Görüş Bildir
Haberler
Yeğen Sevgisi Bir Başka! Hala Olmanın Dünyadaki En Kıymetli ve En Özel Duygu Olduğunun 13 Kanıtı

etiket Yeğen Sevgisi Bir Başka! Hala Olmanın Dünyadaki En Kıymetli ve En Özel Duygu Olduğunun 13 Kanıtı

Yeğen sahibi olan herkesin yakından bildiği ama en çok halaların yaşadığı tarifi imkansız duyguları sizler için derledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yeğeninizin cinsiyeti kız ise doğar doğmaz yüzüne, gözüne, ağzına, burnuna, her yerine bakarsınız. Ne de olsa “Oğlan dayıya, kız halaya çeker.”

2. Herkesin teyzeler için ‘anne yarısı’ demesine bozulursunuz. Ne olmuş yani akrabalık ilişkilerinden ötürü anne yarısı olamadıysanız? Onu en az teyzesi kadar çok seversiniz.

3. Tam da bu laftan ötürü, yeğeniniz size çekeceği için rol model olmaya çalışırsınız. Yıllarca sizi örnek alacak ve sizin gibi olmaya çalışacak o minik bebeğin gözünde hep iyi biri olmak için uğraşırsınız.

4. Yaşınız kaç olursa olsun, hala olduğunuz anda büyürsünüz. Her hareketinde mana aradığınız o miniği kucağınıza aldığınızda bir olgunluk gelir, yerleşir.

5. Aranızda kilometrelerce mesafe olsa bile, büyüdüğüne tanık olmak için sık sık ziyarete gitmeye çalışırsınız. Hala olmak aynı zamanda kendi zamanından vazgeçmektir ne de olsa…

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Haberleri okudukça, çocuklarla ilgili kötü şeyler duydukça gözlerinizin dolduğunu fark edersiniz. Aklınızda sadece onu hayatı boyunca koruyup kollamak ve halası olarak her zaman yanında olmak vardır.

7. Kendinize bir sürü şey almak için girdiğiniz alışveriş merkezlerinde, bu sefer oyuncakçılara ve el kadar kıyafetlere para saçarsınız. Kıymetlinizin ihtiyaçları için elinizden geleni yaparsınız. Hatta birikimlerinizle destek olursunuz.

8. ‘Yenge’niz bunaldığında, sıkıldığında, artık yorulduğunu söylediğinde bir nefes alabilmesi için yeğeninize seve seve bakarsınız. Hatta abinizle birlikte gitmeleri için sinema bileti bile alırsınız.

9. Hala olmanın dayanılmaz güzelliklerinden biri olan “Hala hala burnumu yala” tekerlemesini her söylediğinde sıkı sıkı sarılmak, öpüp koklamak istersiniz.

10. Abinizin sevgisini ve ilgisini paylaşmanıza rağmen kendi çocuğunuz olana kadar hayatınızda hiçbir canlıyı bu kadar çok sevemeyeceğinizi bilirsiniz. Biyolojik saatiniz de tıkır tıkır işlemeye başlar bu arada…

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Daha önce de söylediğimiz gibi, karşılaştırıldığınız için çok üzülürsünüz ama teyzesiyle her daim bir arada olursunuz, hatta sizi öyle bir araya getirir ki en yakın arkadaşlar haline gelirsiniz.

12. Hiçbir şey anlamasanız bile telefonda saatlerce konuşur, güldüğü bir anı yakalamak için elinizden geleni yaparsınız. Bir tek ‘halacım’ sözünü duymak için dünyaları verirsiniz.

13. Yeğeninizin bütün fotoğraflarını arkadaşlarınıza tek tek gösterip, her anını anlatırsınız. Öyle ki arkadaşlarınızı bıktırırsınız.

BONUS: Tabii ki tüm bunlar yeğeni olan herkes için geçerlidir ama kendi deneyimlerime göre hala olmak müthiş bir duygu!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
264
103
25
16
8
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?