. Bunu fırsat bile bir çok yerli/yabancı telefon markası atağa geçti ve bir çok ucuz ve kaliteli telefon piyasaya sürdüler.

3- İnterneti daha verimli kullanın!

Türkiye'deki 'yanlış internet kullanımları' yüzünden bir çok aile çocuklarına interneti kısıtlamak ya da yasaklamak zorunda kalıyor. Ülkemizde her yaş genelinde internet yalnızca sosyal medya, stalk, ve korsan film izlemek ile geçiyor.

Bunun yerine kendinize bir söz verip haftada en az 2 gün boyunca internette yeni bilgiler araştırın, öğrenin ve bu bilgileri paylaşın. Öğrenin, öğretin!

4- Size ait bir blog sitesi açın!

4- Size ait bir blog sitesi açın!

İnternette milyonlarca kaliteli içerik üreten, gezi yazılarını paylaşan, yeni bilgiler öğrenebileceğiniz bloglar mevcut. İnternetten yeni bilgiler öğrenip bunları paylaşmak ve yeni arkadaşlıklar edinmek için müthiş bir yol!

Hatta bu sayede kendinize geliştirebilir ve blog'dan vlog'a geçiş yapabiilr be ünlü bir YouTuber bile olabilirsiniz kim bilir?

5- Resmi olarak adsoyad.com.tr uzantılı alan adınızı kayıt edin!

5- Resmi olarak adsoyad.com.tr uzantılı alan adınızı kayıt edin!
www.kolaytr.com

Yeni yıla girerken internetteki yerinizi hemen alın, http://www.kolaytr.com aracılığıyla resmi olarak size tescil edilmiş adosoyad.com.tr alan adınızı hemen kayıt ettirin!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
6
4
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın