Görüş Bildir
Haberler
Yemen'de Aden Kentinin Kontrolü Hükümete Geçti

Yemen'de Aden Kentinin Kontrolü Hükümete Geçti

FreiGeist
17.07.2015 - 14:46

Yemen hükümetinin, ülkenin güneyindeki Aden kentinin kontrolünü ele geçirdiği bildirildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Bahhah, Aden kentinin kontrolünün sağlanmasının diğer kentlerin de Husilerden kurtarılmasının ilk adımı olduğuna işaret etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yemen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Halid Mahfuz Bahhah, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı yazılı açıklamada, 'Hükümet, bayramın birinci gününde Aden kentinin kontrolünü sağladığını duyuruyor' ifadesini kullandı.

Bahhah, hükümetin Aden ve kontrolü ele geçirilen diğer kentlerde yol, elektrik ve su altyapısını yeniden yapılandırarak hayatı normale döndürmeye, Cibuti, Somali ve Yemen'in diğer illerindeki göçmenleri evlerine geri getirmeye çalışacağını kaydetti.

Bahhah, hükümetin ayrıca Uluslararası Aden Havaalanı ve kentteki limanları da kullanılabilir hale getirmek için gerekli çalışmaları hızla yürüteceğini ve kentin ülkeye gelen yardımları kabul merkezi olacağını aktardı.

umhurbaşkanı Yardımcısı Bahhah, Aden kentinin kontrolünün sağlanmasının diğer kentlerin de Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı milislerden kurtarılmasının ilk adımı olduğuna işaret etti.

Samimi vatandaşları birlik olmaya çağıran Bahhah, 'aldatılan ve ülkeye değil de şahıslara biat edenler' diye nitelendirdiği kişilere de hesaplarını yeniden gözden geçirmeleri çağrısında bulundu.

Aden'de 26 Mart'ta Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı milisler ile Cumhurbaşkanı Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri arasında çatışmaların başlamasından beri Uluslararası Aden Havaalanına ilk uçak dün sabah iniş yapmıştı.

Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0